Quote (Anarkin @ Fri, 29 May 2009, 22:35)
Ha ezt szemtől szembe is elmondanád nekem akkor nem bírnám ki röhögés nélkül, annak ellenére h. postoltam már amit postoltam
Visszaolvasva, összeolvasva a postjaidat nem érzed kicsit fanatikusnak magad? Nem lehet hogy félreérted a dolgokat?
Mármint, "parancs, SZIGORÚÚ PARANCS" dologra célzok -- Nem inkább azért kéne rendes életed élned mert így helyes? Magadért? Másokért?
Inkább ilyesmiben legyen valaki fanatikus szerintem, mint másban.
Quote (Saenchai @ Fri, 29 May 2009, 22:37)
szerintem egyébként a vallásellenességet gyakran keverik az emberek az egyházellenességgel
személy szerint én is eléggé egyházellenes vagyok,ha létezik is isten,nem hiszem,hogy azt akarja,hogy az ő nevében szedjenek adót, öljenek és kínozzanak...
az évezredek alatt az egyház annyi szenvedést és fájdalmat okozott az istenfélő népnek, hogy szerintem teljesen megalapozott az egyházellenes hozzáállás....
Elején pont ezt említettem, sokan ezt összekeverik, és rosszul értelmezik. Alapvetően az egyház sem rossz/rossz szándékú, de minthogy emberek csinálják, ezért problémák vannak, és ez sokkal kirívóbb eset lesz, mintha egy "világi" ember tenné (érted, no). Emiatt nem az egyház, nem a vallás, és nem is Isten tehet, amit emberek csinálnak ott lesz bűn is.
Mindemellett, igencsak sokminden szépet és jót is tett/tesz az egyház, csak ezt már nem fröcsögtetik a tévéből (-><-pedopapok pl), és aki nem vallásos erre általában nem is figyel fel, illetve nem marad meg benne.