d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev18848858868878885001Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 145.00
Dec 5 2011 03:10am
Quote (Rawen @ 5 Dec 2011 10:19)
metroban engem még soha nem állítottak meg,h mutassam a diákom

engem lejárt bérlettel kaptak el, kaptam egy 12k-s csekket
ha felmutatnék egy érvényes bérletet, akkor csak 2k-t kellene fizetnem
de mikor hazaértem ott állt a friss diákbérlet az asztalomon (faterom vett), de mivel nem járok suliba, a régi diákom meg benyelte a volt sulim, nem tudok mit felmutatni mellé a geciknek.

dunno wat to do
(teljesárú bérletre atm nincs pénzem)
Member
Gold: 33,265.80
Dec 5 2011 03:21am
Quote (TouchCow @ 5 Dec 2011 11:10)
engem lejárt bérlettel kaptak el, kaptam egy 12k-s csekket
ha felmutatnék egy érvényes bérletet, akkor csak 2k-t kellene fizetnem
de mikor hazaértem ott állt a friss diákbérlet az asztalomon (faterom vett), de mivel nem járok suliba, a régi diákom meg benyelte a volt sulim, nem tudok mit felmutatni mellé a geciknek.

dunno wat to do
(teljesárú bérletre atm nincs pénzem)

Szerezz nemzetközi diákot! Nekem is csak olyanom van.
Member
Gold: 6,440.13
Dec 5 2011 03:23am
Quote (BmA_BeMyAngel @ Dec 4 2011 11:42pm)
sokmindent nemlehet csinálni az egésszel sajnos, a kapuk is sok pénzbe kerülnének, már így is csődbe megy a bkv nemsoká. meg azokat az érveléseket is megtudom érteni, hogy sokan nem fizetnek ki még havi 5k-t sem a szaros hugyos ülésű ikarus meg retkes villamosokon való utazásért a tömegnyomorban. ez magyarország, üzletelni kell vele sajnos

A főváros jó pár éve felajánlotta a BKV-nak, hogy felesben vegyenek kapukat, de ez sem valósult meg valamiért.
Külföldön csomó helyen működik, nálunk miért nem? Elvégre Budapest egy 2 milliós város, kicsit hülyeség, hogy 60 éves szemüveges bácsik szemrevételezéssel ellenőrzik a bérletet a mellettük elsuhanó tömegnél.

Évente milliárdos veszteség éri a BKV-t a bliccelők miatt, szerintem a kapukat ennél olcsóbb lenne felszerelni. Másrészt a meglévő ellenőröket át lehetne irányítani máshova, vagy számukat csökkenteni (bár az politikai okok miatt nehezebben kommunikálható). Ha feltesszük, hogy van 500 ellenőr, akkor az havi szinten kb 100 milliós kiadást jelent a cégnek ... Ehhez képest szerintem egy kapus rendszer kismiska.

Amúgy egyetem alatt folyamatosan blicceltem és évente egyszer kaptak el, amikor befizettem a pótdíjat ami valami nevetséges 600 forint volt. Hozzáteszem, hogy amikor megállítottak akkor sosem futottam el, vagy szálltam le, mondván, hogy most ők nyertek ... és így tudtak évente egyszer büntetni. Ha belegondolok, hogy Pesten eszméletlen sokan így járnak, akkor nem csoda, hogy szarul megy a bkv-nak. Meg persze ott van a korrupció is, de az más lapra tartozik.

This post was edited by beni on Dec 5 2011 03:23am
Member
Gold: 0.00
Dec 5 2011 03:27am
Member
Gold: 3,747.73
Dec 5 2011 03:30am
Quote (beni @ Dec 5 2011 10:23am)
A főváros jó pár éve felajánlotta a BKV-nak, hogy felesben vegyenek kapukat, de ez sem valósult meg valamiért.
Külföldön csomó helyen működik, nálunk miért nem? Elvégre Budapest egy 2 milliós város, kicsit hülyeség, hogy 60 éves szemüveges bácsik szemrevételezéssel ellenőrzik a bérletet a mellettük elsuhanó tömegnél. 

Évente milliárdos veszteség éri a BKV-t a bliccelők miatt, szerintem a kapukat ennél olcsóbb lenne felszerelni. Másrészt a meglévő ellenőröket át lehetne irányítani máshova, vagy számukat csökkenteni (bár az politikai okok miatt nehezebben kommunikálható). Ha feltesszük, hogy van 500 ellenőr, akkor az havi szinten kb 100 milliós kiadást jelent a cégnek ... Ehhez képest szerintem egy kapus rendszer kismiska.

