d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Tuntetes A Felsooktatas Szetverese Ellen > Petofi Hid
Prev18910111218Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: Locked
Dec 10 2012 01:30pm
Quote (Rawen @ 10 Dec 2012 20:29)
Ti éppen tüntettek?

pontosant a szavazásra értettem
e: mondjuk belegondolva nem csak emiatt nincs értelme

This post was edited by peterqwer on Dec 10 2012 01:30pm
Member
Gold: 133.37
Dec 10 2012 01:30pm
Quote (jarabekg @ Dec 10 2012 09:27pm)
ha kellőképp nagylétszámú a tüntetés, annak nyoma maradmindenhol, ennyi erővel elmenni szavazni sincs semmi értelme, mert egy szavazat úgy sem ér semmit

mondjuk ettől viszont elzárkózom. Azzal én se értettem egyet, hogy a szavazásnak nincs értelme, mert úgyis a többi dönti el, az én egy szavazatom nem ér semmit.
Member
Gold: 5,390.00
Dec 10 2012 01:31pm
Quote (HunIndex @ Dec 10 2012 08:26pm)
Többé-kevésbé.
De mivel ilyen téren műveletlen vagyok (mondom egy cseppet se követem a politikát (azt se tudom hogy melyik a jobb és bal oldal) nem pláne mondjuk, hogy külföldön milyen az oktatás helyzete  ) kb le lehet szarni a véleményemet srsly.
(am meg nem jól tudom, hogy azért külföldön is igen csak sok helyen elég keményen kell fizetni, a felsőoktatásért?)

Nem. csak azt, hogy nem tartom kizártnak azt, hogy az ott lévők közül van ilyen is. És azt se tartom kizártnak, hogy ez a többségi részt adja.

nem érzed azt, hogy mint a magyar reál értelmiség prémjének a részeként fontos lenne tájékozottnak és műveltnek is lenned? Nem érzed hogy ez az ország mennyire éhezik az ésszerű meglátásokra és megoldásokra?

Quote (Rawen @ Dec 10 2012 08:29pm)
Ti éppen tüntettek?

az előző tüntetésen ott voltam, most sajnos nem értem rá, mert nemrég értem haza vidékről

This post was edited by jarabekg on Dec 10 2012 01:32pm
Member
Gold: 2,366.74
Dec 10 2012 01:31pm
Van itt egy két ember aki elég furán látja a dolgokat az már biztos
Member
Gold: 2,496.00
Dec 10 2012 01:32pm
Quote (jarabekg @ Dec 10 2012 08:31pm)
nem érzed azt, hogy mint a magyar reál értelmiség prémjének a részeként fontos lenne tájékozottnak és műveltnek is lenned? Nem érzed hogy ez az ország mennyire éhezik az ésszerű meglátásokra és megoldásokra?

feszicsetek keresztreŰ!
Member
Dec 10 2012 01:39pm
Quote (jarabekg @ Dec 10 2012 09:31pm)

Nem mert, annyira azt látom, hogy a velejéig romlott ez az ország, és teljesen csalódott vagyok, benne és úgy érzem, hogy mint mérnök, nem sok mindent tudnék kezdeni.
Esetleg ha csinálnék valamilyen nagy, valamilyen nagyon nagy vállalkozást, azzal tudnék segíteni. Munkahely teremtés etc etc.
Csak az a baj, hogy én egy tisztességes, becsületes, őszinte embernek tartom magam. És ha én elkezdeném ezt csinálni, és mondjuk kellene építenem, egy 500 m^2 gyárat mondjuk Szolnokon, és azt mondaná nekem a város polgármestere, hogy igen is támogatja a dolgot, csak annyi lenne, hogy az épület felhúzásának megbízatását a soproni unokaöccsének kellene adni, aki onnan lejönne az embereivel és megcsinálná, ahelyett, hogy a helyi vállalkozókat foglalkoztatná, és ehhez a feltételhez kötné az engedélyezést, akkor azt mondanám hogy köszönöm szépen, viszontlátásra.
Lehet, hogy máshol is így van, külföldön, de itt kb fix hogy ez van, és ezért inkább adnék egy esélyt külföldnek.

