d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Itthon Képzeled El Az életed, Vagy Külföldön? > Egyetem/főiskola/elós Tapasztalat Után
Prev18910111229Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 0.00
Aug 23 2013 09:59am
Quote (CyberPunk666 @ Aug 23 2013 03:53pm)
Mindenki a pénz miatt akar elmenni?

nekem rokonok fele németországban él
meg mert itthon nincs igény a tudásomra
vagy csak kevés helyen
Member
Gold: 5,302.77
Aug 23 2013 10:04am
Quote (xGurke @ Aug 23 2013 04:43pm)
btw apám pont 20x annyi adót fizetett, amíg itt élt, mint amennyibe a taníttatásom került volna
maths

Szerintem az az ő dolga.
Quote (Saenchai @ Aug 23 2013 04:36pm)
én is külföldön tervezek majd dolgozni, ettől függetlenül 1 pillanatig sem érzem azt, hogy az államon élősködnék

1. nem éreztem/nem érzem még késznek magam arra, hogy egy idegen országba költözze. Egy normális mérnök diplomát meg szerintem alapból nem egy álomutazás megszerezni, egy idegen országban, idegen kultúrával rendelkező idegenek között meg még szarabb
2. az állam annyi pénzt lehúz anyámékról a különböző adókon keresztül, hogy nehogy már még én érezzem szarul magam amiatt, amiért valamennyi pénzt ebből elhasználok a taníttatásomra... akik élősködnek az országon, azok az ingyenélő cigányok, a politikusok, meg a többi sikkasztó/adócsaló, ne legyen már egy normális, tanuló ember azért lenézve, mert nem saját magának finanszírozza az oktatását

wtf

Nem tudok szebben fogalmazni, ha valaki csak azért nem marad itthon, mert külföldön x-szer annyit keres. És itt most nem arról van szó, hogy kénytelen kimenni, mert különben éhen halna. A stílust kommentáltam, de nem nézem le a tanulókat. Mint ahogy azt a két ismerősömet sem nézem le, akik ösztöndíjjal kerültek ki Angliába, kint fejezték be az egyetemet, és ott csinálták meg a doktorit, miközben tanársegédként dolgoztak.
Member
Gold: 1.00
Aug 23 2013 10:06am
Quote (Saenchai @ 23 Aug 2013 17:59)
hát szerintem azért egyáltalán nem mindegy, hogy X összegért 50, vagy 200 órát kell gürizned

+ egyébként rosszul vagyok a magyarok undorító, megsavanyodott mentalitásától, és mivel az összes fiatal elhúz az országból, ezért nem hiszem, hogy pozitív irányba fog változni akármi is

egyedül az tart vissza, hogy eléggé kötődöm a családomhoz, de van még legalább 2 évem (de jó lenne 2 év alatt végezni), mire befejezem a tanulmányaimat, addigra lehet már könnyebben fogok elköltözni valamerre (nem feltétlenül külföldre)

Nem mindegy, de alapvetően CSAK a pénzért nem éri meg otthagyni mindent. Nekem az itteni emberek hozzáállása a problémám. Amiket te is írtál.

Csak a pénz miatt nem biztos, hogy mennék. Ráadásul szerintem egy mérnök azért itthon sem hal éhen.

De sajnos az emberek nem változnak egykönnyen és pontosan azok mennek el, akik miatt megérné maradni. :/
Member
Gold: 343.00
Aug 23 2013 10:07am
én legszívesebben nem csinálnék semmit
mondjuk olyan 200 ezer forintért cserébe
de 140 is elég lenne végülis
Member
Aug 23 2013 10:09am
Quote (CyberPunk666 @ Aug 23 2013 04:06pm)
Nem mindegy, de alapvetően CSAK a pénzért nem éri meg otthagyni mindent. Nekem az itteni emberek hozzáállása a problémám. Amiket te is írtál.

