Quote (b_daniel @ 21 May 2010 02:03)
a boltos nem kap egy kurva forintot se a te vásárlásod után vagyis 1000 ből 1 helyen esetleg előfordulhat valami maszek boltnál és egyebkent a penztaros arrol nem tehet hogy mondjuk a fonok vagy helyettes baszik rendelni árut
jo8
-- a főnök kapja a te pénzedet. azért üzemelteti a boltot. és mivel nála vásárolnak, fizet egy eladót. akit nem tudna fizetni, ha nem ott vásárolnál.
ergo a boltos a saját fizetéséért dolgozik.
Quote (IvOjoGhuRT @ 21 May 2010 02:04)
húúúh én apámmal vmilyen szinten utálok vásárolni
neki van egy elég komoly megjelenése, és ha ő megjelenik kb 5-en ugranak neki... én meg bemegyek valahova és csoda ha mondjuk eladót találok aki még segít is
röhej kategória
voltunk elektronikai üzletbe...néztem egyedül monitort most gépemhez... ki voltak rakva az árak, de egy darab adat nem volt hozzá ( még az sem, hány colos... de se frissítés, semmi.. )
erre mondtam eladónak idefigyeljé, mondjá már nekem infót venni akarok... erre "hát válaszd ki melyik érdekel és megnézem neked"
mondom neki talán az összes adata alapján szeretném eldönteni mit veszek... "háát ő úgy nem tudja megnézni.."
oké..
apám megérkezett boltba, bizniszelt valamit ott a népekkel ( előtte mondtam neki a story-t ) - erre megszólal és igen, azokról a monitorokról is szeretnék megtudni mindent ( közben ott álltam mellette.. )
érdekes akkor már jött is egy másik srác aki kb fél órán át foglalkozott velem ... megmutatta a képét a monitoroknak meg minden
szóval ezt nagyon utálom, hogy azért mert fiatal vagyok és látszik rajtam, hogy nem fogok 40 lcd tv-t venni akkor már le se szarnak...
kb ugyanez a story esett meg még kiskoromban - voltam vagy 14-15, egy hasonló korú sráccal mint én most ( 20 körüli ) slattyogtunk este - inkább éjjel - a balatonon... beültünk egy kajáldába mert éhesek voltunk
erre 30 perc várakozás után közölték velünk, hogy sajnos a konyha bezárt, nem tudnak minket kiszolgálni ( a hely televolt kb )
de ezután volt pofája kb 2 perccel később egy német házaspárt átültetni máshova és felvenni a rendelést... hányok a mai magyar szolgáltatástól...
hehe
ezekre én rászólok és ha kell szólok a főnöküknek.. de ezzel már csak akkor foglalkozom, ha szarul jött ki a helyzet és éppen túl jó, vagy rossz kedvemben vagyok és sietnem sem kell.
különben múltkor t-homenál állok sorban, 1 ember volt rajtam kívűl a boltban és nem akartak behívni, csak ott beszélgettek a monitorok mögött valami semleges témáról. én közben bambán olvasgattam a készülékktalógust.
aztán bejött a főnök, ráköszöntem /megismertük egymást, hétvégente együtt kutyázunk (olyan nehéz megismerni valakit aki teljesen máshol van, mint ahol szoktad látni)/ és onnantól fogva hirtelen behívtak, csak letettem a papírokat, nem kellett semmit se mondanom, közben a főnökkel beszélgettünk...

hirtelen változott ott is a munkamorál...

velem van aki ezért nem szeret vásárolni, mert bár viszonylag udvariasan (nem pofátlanul, mint ha a seggemből rántottam volna ki az embert), de ugráltatom azokat akik azért vannak ott, hogy nekem ugráljanak.