Quote (anyd @ Feb 24 2017 12:40pm)
Azért nem lenne rossz egy "társadalmi" vita a dologról, és itt most szakértők véleményének ütköztetését értem
Megnyugtató lenne ha mondjuk a hozzá értő értelmiségiek nagyrésze kiállna a bővítés mellett vagy ellen
Illetve a lehetséges hibák is kiderülhetnének
En beszelgettem helyi szakemberekkel a dologrol(mint paksi azert neha hazajarok). Nyilvan itt a bovites mindenkinek az erdeke, de nem is a bovites volt a kerdes(arra Mgyo eleg regen elkotelezte magat es muszaki szempontbol sincs sok valasztasa) hanem hogy orosz vagy nyugati technologiaval tortenjen.
A reszletekbe nem mennek bele mert en nem tudom teljes egeszeben/megfeleloen visszaadni az erveket, de: az amerikaiak eggyel korabbi generacios technologia "fejlesztett" valtozatat adnak. Ezeknek nagyon sok hibaja mar ismert(ami jo is meg rossz is) de tobb olyan eromuvet is latogattak ahol ezeknek a hibaknak a kovetkezmenyei nagyon lehangoloak voltak. Draga a karbantartasuk es relative sok kiesessel kell szamolni.
Ehhez kepest az oroszok egy modern, korrekt ajanlatot adnak - muszaki szempontbol. En ugy emlekszek azt is mondtak, hogy ez olcsobb de lehet ezt mar a karbantartassal egyutt gondoltak. Azt hogy politikailag hova kotelezodunk el meg ilyenek azt nem szeretnem megszakerteni.
Az, hogy errol ertelmes tarsadalmi vitat tartsal valoszinuleg kb annyira utopisztikus mint az en elkepzelesem az emberi gyarlosagot kizaro politikai rendszerrol. Azokat a politikusokat meg akik ilyen kijelenteseket futtatnak hogy rombolja a kornyezetet vagy nemzetbiztonsagi kockazatot jelent elkene kuldeni valami munkatabor turara a tajgara.