d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Mennyire Vagy Boldog? > 1-5
Prev18910111222Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 0.00
Apr 8 2013 03:19pm
Quote (jarabekg @ 8 Apr 2013 23:17)
te még is mi a faszról beszélsz te selejt?

noice
Member
Gold: 1.00
Apr 8 2013 03:20pm
Quote (jarabekg @ 8 Apr 2013 22:39)
boldogok a tudatlanok, erről már elsőre is ez jutott az eszembe

szerintem annyi borzasztó frusztráló társadalmi probléma van a közvetlen környezetünkben, hogy csak az tud teljes mértékben boldog lenni, aki fel sem fogja ezeket (vagy nyomorult buta demagóg fideszes, és tapsol viktor királynak)
inb4 csak hidegen hagynak az ilyen dolgok, ez csak annyit jelentene, hogy nem fogod fel a dolgok súlyát, amíg kellemetlenül nem befolyásolják a napi rutinodat is

az hogy valaki nem görcsöl és képes magát függetleníteni olyan dolgoktól, amiken nem tud változtatni, az nem feltétlenül buta. Sőt, ha valaki másban találja a boldogságot, mondjuk házasodik, gyereke vagy unokája lesz stb, szerintem buta lenne ezen görcsölni.
Ez értékrend kérdése is.

Vagy ha például valaki látja, hogy a jövője jól alakul stb.
Member
Gold: 279.00
Apr 8 2013 03:24pm
Quote (CyberPunk666 @ 8 Apr 2013 23:20)
az hogy valaki nem görcsöl és képes magát függetleníteni olyan dolgoktól, amiken nem tud változtatni, az nem feltétlenül buta. Sőt, ha valaki másban találja a boldogságot, mondjuk házasodik, gyereke vagy unokája lesz stb, szerintem buta lenne ezen görcsölni.
Ez értékrend kérdése is.

pont uaez. minek görcsöljek olyan dolgokon, amin senki nem fog változtatni? inkább élem az életem oly boldogan, amennyire csak lehetséges.

This post was edited by ecneB on Apr 8 2013 03:25pm
Member
Gold: 5,390.00
Apr 8 2013 03:27pm
Quote (CyberPunk666 @ Apr 8 2013 10:20pm)
Ez értékrend kérdése is.

de az aktuálpolitika pont azt befolyásolja, hogy milyen körülmények közt alapítasz családot, nem?

amúgy sincs olyan dolog amin ne tudnál változtatni, maximum nem vagy kellőképp elhatározott és tehetséges

Ez a más az értékrendem meg más dolgok foglalkoztatnak kurvajó kifogás borzasztóan jól lehet vele takarózni, de ez csak annyi amit már az előző postomban leírtam.
Member
Apr 8 2013 03:31pm
Quote (jarabekg @ 8 Apr 2013 23:27)
de az aktuálpolitika pont azt befolyásolja, hogy milyen körülmények közt alapítasz családot, nem?

amúgy sincs olyan dolog amin ne tudnál változtatni, maximum nem vagy kellőképp elhatározott és tehetséges

Ez a más az értékrendem meg más dolgok foglalkoztatnak kurvajó kifogás borzasztóan jól lehet vele takarózni, de ez csak annyi amit már az előző postomban leírtam.

szerintem pedig a saját igazad egyedülinek tekintése az. Nekem mindenem úgy alakul, ahogy szeretném. Nem tudom miért kéne szomorkodnom, amikor 4-5 év múlva már norvégiában fogok élni, és soha többet nem kell végigszenvednem egy 432432 fokos magyar nyarat. Pont leszarom mit csinál viktor. Szerintem egy idióta.
De nem fogom azzal tölteni a napjaimat, hogy ezen rágjam magam. Inkább tanulok, az asszonnyal vagyok, tervezem a jövőt stb... sokkal jobban érzem magam így. És képzeéd, közben látom, hogy majd nekem kell nyugdíjat hazaküldeni a családnak, mert az államtól nem fognak kapni 40+ év bejelentett munka után.

This post was edited by CyberPunk666 on Apr 8 2013 03:32pm
Member
Gold: 5,390.00
Apr 8 2013 03:35pm
Quote (CyberPunk666 @ Apr 8 2013 10:31pm)
szerintem pedig a saját igazad egyedülinek tekintése az. Nekem mindenem úgy alakul, ahogy szeretném. Nem tudom miért kéne szomorkodnom, amikor 4-5 év múlva már norvégiában fogok élni, és soha többet nem kell végigszenvednem egy 432432 fokos magyar nyarat.

mert anyádék nem fogják látni az unokáikat csak évente 3x? hogy állandóan idegennek fognak kezelni a helyen ahol élsz? hogy soha többé nem fogod azokat a dolgokat amiket csak itthon tudsz élvezni (mint például a magyar alapanyagokból készült hazai ételek, vagy szinkronos mozik) élvezni? hogy egy teljesen más identitást kell felvenned ahhoz hogy be tudj illeszkedni, ami örök életedre valahol idegenen fog hatni?

de igazából ugyan azt magyarázzuk, csak két külön oldalról, te is azt mondod, hogy a téged effektíve nem érintő problémákat figyelmen kívül hagyva lehet csak elérni a teljes boldogságot, meg én is, csak én azt mondtam, hogy szerintem ez buta dolog, mert végülis tényleg egyszerűbb leszarni a problémákat mint megpróbálni megoldani őket.

