Quote (tevetava @ Dec 16 2012 12:52am)
- aki bekerült egyetemre és jól tanul, az átkerül, ez tiszta sor, nincs ezzel semmi baj
- vannak olyan szakok, amelyek mellett nem lehet diákmunkázni, ez probléma.
- diákhitel nem egy jo megoldás. hitelválság közepén hitelt fel venni meg a hülye se fog.
- befektetés: ebben van valami, de ez nagyon kevés szakra igaz..
maximálisan egyetértek itt veled
de ha a gyerek most annyira szeretne mondjuk egy olyan szakon tanulni, amivel józan paraszti ésszel elgondolva nem fog tudni elhelyezkedni, akkor miért megy oda? akkor ne pampogjon, hogy drága, meg nem éri meg, mert ő a hülye...
De van egy iszonyat nagy probléma, ami mellett mindenki elsiklik: 2 hónappal a jelentkezési határidő előtt drasztikusan csökkentik a létszámokat.. Gyerekek éveket készülnek arra, hogy bejuthassanak egy általuk választott szakra, fakultációkon ülnek, tanulnak 3 évig(!!!), aztán 2 hónappal a jelentkezési határidő előtt fityiszt mutatnak nekik, és leszarják a gimnazistákat. Én tudom milyen érzés, mert ez történt velem is, csak nálunk 1 hónappal a határidő előtt módosították. ÍGY. NEM. LEHET. TERVEZNI. És ez kibaszott nagy probléma, hogy a kormány minden intézkedése bizonytalanságot szül.
igen, éppen ezért ellenzem én is teljesen a mostani bejelentést, mert ha én teszem azt valami lófasz szakot néztem ki magamnak, és nem 2 hónap, hanem 2 évem van addig, hogy eldöntsem, hogy oda megyek-e végül, akkor biztos nem olyan faktra járok, satöbbi. személy szerint 11-12. osztályban debrecenbe jártam érettségi felkészítőre matekból, kémiából, mert karcagon akkor emelt szintre nem igazán tudtam felkészülni kémiából például semmiképpen. ha úgy jelentették volna be, hogy 4 év múlva ennyi lesz és szépen fokozatosan csökkentik a férőhelyeket, akkor még egyet is tudtam volna érteni az egésszel.
Mikor én voltam gimnazista, és velünk basztak ki, egyszerűen végzősként még nem tudja az ember, hogy ilyenkor mi az istent csináljon. Soha nem voltunk még tüntetésen, nem kellett még küzdenünk a jogainkért. Egyszerűen csak bambultunk ki magunkból, és néztük a monitort, miközben azt kérdeztük magunktól: "ez lehetséges? ez most tényleg igaz?". Iszonyat jó lett volna, ha emberek kiállnak mellettünk, mert nekünk fogalmunk sem volt, mit kéne tenni. Azt érzem most is, amikor kimegyek tüntetésre, és a mostani végzősökért, és a következő végzősökért tűntetek, hogy ha legalább én megszívtam, nekik ne kelljen, vagy legalábbis érezzék, hogy nincsenek egyedül, mint ahogy mi voltunk.
nézegettem, hogy mit is csináltak az ilyen tüntetéseken. kb semmit, nem volt vezér, aki mondja hogy mit csináljanak, elénekelték a himnuszt, páran bekiabáltak, hátha meme lesz belőle, mint a gyurcsánytakaroggy, aztán hazamentek.
A szociális ösztöndíjrendszerről meg csak annyit, hogy mindenki ott csal, ahol tud, különben nem kap egy kibaszott fillért se.
na igen, sokan így lesznek cigányok, vagy szépen átjelentkeznek az ország másik felében élő rokonhoz és már kapják is a sok zsetont. akinek van bőr a képén, az jár jól (de ez a politikus életformát jellemzi legfőképp)