Csak a pénz miatt nem biztos, hogy mennék. Ráadásul szerintem egy mérnök azért itthon sem hal éhen.

De sajnos az emberek nem változnak egykönnyen és pontosan azok mennek el, akik miatt megérné maradni. :/

de ahol jól élnek az emberek ott azért más az emberek hozzáállása is
itt szarul élnek, ezért mindenki savanyú

ezzel azt akarom mondani, hogy ez is csak a pénz kérdése
mint minden

This post was edited by Senee on Aug 23 2013 10:12am
Member
Gold: 355.92
Aug 23 2013 10:13am
Quote (CyberPunk666 @ Aug 23 2013 06:06pm)

oké, hogy itthon sem hal éhen, de kimész mondjuk külföldre egy pár évre, és olyan alaptőkével tudsz hazaköltözni, amivel már nyugodtabban eldolgozgathatsz itthon lófasz pénzért

de egyébként akármelyik ismerősöm ment ki külföldre, szinte egyik sem akar hazajönni, és nem csak a pénzügyi dolgok miatt
Member
Gold: 1.00
Aug 23 2013 10:14am
Quote (Senee @ 23 Aug 2013 18:09)
de ahol jól élnek az emberek ott azért más az emberek hozzáállása is
itt szarul élnek, ezért mindenki savanyú

Itt ezerszámra lehetne sorolni azokat amik nem működnek, és egyetlen forint sem kellene hozzá, csak kettőnél több agysejt és egy kis tolerancia. Én az itteni emberek mentalitásától és türelmetlenségtől a falra mászom.

Ma reggel arra keltem, hogy valami hülye a LETALPALT munkagépnek nyomta folyamatosan a dudát, mindezt a belvárosban 7 órakor... Norvégiában megáll, elővesz egy újságot, és majd megy, ha elment.
A norvég rokonok közölték, hogy eszükbe nem jutna itt vezetni, ezek idióták. Pedig náluk korlát nélküli szerpentinekkel van tele minden, de van mellé kulturált viselkedés. Ott ha át akarsz menni az úton egy darab autó nem megy el előtted, az első megáll mindig....
Member
Gold: 5,302.77
Aug 23 2013 10:15am
Quote (CyberPunk666 @ Aug 23 2013 05:14pm)
Itt ezerszámra lehetne sorolni azokat amik nem működnek, és egyetlen forint sem kellene hozzá, csak kettőnél több agysejt és egy kis tolerancia. Én az itteni emberek mentalitásától és türelmetlenségtől a falra mászom.

Ma reggel arra keltem, hogy valami hülye a LETALPALT munkagépnek nyomta folyamatosan a dudát, mindezt a belvárosban 7 órakor... Norvégiában megáll, elővesz egy újságot, és majd megy, ha elment.
A norvég rokonok közölték, hogy eszükbe nem jutna itt vezetni, ezek idióták. Pedig náluk korlát nélküli szerpentinekkel van tele minden, de van mellé kulturált viselkedés. Ott ha át akarsz menni az úton egy darab autó nem megy el előtted, az első megáll mindig....

Pedig a magyaroknál vannak jóval idegbetegebb vezetők is. :)
Member
Gold: 355.92
Aug 23 2013 10:17am
Quote (-joey- @ Aug 23 2013 06:15pm)
Pedig a magyaroknál vannak jóval idegbetegebb vezetők is. :)

fateromék voltak Párizsban nyaralni, azt mondták, hogy ott kb. minden autó meg van törve, mikor ott voltak akkor is összeütközött 2 autó, de le se szarták, mentek tovább
Member
Aug 23 2013 10:18am
Quote (CyberPunk666 @ Aug 23 2013 04:14pm)

ha jól él az ember kevesebb a gondja és ezáltal másokkal is türelmesebb és megértőbb tud lenni
szerintem
Go Back To Magyar Topic List
Prev18910111229Next
Add Reply New Topic New Poll