Quote (josheide @ 26 Nov 2013 12:07)
"Ahhoz megyek oda, aki tetszik. Ha ez kölcsönösnek bizonyul, akkor lehet valami. Világ legegyszerűbb dolga."
Ez igy oke - de ezzel azt mondod, hogy jol van az, hogy te vagy mindig (vagy az esetek tulnyomo tobbsegeben) a kezdemenyezo.
Megis miert van az, hogy a noket ilyen gazdasagi eszkozokkel kell arra csabitani, hogy az adott szorakozohelyen toltsek az estet ? Ha mindenhol ugyanannyi lesz a noknek es a ferfiaknak a belepo akkor a nok nem fognak szorakozni jarni??
Jol van ez igy ? Ha nem akkor megprobalhatunk a rendszeren valtoztatni es egy igazsagosabb rendszert kialakitani, amiben az emberek osszessegeben boldogabbak lesznek, mint az elozoben.
A dontes szabadsagarol annyit, hogy egy olyan vilagban elunk ahol nagyon sokmindent tarsadalmi nyomas hatasara teszunk.
"Az pedig megint csak egyéni döntés, hogy egy férfi fogadja-e a nő udvarlását. Én furán szoktam érezni magam az ilyen helyzetekben, de mint azt már tisztáztuk, nyilván egy vaskalapos soviniszta fasz vagyok, és szerintem mindennek meg van a maga módja."
Ezen kellene a nemek egyenjogusagaert kuzdo mozgalmaknak valtoztatnia. Hogy ne erezzek magukat rosszul a ferfiak ha egy no udvarol nekik. Hogy ne legyen kivetni valo, ha egy no elvezi a szexet. Hogy ne legyen ciki, ha a ferfiak erzelmeket mutatnak.
Egyszerűen csak nem értem, hogy min fog érdemben változtatni ez az egész.
Ez a konkret intezkedes ugyan nem fog sokmindenen valtoztatni, de a tarsadalmi atalakulasoknak altalaban nincsen konnyen korvonalazhato eleje.
Az elso lepcso talan az volt, hogy ferfiak es nok is egyenlo jogokat kaptak, ugyanugy reszesulnek oktatasban es elhelyezkedhetnek barmilyen pozicioban.
Ugyanakkor meg mindig van a tarsadalomban egy eros preferencia a ferfiak reszere, amin az ilyen apro intezkedesek hivatottak valtoztatni.
A videorol meg annyit, hogy kivancsi lennek te mit produkaltal volna elso eves egyetemistakent ha a musorvezeto nyilvanvaloan nemtetszeset fejezi ki a velemenyeddel szemben.
Makker postjaira no offense de nincs reakciokepem.
Igen, én azt mondom, hogy jól van az, hogy én vagyok a kezdeményező. Ezt nagyon nem akarom tovább fejtegetni így huszadjára, de akinek ez sem felel meg, attól már tényleg csak egy hajszálnyira van a "nem engedem előre, nem adom át neki a helyem".
A társadalmi nyomásról pedig annyit, hogy tudni kell felülemelkedni és saját boldogulásunk, jó érzéseink szerint cselekedni.
Ezen kellene a nemek egyenjogusagaert kuzdo mozgalmaknak valtoztatnia.Miért kellene ezért érdemben tenni? A társadalom van annyira "képlékeny", hogy ezek a dolgok egy idő után evidenssé váljanak, valószínűleg én amíg élek, így fogom gondolni, mint azt most teszem, ezen sem az idő, de pláne nem társadalmi nyomás fog változtatni. Majd ha én egyszer kihalok és kihalnak a hozzám hasonlók is, akkor mindenkitől megkapják udvarlás terén is a nők az egyenlőséget. Az a baj, hogy bármilyen ehhez hasonló különbséget azonnal degradálónak/károsnak kezdenek bélyegezni, pedig ez szerintem egy teljesen ártalmatlan dolog, pont hogy piedesztálra van emelve a nő, akinek igazán udvarol egy férfi.
Hogy ne legyen kivetni valo, ha egy no elvezi a szexet. Hogy ne legyen ciki, ha a ferfiak erzelmeket mutatnak. Kevés gyönyörűbb dolog van a világon annál, mint mikor egy nő elélvez, a gondolatot sem értem, hogy a szex élvezete miért lenne kivetni való, és hogy miért ragasztják azonnal a jelzőket a hedonista nőkre. Emberek vagyunk, élvezzük az életet. Az meg, hogy egy férfi mennyi érzelmet mutat, a saját döntése.
Az elso lepcso talan az volt, hogy ferfiak es nok is egyenlo jogokat kaptak, ugyanugy reszesulnek oktatasban es elhelyezkedhetnek barmilyen pozicioban.
Ugyanakkor meg mindig van a tarsadalomban egy eros preferencia a ferfiak reszere, amin az ilyen apro intezkedesek hivatottak valtoztatni.Nincs ezzel baj, csak ha valaki ezzel érvel, akkor álljon az indítvány mögött magyarázatként az, hogy a férfiak hátrányos megkülönböztetése ez a belépős rendszer, és rohadtul ne az legyen az érv, hogy a nők ezzel áldozatok lesznek. Ha a férfiakért felszólalva prédikálna szilárdka, akkor nyugodtan és néma csendben elkönyveltem volna ezt az egészet szánalmas, gyenge próbálkozásnak, egy karaktert nem fecséreltem volna ilyen alantas dologra, de nem ez történt, éppen ezért vitatkozunk.
A videóról pedig csak annyit, hogy aki kurvának áll, az ne csodálkozzon, ha megbasszák. Illett volna felkészülni, talán egy fokkal komolyabban tudnám akkor most venni.