Quote (beni @ 5 Dec 2011 10:23)
A főváros jó pár éve felajánlotta a BKV-nak, hogy felesben vegyenek kapukat, de ez sem valósult meg valamiért.
Külföldön csomó helyen működik, nálunk miért nem? Elvégre Budapest egy 2 milliós város, kicsit hülyeség, hogy 60 éves szemüveges bácsik szemrevételezéssel ellenőrzik a bérletet a mellettük elsuhanó tömegnél.
Évente milliárdos veszteség éri a BKV-t a bliccelők miatt, szerintem a kapukat ennél olcsóbb lenne felszerelni. Másrészt a meglévő ellenőröket át lehetne irányítani máshova, vagy számukat csökkenteni (bár az politikai okok miatt nehezebben kommunikálható). Ha feltesszük, hogy van 500 ellenőr, akkor az havi szinten kb 100 milliós kiadást jelent a cégnek ... Ehhez képest szerintem egy kapus rendszer kismiska.
Amúgy egyetem alatt folyamatosan blicceltem és évente egyszer kaptak el, amikor befizettem a pótdíjat ami valami nevetséges 600 forint volt. Hozzáteszem, hogy amikor megállítottak akkor sosem futottam el, vagy szálltam le, mondván, hogy most ők nyertek ... és így tudtak évente egyszer büntetni. Ha belegondolok, hogy Pesten eszméletlen sokan így járnak, akkor nem csoda, hogy szarul megy a bkv-nak. Meg persze ott van a korrupció is, de az más lapra tartozik.
Én is lényegében egyedül metrón lukasztok, így egy 10-es tömb nagyjából 2 hónapig elég
A szomorú az az, hogy régen még úgy azért bennem volt hogy rámjönnek és 'ehm mondhatom a nem túl pontos adataimat', de az elmúlt 3 hónapban a felszínen (non-metro) nem láttam egyetlen ellenőrt sem o,o
Nem csoda hogy így nincs bevétele a cégnek
Most 30-án végignéztem a fövárosi közgyűlést élőben (mi is napirendi pont voltunk ott), és 2 órán keresztül a BKV-ról volt szó, ahol végre megjelent egy értelmes ember aki kimondta a tényeket: elérték azt az összeget, amikor már az sem veszi meg a jegyet aki megtehetné...
Elképesztő, hogy ennyire életképtelen a vezetés