d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Gepesz Es Villamosmernokok
Prev18910111218Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 95.00
Oct 3 2013 05:51am
Quote (jarabekg @ Oct 3 2013 01:41pm)
mondjuk alaból úgy kezdenék hozzá a pálya becslésnek nyilván, hogy két mintavételezési pontból, ha elhanyagolod a "csavarást" a labda forgómozgásából adódó pályagörbületet, meg a gördülési súrlódást (amúgy ezek sima nem verseny labdáknál) annyira nem vészes közelítések, akkor pontosan meg tudod mondani, a pályát meg a sebességét is. Ami vészesebb, és kb sehogy sem írható le, az a pattogás

tehát a labda nyomon követése, valami olyan szenzorral lenne lehetséges, ami az asztal felett van, és annyira végülis nem is nehéz a pályabecslés. (mert végülis mindegy, hogy hogyan pattan a labda szélén, két rákövetkező pillanatban amikor egyenesen halad, gyorsan lemintavételezed, és máris van egy jó közelítésed)

mer hanyagolnad el? wtf man, inkabb merje azt is es szamoljon vele, nem bonyolult, sot 5000x egyszerubb, mint masik kismillio problema ami a projekt kozbe felmerul majd
foleg, hogy amit gomb alaku test gorduleserol tanultal mechanikabol (inb4 abbol is 4.re mentel at mint sziltanbol) mar abban is eleg sok elhanyagolas van
Member
Gold: 0.00
Oct 3 2013 05:52am
Quote (xGurke @ Oct 3 2013 12:50pm)
pályabecslést kamerával akarom megoldani
én is gondolkodtam lézeres megoldáson is, de ahhoz kurvára útban lennének a bábuk (nincs a bábuk lába alatt fél centi hely, mint ahogy valaki írta),
úgyhogy sokkal nehezebb lenne úgy megvalósítani, mint kamerával

matlabban múltkor már nézegettem dolgokat és láttam egy bemutatót arról, hogy (r,g,b) színt x tűréshatárral felismer a kamera és követi, és matlabban folyamatosan visszaadja az x y koordinátákat (ezekből már sebességet is lehet számolni majd)
ezzel követném a labdát, meg minden egyes bábút, hogy amikor lőni akarok, akkor ne akadjak fent az első előttem álló sorban, etc
úgyhogy így kezdésnek ezt fogom felhozni, ha rákérdeznek

sztm konnyebben csinalsz custom csocsopalyat mint kameras kovetest, sot majdnem biztos h a sok motor miatt amugy is ra leszel szorulva

amugy a kameras kovetesnek is bebaszhatnak a babuk de ha tobb helyet hagysz a talaj emg a babuk laba kozt akkor ez az infra/lezeres cucc mar mehet sztm

This post was edited by daneeka10 on Oct 3 2013 05:55am
Member
Gold: 1.00
Oct 3 2013 05:55am
Quote (daneeka10 @ 3 Oct 2013 13:51)
egyebkent nem tudom minek kene palyat megbecsulni, kibaszol egy racshalot amibe meg tudod mondani h eppen hol tart a labda, a babuk helyzetet meg alapbol tudod azt ha a labda koordinataja elegge kozel jar egy babuhoz porgetsz azt jol van

ez a 16mhz olyan baszas gyors h nem kell megbecsulni semmit se, mondjuk egy egesz loopbol amibe vegig soport a szenzorokon emg a mtrokon nem tudom mennyi fog beleferni egy sec-be

De nem csak érzékelnie kell, hanem lereagálnia is. Amihez viszont az kell, hogy minél gyorsabban felmérje a várható érkezést.
Member
Gold: 95.00
Oct 3 2013 05:56am
Quote (TresholdOfUniverse @ Oct 3 2013 01:51pm)
en nem tudom mashogy hogyan lehet csinalni, de ilyen racsos cuccot lattam mar helymeghatarozasra, es igazabol nem ertem miert ne mukodne

a mozgatashoz vagy ilyen dugattyus tekeros motorokat tudok elkepzelni, vagy hidraulikat

mukodne, csak pontatlan lenne, de az biztos, hogy gurke kameras megoldasanal jobb xd kameras cucc az nem fog mukodni csocsohoz, a sok faszsag mellett, amit leirtam ebben a topikban amit gondolok meg epp eszembe jutott, ebben az egyben biztos vagyok xd
Member
Oct 3 2013 05:56am
btw lehet felbuzdulva a dolgon összedobok egy kapust ami a felé gurított labdákat védi és megnézem mire képes a suliban lévő pneumatika. az tud ilyen lövés szerű mozgatásokat.

