Quote (-joey- @ Jan 26 2014 07:15pm)
Ha egy vallás nélküli, kizárólag tudományos társadalomban élnél, akkor a testi hibával születőknek esélye sem lenne arra, hogy megéljék a felnőttkort, és felmutassanak valamit, mert kiselejteznék őket. Szerinted a kereszténység csak árt a világnak, szerintem meg anélkül egy érzelemmentes világban élnénk. Erről beszéltem.
Az a baj, hogy te is kevered a dolgokat, alapvetően a nagyobb vallások alapelvei mind arra tanítanak, hogy jó ember legyél, segíts a rászorulókon, legyen valami célod az életben stb, csak legtöbbször sajnos ezeket az üzeneteket elferdítik vagy üzletet csinálnak belőle, lásd katolicizmus, Hit-gyülekezet vagy azok a fanatikus mohamedánok, akik felrobbantják magukat egy iskolában. De szerintem alapvetően akkor is szükség van a vallásra, mert ha a követők egy része képes helyesen értelmezni az alapelveket, akkor már van lelkiismeretesség és szeretet a világban.
Szerintem borzasztoan el vagy tevedve, vallasi neveles nelkul is vannak olyan alapveto emberi moralis ertekek, az erzelmekrol nem is beszelve, ezek leteztek mar a keresztenyseg elott, az okorban is.
A keresztenyseg pedig csak kirekesztest, patriarchizalodast, rugalmatlansagot szult, es az egyhaz mint intezeny evszazodokon keresztul eroszakolta, es tartotta kordaban az emberek elmejet, illetve eroszakolta ra agat kulonbozo a sajatjatol idegen kulturakra. Rengetegszer cselekdtek rosszat bunoset isten neveben, kezdtek vallasi haborut, oltek artatlanokat, mikozben a tarsadalomnak nem adtak vissza cserebe semmit, amit az allamapartus ne tudott volna megtenni helyette.
Be kene vegre latni:
1: Az alapveto moralis ertekek azert kellenek, hogy egy adott tarsadalomban egyutt elni hatekonyan.
2: Ezen felul a tobbiek sajatos ertekeit tiszteletben kene tartani.
3: Allam altal tamogatott egyhazra nincs szukseg, es magat a keresztenyseget mint egy rakos metelyt kene kivagni az emberiseg testebol.