d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Hiszel Istenben?
Prev18910111231Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
May 29 2009 04:35pm
Quote (ToldiSenior @ Sat, 30 May 2009, 00:27)
Hát tökéletesen igazad van, mért ne lehetnének jószándékú nem hívő emberek? Vannak persze! A kereszténység valóban több, mint emberi jóság, de igazi keresztény csak jó ember lehet. Ha valaki rendszeresen jár templomba, de az életben egy csaló, egy hazudós, egy szeretet nélküli ember, az nyilván hiába jár templomba. Ilyen emberek is vannak, sajnos. De ha valaki komolyan veszi az Istenhitet, annak szakítania kell a bűnös életformával, hűségesnek kell lennie a hitveséhez, igazmondó becsületes életet kell élnie, áldozatot kell hoznia a társaiért, barátaiért, mert EZ AZ ISTEN PARANCSA!

ISTEN szigorúan megparancsolja a vallásos embereknek a szeretet gyakorlását, a megbocsátást, megtiltja a bosszúállást, megtiltja a gyűlölködést. Az ellenségeinket is szeretnünk kell, mert ez a parancs! Kemény parancs!

Ha ezt szemtől szembe is elmondanád nekem akkor nem bírnám ki röhögés nélkül, annak ellenére h. postoltam már amit postoltam

Visszaolvasva, összeolvasva a postjaidat nem érzed kicsit fanatikusnak magad? Nem lehet hogy félreérted a dolgokat?

Mármint, "parancs, SZIGORÚÚ PARANCS" dologra célzok -- Nem inkább azért kéne rendes életed élned mert így helyes? Magadért? Másokért?
Member
Gold: 355.92
May 29 2009 04:37pm
szerintem egyébként a vallásellenességet gyakran keverik az emberek az egyházellenességgel
személy szerint én is eléggé egyházellenes vagyok,ha létezik is isten,nem hiszem,hogy azt akarja,hogy az ő nevében szedjenek adót, öljenek és kínozzanak...
az évezredek alatt az egyház annyi szenvedést és fájdalmat okozott az istenfélő népnek, hogy szerintem teljesen megalapozott az egyházellenes hozzáállás....
Member
Gold: 3,551.99
May 29 2009 04:40pm
Quote (Anarkin @ Sat, 30 May 2009, 00:35)
Ha ezt szemtől szembe is elmondanád nekem akkor nem bírnám ki röhögés nélkül, annak ellenére h. postoltam már amit postoltam

Visszaolvasva, összeolvasva a postjaidat nem érzed kicsit fanatikusnak magad? Nem lehet hogy félreérted a dolgokat?

Mármint, "parancs, SZIGORÚÚ PARANCS" dologra célzok -- Nem inkább azért kéne rendes életed élned mert így helyes? Magadért? Másokért?

minden hívő ilyen 'fanatikus'
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
May 29 2009 04:41pm
Quote (Saenchai @ Sat, 30 May 2009, 00:37)
szerintem egyébként a vallásellenességet gyakran keverik az emberek az egyházellenességgel
személy szerint én is eléggé egyházellenes vagyok,ha létezik is isten,nem hiszem,hogy azt akarja,hogy az ő nevében szedjenek adót, öljenek és kínozzanak...
az évezredek alatt az egyház annyi szenvedést és fájdalmat okozott az istenfélő népnek, hogy szerintem teljesen megalapozott az egyházellenes hozzáállás....

Én is valami ilyenre gondolok

Quote (ToldiSenior @ Sat, 30 May 2009, 00:27)
...
ISTEN szigorúan megparancsoljaa vallásos embereknek a szeretet gyakorlását, a megbocsátást, megtiltjaa bosszúállást, megtiltjaa gyűlölködést. Az ellenségeinket is szeretnünk kell, mert ez a parancs! Kemény parancs!

Talán Istennek meg kéne tiltani a parancsolgatást is :huh:

This post was edited by Anarkin on May 29 2009 04:43pm
Member
Gold: 0.00
May 29 2009 04:41pm
is-is

This post was edited by *varti on May 29 2009 04:42pm
Member
May 29 2009 04:47pm
Quote (Anarkin @ Sat, May 30 2009, 12:41am)

Talán Istennek meg kéne tiltani az parancsolgatást is :huh:

azért is vagyok teljesen laikus ezzel az Isten dologgal kapcsolatban,mert az egyház nem volt más,mint 1 manipulatív szerv...
Isten nevében neveltek olyan alapszabályokat az emberekbe,amelyek dolgozó robotokat neveltek belőlük
nincs is annál könnyebb,mint egy megfoghatatlan dolog büntetésével fenyegetni

ha létezik is Isten,sosem lehet tudni,hogy igazából közölte-e valakivel az akaratát, parancsokat meg én is tudok írni a nevében,aztán meg tűzzel-vassal védeni azt

az egyház felállított pár dogmát és alapelvet,ha ezeket valaki megkérdőjelezte akkor azt megkínozták és/vagy megölték
ez aztán a szeresd felebarátod hozzáállás...