De amúgy meg vegyük, hogy csak egy simán foglalkoztatott mérnök vagyok. Sokkal inkább úgy gondolom, hogy külföldön többre vihetem, vagy ha nem is lépek feljebb egy adott pozícióból, akkor is hosszútávon biztosítottabb a megélhetésem.

inb4 typo

This post was edited by HunIndex on Dec 10 2012 01:41pm
Member
Gold: 2,496.00
Dec 10 2012 01:42pm
Quote (HunIndex @ Dec 10 2012 08:39pm)
Nem mert, annyira azt látom, hogy a velejéig romlott ez az ország, és teljesen csalódott vagyok, benne és úgy érzem, hogy mint mérnök, nem sok mindent tudnék kezdeni.
Esetleg ha csinálnék valamilyen nagy, valamilyen nagyon nagy vállalkozást, azzal tudnék segíteni. Munkahely teremtés etc etc.
Csak az a baj, hogy én egy tisztességes, becsületes, őszinte embernek tartom magam. És ha én elkezdeném ezt csinálni, és mondjuk kellene építenem, egy 500 m^2 gyárat mondjuk Szolnokon, és azt mondaná nekem a város polgármestere, hogy igen is támogatja a dolgot, csak annyi lenne, hogy az épület felhúzásának megbízatását a soproni unokaöccsének kellene adni, aki onnan lejönne az embereivel és megcsinálná, ahelyett, hogy a helyi vállalkozókat foglalkoztatná, és ehhez a feltételhez kötné, az engedélyezést akkor azt mondanám hogy köszönöm szépen, viszont látásra.
Lehet, hogy máshol is így van, külföldön, de itt kb fix hogy ez van, és ezért inkább adnék egy esélyt külföldnek.

De amúgy meg vegyük, hogy csak egy simán foglalkoztatott mérnök vagyok. Sokkal inkább úgy gondolom, hogy külföldön többre vihetem, vagy ha nem is lépek feljebb egy adott pozícióból, akkor is hosszútávon biztosítottabb a megélhetésem.

Olyan tajekozottnak es joeszunek tunsz, hogy inkabb egy 8x8as legovar kiepetesebe kezdjel bele.
Member
Dec 10 2012 01:45pm
Quote (TresholdOfUniverse @ Dec 10 2012 09:42pm)
Olyan tajekozottnak es joeszunek tunsz, hogy inkabb egy 8x8as legovar kiepetesebe kezdjel bele.

lehet hogy így van.
Member
Gold: 2,366.74
Dec 10 2012 01:57pm
Quote (HunIndex @ 10 Dec 2012 20:39)
Csak az a baj, hogy én egy tisztességes, becsületes, őszinte embernek tartom magam. És ha én elkezdeném ezt csinálni, és mondjuk kellene építenem, egy 500 m^2 gyárat mondjuk Szolnokon, és azt mondaná nekem a város polgármestere, hogy igen is támogatja a dolgot, csak annyi lenne, hogy az épület felhúzásának megbízatását a soproni unokaöccsének kellene adni, aki onnan lejönne az embereivel és megcsinálná, ahelyett, hogy a helyi vállalkozókat foglalkoztatná, és ehhez a feltételhez kötné az engedélyezést, akkor azt mondanám hogy köszönöm szépen, viszontlátásra.

inb4 typo

hát neked is elég korlátozottak a gondolataid
Mister Mérnők Úr
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Dec 10 2012 02:03pm
Quote (josheide @ 10 Dec 2012 20:26)
this, nekem minden jimmym rustled, pedig nem is erint a magyar felsooktatas.

@bazdmegmarnemtudom

hat azert, mert te nem erted mire jo a kozgazdasag meg nem kell leirni. Ahelyett, hogy nulla hozzaertessel okoskodsz, inkabb olvass

http://raerunk.blogrepublik.eu/2012/12/09/rendszervalto-tanulmanyok-15-a-tandij-dicserete/

ez egy egesz jo cikk.

olyanok mindig kellenek akik megszakértik a teljes világgazdaságot és politikát 20 évesen, ezt senki se tagadta

Quote (HunIndex @ 10 Dec 2012 19:46)
amúgy biztos nem értek ehhez meg minden, de miért az aktuális hallgatók tüntetnek? ha jól tudom csak a felvett hallgatók 80%-a lesz fizetős/részben fizetős.
vagy mert az lesz a következő, hogy a jelenlegieket is átbasszák fizetősre?

dehogy is, ők csak kiállnak értük keményen! (persze ez csak a fedőstory, igazából wannabek és nincs jobb dolguk :D)

nézem a streamet már mióta (visszatekertem oda amikor elkezdtek dumálni), és csak pislogok -- azon is meglepődnék, ha saját magukat komolyan vennék

ezt a bagázst, ohgodwhy
Go Back To Magyar Topic List
Prev18910111218Next
Add Reply New Topic New Poll