Amúgy egyetem alatt folyamatosan blicceltem és évente egyszer kaptak el, amikor befizettem a pótdíjat ami valami nevetséges 600 forint volt. Hozzáteszem, hogy amikor megállítottak akkor sosem futottam el, vagy szálltam le, mondván, hogy most ők nyertek ... és így tudtak évente egyszer büntetni. Ha belegondolok, hogy Pesten eszméletlen sokan így járnak, akkor nem csoda, hogy szarul megy a bkv-nak. Meg persze ott van a korrupció is, de az más lapra tartozik.

Igazából én is kamubérletekkel járok már, mert egyszerűen a gyomrom kifordul, hogy majd 4 ezer forintot elkérnek azért, amit ők "szolgáltatás" címén nyújtanak...
De ha lennének kapuk, rendes buszok, én megvenném a bérletet, bár szinte biztosra veszem, hogy hiába lenne kiszűrve a bliccelés 99%ban, rohadtul nem lenne olcsób ba bérlet hiába a -~1milliárdos nyereség :D
Member
Dec 5 2011 03:31am
Quote (Vismajor @ 5 Dec 2011 10:30)
Igazából én is kamubérletekkel járok már, mert egyszerűen a gyomrom kifordul, hogy majd 4 ezer forintot elkérnek azért, amit ők "szolgáltatás" címén nyújtanak...
De ha lennének kapuk, rendes buszok, én megvenném a bérletet, bár szinte biztosra veszem, hogy hiába lenne kiszűrve a bliccelés 99%ban, rohadtul nem lenne olcsób ba bérlet hiába a -~1milliárdos nyereség :D

ha nem veszel bérletet/jegyet nincs miből új buszt venni
mondjuk azért kíváncsi lennék mennyi megy zsebbe
Member
Gold: 6,440.13
Dec 5 2011 03:41am
Quote (Vismajor @ Dec 5 2011 10:30am)

Én is kurva sokat blicceltem régen. Ezt azért mondom, hogy ne vádolhasson senki álszenteskedéssel, de te ne mondd már nekem, hogy a bkv nem "szolgáltatást" nyújt? Van egy kis koszfolt a buszon, amit az UTASOK csináltak és innentől feljogosítva érzed magad a bliccelésre? Nekem ettől a magyarázattól jobban kifordul a gyomrom. Most mégis mi a bajod vele? Szerintem tök jó.
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Dec 5 2011 03:41am
Quote (beni @ 5 Dec 2011 10:23)

Én is lényegében egyedül metrón lukasztok, így egy 10-es tömb nagyjából 2 hónapig elég

A szomorú az az, hogy régen még úgy azért bennem volt hogy rámjönnek és 'ehm mondhatom a nem túl pontos adataimat', de az elmúlt 3 hónapban a felszínen (non-metro) nem láttam egyetlen ellenőrt sem o,o

Nem csoda hogy így nincs bevétele a cégnek

Most 30-án végignéztem a fövárosi közgyűlést élőben (mi is napirendi pont voltunk ott), és 2 órán keresztül a BKV-ról volt szó, ahol végre megjelent egy értelmes ember aki kimondta a tényeket: elérték azt az összeget, amikor már az sem veszi meg a jegyet aki megtehetné...
Elképesztő, hogy ennyire életképtelen a vezetés
Member
Dec 5 2011 03:43am
Quote (beni @ 5 Dec 2011 10:41)
Én is kurva sokat blicceltem régen. Ezt azért mondom, hogy ne vádolhasson senki álszenteskedéssel, de te ne mondd már nekem, hogy a bkv nem "szolgáltatást" nyújt? Van egy kis koszfolt a buszon, amit az UTASOK csináltak és innentől feljogosítva érzed magad a bliccelésre? Nekem ettől a magyarázattól jobban kifordul a gyomrom. Most mégis mi a bajod vele? Szerintem tök jó.

és itt jön a be jó magyar mentalitás, ahol lehet kerüljük ki a rendszert
Member
Gold: 3,747.73
Dec 5 2011 03:45am
Quote (beni @ Dec 5 2011 10:41am)

Nem, nem azzal van gondom, hogy az utasok nagyrésze paraszt, és a szép kombinókat, új volvokat összefirkálják, etc. Illetve ezzel is van gondom, de az nem a bkv hibája.
Viszont, hogy a 64es buszon rendszeresen beesik az eső, a 194esen detto... Hogy a 20E többször robbant le alattam mint nem, hogy a menetrendben alacsony padlósnak feltüntetett járművek véletlenül sem azok, és még csak nem is menetrendszerint járnak. Az ellenőrök taplók, bunkók, nyomorákok. Már a hetes busz is kezd egyre szarabb lenni, tavaly még fázni se kezdtem el mire jött egy, most eltelik úgy egy csomó idő, hogy nem történik semmi.
Hidd el, nem hibáztatom olyanért a bkv-t, amiről nem tehet. sőt, olyanért se, amiről tehet, de nem tud tenni ellene..
Go Back To Magyar Topic List
Prev18848858868878885001Next
Closed New Topic New Poll