Quote (xGurke @ Aug 23 2013 04:43pm)
btw apám pont 20x annyi adót fizetett, amíg itt élt, mint amennyibe a taníttatásom került volna
maths
Szerintem az az ő dolga.
Quote (Saenchai @ Aug 23 2013 04:36pm)
én is külföldön tervezek majd dolgozni, ettől függetlenül 1 pillanatig sem érzem azt, hogy az államon élősködnék
1. nem éreztem/nem érzem még késznek magam arra, hogy egy idegen országba költözze. Egy normális mérnök diplomát meg szerintem alapból nem egy álomutazás megszerezni, egy idegen országban, idegen kultúrával rendelkező idegenek között meg még szarabb
2. az állam annyi pénzt lehúz anyámékról a különböző adókon keresztül, hogy nehogy már még én érezzem szarul magam amiatt, amiért valamennyi pénzt ebből elhasználok a taníttatásomra... akik élősködnek az országon, azok az ingyenélő cigányok, a politikusok, meg a többi sikkasztó/adócsaló, ne legyen már egy normális, tanuló ember azért lenézve, mert nem saját magának finanszírozza az oktatását
wtf
Nem tudok szebben fogalmazni, ha valaki csak azért nem marad itthon, mert külföldön x-szer annyit keres. És itt most nem arról van szó, hogy kénytelen kimenni, mert különben éhen halna. A stílust kommentáltam, de nem nézem le a tanulókat. Mint ahogy azt a két ismerősömet sem nézem le, akik ösztöndíjjal kerültek ki Angliába, kint fejezték be az egyetemet, és ott csinálták meg a doktorit, miközben tanársegédként dolgoztak.