Quote (szabika @ Dec 4 2011 10:40pm)
azért abban senki sem kételkedik hogy egy átlag embernek a közgáz oktatásának több értelme van az életképesség szemszögéből mint a villanytannak mondjuk
amit tudni kell a villanytanról egy halandónak az az hogy az áram és a víz az rossz páros
de ha meg valaki azt nem tudja hogy az árfolyamok változhatnak, akkor meg az van mint most
én ebben nem vagyok olyan biztos, hogy több értelme van, de nem is zárom mondjuk ki
A legtöbb alap cucc amit tanítanak, az sokszor triviális dolog (árrugalmasság például) csak szakzsargonnal van egy egzakt elméletbe gyúrva. Jó dolog ha valaki tudja, hogy a részvény alapvetően kockázatosabb, mint az állampapír, vagy hogy kell kiszámolni a hitel törlesztő összegét, vagy képben van a kamatos kamatszámítással, de az oktatás főleg elméleti dolgokra helyezi a hangsúlyt, nem pedig mindennapi skillek fejlesztésére. Az iskolapadban nem sok olyan dolgot tanultál szerintem, ami segítene egy vállalkozás elindításában. Legalábbis az általános egyetemi viszonylatban elég kevés ilyesmivel találkozhattál. Felvettem anno egy kisvállalkozások fejlesztése tárgyat és semmi olyasmit nem tudtam meg, ami konkrétan segített volna, hogy hol kell kezdeni, milyen költségekkel jár egy ilyen stb...
Másrészt egy adott valaki ugyanúgy besétálhatott egy rossz hitelbe ha értett hozzá, mint ha nem. Ez igazából legalább annyira személyiségi és pszichológiai kérdés (pénzkezelési, kockázatelutasítás hajlandóságának mértéke, stb) mint hozzáértés szerintem.
Quote (BmA_BeMyAngel @ Dec 4 2011 10:33pm)
de azért mondjuk 1 ilyet nemtudnál megcsinálni! (ez az uccsó házink ábgeoból most)
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/384560_121574407957579_100003150622552_110582_272948019_n.jpg
pedig amúgy ez sem egy nagy was ist das, ha érted hogy mivan, de ha valami bölcsészkaron vagy közgázon tanítanák, hogy ne legyetek szakbarbárok, plusz még le is szarnák mer hát az egyetemisták is leszarják, akkor vért hugyozna mindenki valszleg.

nem, de cserébe viszont a mérnökök verhetik a mellüket és éjszaka nyugodt szívvel hugyozhatják le a közgáz épületét
Quote (CyberPunk666 @ Dec 4 2011 10:54pm)
nem névrokonod véletlenül?
nem
This post was edited by beni on Dec 4 2011 03:57pm