Isten nevében gyerekeket küldtek háborúba,családokat tettek tönkre, kurvára szép dolog mondhatom

ha pedig Isten létezik,akkor mindenkivel ott van,és nem kell templomba járni ahhoz,hogy beszélhessek vele
az egész egyház 1 álszent szarság
Member
Gold: 2,280.00
May 29 2009 04:48pm
Quote (Anarkin @ Fri, May 29 2009, 11:35pm)

Látszik a postjaimból (én is visszaolvastam), hogy személyes kapcsolatban vagyok Istennel, kommunikálni tudok Vele, és ez nem kamu, ez tényleg így van, a szüleimtől is így tanultam. Ha valaki imádkozott már, az tudja, miről beszélek. Csak hát Magyarországon 1945-től 1991-ig egy istentagadó kommunista hadsereg katonai megszállása alatt voltunk, és tilos volt a vallást gyakorolni, tilos volt templomba járni, tilos volt imádkozni, nekem is jópár családtagom ült börtönben évtizedeket, mert nem volt hajlandó belépni a kommunista pártba.

Kedves Anarkin!

Ez az ok. Engem kiskoromban megtanítottak imádkozni, erről nem tehetek. Ha valakinek az életéből az imádság, az Istennel való személyes szeretetkapcsolat hiányzik, azt mélységesen megértem, nem nézek le ezért senkit. Téged is becsüllek, hogy Mediator vagy, erre én nem lennék képes, meg a tudásom-tapasztalatom is kevés lenne hozzá. Ami pedig Isten parancsolgatásait illeti, semmi kedvem hittanórát tartani, de annyit modhatok, hogy Isten a Szeretet maga, a Teremtő, a Gondviselő, a Mindentudó, a Mindenható... aki ismeri Istent, az szereti is, a parancsait szeretetből tartja meg, nem félelemből. Jézus, aki az Isten fia, azt mondja: barátaimnak hívlak benneteket. De már asszem túl sok a hittanórából... :)
Member
May 29 2009 04:51pm
Quote (ToldiSenior @ Sat, May 30 2009, 12:48am)
Látszik a postjaimból (én is visszaolvastam), hogy személyes kapcsolatban vagyok Istennel, kommunikálni tudok Vele, és ez nem kamu, ez tényleg így van, a szüleimtől is így tanultam. Ha valaki imádkozott már, az tudja, miről beszélek. Csak hát Magyarországon 1945-től 1991-ig egy istentagadó kommunista hadsereg katonai megszállása alatt voltunk, és tilos volt a vallást gyakorolni, tilos volt templomba járni, tilos volt imádkozni, nekem is jópár családtagom ült börtönben évtizedeket, mert nem volt hajlandó belépni a kommunista pártba.

Kedves Anarkin!

Ez az ok. Engem kiskoromban megtanítottak imádkozni, erről nem tehetek. Ha valakinek az életéből az imádság, az Istennel való személyes szeretetkapcsolat hiányzik, azt mélységesen megértem, nem nézek le ezért senkit. Téged is becsüllek, hogy Mediator vagy, erre én nem lennék képes, meg a tudásom-tapasztalatom is kevés lenne hozzá. Ami pedig Isten parancsolgatásait illeti, semmi kedvem hittanórát tartani, de annyit modhatok, hogy Isten a Szeretet maga, a Teremtő, a Gondviselő, a Mindentudó, a Mindenható... aki ismeri Istent, az szereti is, a parancsait szeretetből tartja meg, nem félelemből. Jézus, aki az Isten fia, azt mondja: barátaimnak hívlak benneteket.  De már asszem túl sok a hittanórából... :)

és honnan tudod,hogy ezek valójában az ő parancsai?
egy gyűlés alatt vitatták meg a vallási fejesek,hogy mik is kerüljenek be a Bibliába,és ők fektették le a vallás alapjait is
nem éppen Isteni dolognak tűnik ez az egész....
Member
Gold: 124.45
May 29 2009 04:54pm
Quote (Anarkin @ Fri, 29 May 2009, 22:35)

Inkább ilyesmiben legyen valaki fanatikus szerintem, mint másban.

Quote (Saenchai @ Fri, 29 May 2009, 22:37)

Elején pont ezt említettem, sokan ezt összekeverik, és rosszul értelmezik. Alapvetően az egyház sem rossz/rossz szándékú, de minthogy emberek csinálják, ezért problémák vannak, és ez sokkal kirívóbb eset lesz, mintha egy "világi" ember tenné (érted, no). Emiatt nem az egyház, nem a vallás, és nem is Isten tehet, amit emberek csinálnak ott lesz bűn is.
Mindemellett, igencsak sokminden szépet és jót is tett/tesz az egyház, csak ezt már nem fröcsögtetik a tévéből (-><-pedopapok pl), és aki nem vallásos erre általában nem is figyel fel, illetve nem marad meg benne.
Member
Gold: 3,000.00
May 29 2009 04:56pm
Quote (Saenchai @ Fri, May 29 2009, 11:51pm)
és honnan tudod,hogy ezek valójában az ő parancsai?
egy gyűlés alatt vitatták meg a vallási fejesek,hogy mik is kerüljenek be a Bibliába,és ők fektették le a vallás alapjait is
nem éppen Isteni dolognak tűnik ez az egész....

patkány

van amit úgy hínak, hogy hit
és ez nem angol szó
Go Back To Magyar Topic List
Prev18910111231Next
Add Reply New Topic New Poll