és nem mondtam azt sem, hogy nem lehet boldog az aki mondjuk egész nap azanyja pénzén otthon gépezik az alagsorban, és ki sem jön onnan, és minden mást leszarik, én csak azt mondom hogy a szellemi képességei korlátozottak bizonyos téren , és hogy az én szememben, az én értékrendem szerint értéktelenebb ember.

This post was edited by jarabekg on Apr 8 2013 03:44pm
Member
Apr 8 2013 03:39pm
Quote (jarabekg @ 8 Apr 2013 23:35)
mert anyádék nem fogják látni az unokáikat csak évente 3x? hogy állandóan idegennek fognak kezelni a helyen ahol élsz? hogy soha többé nem fogod azokat a dolgokat amiket csak itthon tudsz élvezni (mint például a magyar alapanyagokból készült hazai ételek, vagy szinkronos mozik) élvezni? hogy egy teljesen más identitást kell felvenned ahhoz hogy be tudj illeszkedni, ami örök életedre valahol idegenen fog hatni?

A te logikád szerint soha senki nem lehet boldog. Mindenben meg lehet találni a rosszat. Ha pedig te a jó részét élvezed, és nem a rosszon görcsölsz az nem jelenti, hogy nem is tudsz és nem is veszed számításba.
Ha arra vársz a boldogsággal, hogy minden tökéletes legyen, akkor egy görcsös szar életed lesz.
Member
Gold: 0.00
Apr 8 2013 03:39pm
Quote (jarabekg @ 8 Apr 2013 23:35)

>hogy soha többé nem fogod azokat a dolgokat amiket csak itthon tudsz élvezni (mint például a magyar alapanyagokból készült hazai ételek, vagy szinkronos mozik) élvezni?
>vagy szinkronos mozik) élvezni
>szinkron
>élvezni

Btw én pl sokkal közelebb állok a norvég mentalitáshoz mint a magyarhoz imo, inkább élnék egy skandináv államban ahol fejlett demokrácia van.

This post was edited by Rawen on Apr 8 2013 03:40pm
Member
Gold: 33,265.80
Apr 8 2013 03:41pm
Quote (jarabekg @ 8 Apr 2013 22:35)

Nagyon this, ertem en, hogy kinn minden konnyebb meg a szarnak is jobb szaga van, de tokeletesen beletorodni es boldognak lenni egy ilyen eletnek nem egyszeru. Nekem gyakran hianyoznak a barataim csaladom, es az, hogy az anyanyelvemen beszelhessek.

Quote (CyberPunk666 @ 8 Apr 2013 22:39)
A te logikád szerint soha senki nem lehet boldog. Mindenben meg lehet találni a rosszat. Ha pedig te a jó részét élvezed, és nem a rosszon görcsölsz az nem jelenti, hogy nem is tudsz és nem is veszed számításba.
Ha arra vársz a boldogsággal, hogy minden tökéletes legyen, akkor egy görcsös szar életed lesz.

Ahogy elegedett vagy az eleteddel, megszunsz tobbet es jobbat akarni es stagnalsz.

This post was edited by josheide on Apr 8 2013 03:42pm
Member
Apr 8 2013 03:42pm
Quote (Rawen @ 8 Apr 2013 23:39)
Btw én pl sokkal közelebb állok a norvég mentalitáshoz mint a magyarhoz imo, inkább élnék egy skandináv államban ahol fejlett demokrácia van.

this. Tudom, hogy kinn élni nehezebb, de amikor nemrég kiköltözött az asszony nevelőapja, akkor itthon mikor kérdezték, hogy milyen azt mondta: "furcsa, ott mindenki olyan, mint Matyi" (gyk: Mátyásnak hívnak engem).
Én is ezt éreztem maikor kinn voltam és beszélgettem velük. Az egy nekem való hely. Még akkor is, ha én csak külföldi leszek ott.

Quote (josheide @ 8 Apr 2013 23:41)
Ahogy elegedett vagy az eleteddel, megszunsz tobbet es jobbat akarni es stagnalsz.

nope, vannak céljaim amiket nem értem el, de minden teljesen jó úton van afelé, és sikerül minden útba eső akadály, ezzel elégedett vagyok. Mégis van cél.

This post was edited by CyberPunk666 on Apr 8 2013 03:43pm
Go Back To Magyar Topic List
Prev18910111222Next
Add Reply New Topic New Poll