Quote (putincykavodka @ 3 Oct 2013 13:56)
mukodne, csak pontatlan lenne, de az  biztos, hogy gurke kameras megoldasanal jobb xd kameras cucc az nem fog mukodni csocsohoz, a sok faszsag mellett, amit leirtam ebben a topikban amit gondolok meg epp eszembe jutott, ebben az egyben biztos vagyok xd

szerintem lassú és számításigényes. Ezt a részt a hw-ra kéne bízni és nem az sw-re.

a bábúk alatt fél centi hely tuti van szerintem, de lézeres szenzorok esetén kevesebb is elég.

This post was edited by CyberPunk666 on Oct 3 2013 05:58am
Member
Oct 3 2013 05:58am

ez a videó 5 éve készült
szerintem egy ilyet össze lehet rakni low budgetből manapság
Member
Oct 3 2013 05:58am
Quote (CyberPunk666 @ Oct 3 2013 12:55pm)
De nem csak érzékelnie kell, hanem lereagálnia is. Amihez viszont az kell, hogy minél gyorsabban felmérje a várható érkezést.

de ha baszott gyorsak lennenek a motorok amikrol egy fingot se tudok akkor csak eleg lenne annyit csinalni h bejon a koordinata h 2 centire van a labda eppen az ember elott azt porgetsz a motorral azt kesz van
ha meg nem ilyen baszott gyorsak a motorok akkor meg ugy is le kenel szopni a vilag osszes faszat es elvetni az egeszet

This post was edited by daneeka10 on Oct 3 2013 05:58am
Member
Oct 3 2013 05:59am
Quote (xGurke @ 3 Oct 2013 13:58)
http://www.youtube.com/watch?v=zPbp8RHTf50

ez a videó 5 éve készült
szerintem egy ilyet össze lehet rakni low budgetből manapság

igen, csak ez kurva lassú, így persze hogy nem nagy dolog. (eddig egséz végig arról pofáztunk, hogy a sebesség a gond, és itt is pontosan az)

This post was edited by CyberPunk666 on Oct 3 2013 06:00am
Member
Gold: 2,496.00
Oct 3 2013 06:00am
Quote (putincykavodka @ Oct 3 2013 12:56pm)
mukodne, csak pontatlan lenne, de az biztos, hogy gurke kameras megoldasanal jobb xd kameras cucc az nem fog mukodni csocsohoz, a sok faszsag mellett, amit leirtam ebben a topikban amit gondolok meg epp eszembe jutott, ebben az egyben biztos vagyok xd

hat, suru raccsal szerintem eleg pontos lenne, nem hiszem hogy barmi amit egy TDKs büdzséből össze lehet rakni kepes lesz emberi reakcioval versenyre kelni

gyors erzekolkhoz meg gyors reakcio kell, es akkor kenytelen hidraulikaval dolgozni, ami meg nagyon sokat dragit a dolgon
Member
Oct 3 2013 06:02am
Quote (TresholdOfUniverse @ 3 Oct 2013 14:00)
hat, suru raccsal szerintem eleg pontos lenne, nem hiszem hogy barmi amit egy TDKs büdzséből össze lehet rakni kepes lesz emberi reakcioval versenyre kelni

gyors erzekolkhoz meg gyors reakcio kell, es akkor kenytelen hidraulikaval dolgozni, ami meg nagyon sokat dragit a dolgon

nekünk a csomag lerakóhoz kellett volna annyi ami egy modellben a targonca villát ki és be mozgatja, az ajánlat (kedvezményes diákoknak tdkhoz) 300k... megoldottuk másként ^^
Go Back To Magyar Topic List
Prev18910111218Next
Add Reply New Topic New Poll