Quote (Anarkin @ 1 Dec 2014 18:03)
a gondolataimmal, amikről azt hittem kisugároztak a postjaimra is, de ezek szerint nem eléggé
vagy azzal, hogy szerintem nincs különbség közted és egy macska között (kutyát nem írok mert azt negatív értelemben is szokták)
de többek között azzal, hogy személyesen nem tudnám elrejteni a reakciómat erre:
próbálnám leplezni, de biztos hogy több mint megbántanálak, még ha nem is akarnálak: vagy kiröhögnélek, vagy megkérdezném hogy hogy lehet valaki annyira pöcs, hogy ilyen kijelentést tesz (vagy mindkettő tetszőleges sorrendben)
te többször is a kreativitással húztál párhuzamot, amikor a lélek szóbakerült -- wtf köze van ennek? tessék, egy autistának van lelke? szegények semmire se képesek
abszolút nyitott vagyok, miért nekünk van lelkünk egyedül?
Hmm... két ember miért csak úgy tudna egy témával kapcsolatban vitatkozni, hogy az átcsapjon személyeskedésbe és egymás hülyének nézésébe?
Ga érvelek, akkor a látásmódod/véleményed ellen teszem, sohasem ellened.
De a kérdéseidre válaszolva... szerintem azért van lelke csak az embernek, mert az ember az egyetlen, aki tisztában van a saját létezésével. Egy állat lehet bármilyen okos, ösztönből cselekszik. Elmélegi síkon nem foglalkozik magával a létezésével, egyszerűen csak él/túl él.
Az autisták meg
szellemi fogyatékosok, ami igazából arra is céloz, hogy egy fizikális (testi) rendellenesség miatt nem képesek arra, ami egyébként egészségesen nem okozna gondot.
Egészséges egyedekről beszélgettünk, nem sérültekről.