Quote (Oberon_os @ Dec 16 2014 10:15pm)
Ez nem volt terv, csak az index írta félre, így indulhatott is a szarvihar hogy debezzegatrafikokakiktejelnekorbánnakjajdeazokmiért.
Btw lesznek nyitva boltok, amit a tulaj/családja üzemeltet, senki nem fog éhendögleni.
Az első hírek arról szóltak, hogy a 400nm feletti boltokra vetik ki ezt a korlátozást, amit pedig látatlanul is tutira veszek, hogy ilyen trafik nincs.
Quote (Eoghan @ Dec 16 2014 08:09pm)
en egyetertek vele, mert a boltok mukodtetese is sokkal konnyebbe valik (pl. egy betegseg miatt konnyebb atszervezni a beosztast) illetve tapasztalat szerint a vasarnap a legfosabb forgalmu nap, ha az ember nem tescoban/ocsanyban dolgozik
szerintem konkret emberkinzas vasarnap dolgoztatni embereket, amikor lehetnenek a csaladjukkal is
ruhellem ezt a bagazst es dunaba lonem mind, de ezzel egyetertek

De miért lenne könnyebb a boltok működtetése? Kevesebb emberrel meg fogják tudni oldani az üzemeltetést, aminek egyenes következménye a leépítés. De ennyi. Kurvára nem az lesz, hogy megtartják az embereket, hogy a betegség miatt könnyebb legyen átszervezni a beosztást. Most van egy emberi erőforrás állomány, amivel megoldották a 7 napos nyitvatartást betegség, fluktuáció és mindenféle egyéb problémák mellett.....kiesik az egyik nap, szóval arányosan kevesebb emberre lesz szükség.
Nem azt mondom, hogy 15%-os (1/7) leépítés lesz, mert a forgalomnövekedés (emberdömping mindenhol, yeaaah) miatt talán több emberre lesz szükség a többi napokon a kasszáknál, stb, de ha 5%-os leépítésre kalkulálunk, akkor az 10 ezer főt érint!
Én például Bécset is azért utálom, mert vasárnap zárva minden. Aztán nagyon megéri odamenni, ha kis túlzással "semmit" nem tudsz csinálni. Budapest túrisztikai vonzerejét is érdemes rombolni hasonló kezdeményezéssel.
Mellesleg hétköznapi dolgozóként mindig irigyeltem, hogy szabit kell kivenni, vagy kuncsorogni a főnöknél, ha szerelő jön, vagy fodrászhoz kell menni, vagy akármilyen ügyet intézni, míg a Sparos pénztáros simán akkorra időzíti az ügyintézést, amikor ráér hétköznap. Szóval szívás vasárnap dolgozni, de - minden demagógia nélkül - az is szopás, hogy soha nem érsz rá, amikor a legtöbb bolt nyitvatart.
Meg persze nem akarok ebbe belemenni, de a mentős, orvos, tűzoltó, rendőr stb ne sírjon, hogy neki dolgoznia kell, de a pénztárost kínzás hétvégén is melóztatni.