d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Gyúrós Topik > Minden Ami Testedzéshez Kapcsolódik
Prev18758768778788791257Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: Locked
Mar 28 2015 03:43am
Quote (Psyclon @ Mar 27 2015 08:29pm)
Ez egy váll edzés után van: http://www.kepfeltoltes.hu/150327/11073433_871652729558517_395133440_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ennyi a hát jelenleg: http://www.kepfeltoltes.hu/150327/11103856_876099542447169_853584167_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Kar: http://www.kepfeltoltes.hu/150327/11081751_876080722449051_1994708335_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Félmeztelen képet ne várjatok, mert a bőröm és az a "kevés" zsir ami rajtam van kb elbasz mindent.
kimaradt időszak 4 hónap. Februárban kezdtem ujra, vagy folytattam tovább. Ekkore lett itthonra véve egy fekpad sullyal és egy csigás gép amikkel azért már bővül a két egykezes sulyzóhoz mért lehetőségeim tárháza.
Idő közben vissza jött 6-7 kg amiből most még igy is "tömegelek" ment le / egyszerűen nem tudok annyit enni amennyit kellene /

És itt lenne egy kérdésem. Mi az a nem hulladék kaja, ami még bele fér egy tiszta étkezésbe?
Rizs/barnarizs/kuszkusz ezek mennek jelenleg. De nem tudok annyit enni ezekből, mint amennyit kellene. Csak a tisztán látás képpen: 3g/tskg ch ról beszélünk ami kb lofasz és mégse megy le.

Ha lehet annyit kérnék, hogy tudom itt mindenkinek nagy a fasza meg minden. Meg tudom, hogy "minek feszitek ha nincs még semmi".
Szóval az helyett hogy lehánytok inkább tanácsot adjatok.

Pl váll hátsó delta le van maradva. Ötletek?

Pontosan mit értesz tiszta étkezés alatt? Lipóti pékségben van elég jó teljes kiörlésű kovászos rozs kenyér. Ezen kívül adj több zsírt az ételekhez több olíva olaj, kókuszolaj, vaj stb.

Használj fűszereket, hüvelyeseket, krumplit kicsit váltogasd ne mindig ugyanazt a húst vedd. 3 g/tskg cht nem tudsz megenni akkor ott valami baj van, valószínűleg már a füleden jön ki a rizs/kuszkusz és társai.
Member
Gold: 190.30
Mar 28 2015 05:05am
Quote (championmath @ 28 Mar 2015 10:43)
Pontosan mit értesz tiszta étkezés alatt? Lipóti pékségben van elég jó teljes kiörlésű kovászos rozs kenyér. Ezen kívül adj több zsírt az ételekhez több olíva olaj, kókuszolaj, vaj stb.

Használj fűszereket, hüvelyeseket, krumplit kicsit váltogasd ne mindig ugyanazt a húst vedd. 3 g/tskg cht nem tudsz megenni akkor ott valami baj van, valószínűleg már a füleden jön ki a rizs/kuszkusz és társai.

Tiszta étkezés: alacsony/közepes glikémiás indexel rendelkezzen a ch amit magamhoz veszek.
Hús meg :/ gondolkozom a marhán, de elég drága.

Kokusz zsirt/olajat használok illetve olivát ezen kivül megy az omega 3 is befelé szóval olajjal nincs para.

Jah gondoltam rá, hogy csinálok csirke pástétomot és akkor gogo teljes kiörlésű kenyér, mert azzal pl semmi bajom, csuszik lefelé.
Például krumplipűré, petrezselymes krumpli? Habár ebből vagy egy kilót kéne megennem egy nap oO
Nem tudom. Rizstől herotom van.
Member
Mar 28 2015 08:17am
Quote (Psyclon @ Mar 28 2015 01:05pm)
Tiszta étkezés: alacsony/közepes glikémiás indexel rendelkezzen a ch amit magamhoz veszek.
Hús meg :/ gondolkozom a marhán, de elég drága.

Kokusz zsirt/olajat használok illetve olivát ezen kivül megy az omega 3 is befelé szóval olajjal nincs para.

Jah gondoltam rá, hogy csinálok csirke pástétomot és akkor gogo teljes kiörlésű kenyér, mert azzal pl semmi bajom, csuszik lefelé.
Például krumplipűré, petrezselymes krumpli? Habár ebből vagy egy kilót kéne megennem egy nap oO
Nem tudom. Rizstől herotom van.

Hát... érdekes a "tiszta étkezés" ha ennyit jelent. Mert akkor kólát kéne inni rizs/krumpli helyett mert alacsonyabb a glikémiás indexe. Alapvetően a hús nagyon elveszi az étvágyat, ha többet kcalt akarsz enni akkor vegyél vissza a húsból, és több ch/zsír.

A zsírt arra értettem, hogy azért adj ételekhez többet, hogy több kalóriát vigyél be. Hát ja marha az kibaszott drága, pláne a bélszín, akkor már én inkább veszek szarvas/őzhúst és zöldségekkel megfőzöm.

Hát ja krumpliből elég nehéz sokat enni főleg ha nem adsz hozzá vajat pl.

This post was edited by championmath on Mar 28 2015 08:18am
Member
Gold: 2,496.00
Mar 28 2015 11:50am
http://www.sciencedaily.com/releases/2015/03/150323075233.htm

"By using a specific heating and cooking regimen, he says, the scientists concluded that "if the best rice variety is processed, it might reduce the calories by about 50-60 percent.""
Member
Mar 29 2015 01:07am
Quote (championmath @ 28 Mar 2015 15:17)
Hát... érdekes a "tiszta étkezés" ha ennyit jelent. Mert akkor kólát kéne inni rizs/krumpli helyett mert alacsonyabb a glikémiás indexe. Alapvetően a hús nagyon elveszi az étvágyat, ha többet kcalt akarsz enni akkor vegyél vissza a húsból, és több ch/zsír.

A zsírt arra értettem, hogy azért adj ételekhez többet, hogy több kalóriát vigyél be. Hát ja marha az kibaszott drága, pláne a bélszín, akkor már én inkább veszek szarvas/őzhúst és zöldségekkel megfőzöm.

Hát ja krumpliből elég nehéz sokat enni főleg ha nem adsz hozzá vajat pl.

Jo a lényeget érted. Nem akarok hulladék kaját enni.
Fehér liszt / cukor semmi nem megy kb.
:o meg a kavet is ilyen bogyóval iszom.

Ma tatárbifszteket hoztam meg teljes kiőrlésű kenyeret :D
De ezt se fogom bevezetni mert 8k volt 2 kg hús >.<
Habár amondó vagyok holnapra semmi nem marad belőle mert a csalad is szeretik nem gyengén.

------------------------
Szerintetek az mennyire járható út, ha megpróbálok 3g/tskg ch mellett zsírt égetni?
Gondolok ez alatt arra, hogy 1 ora aerob heti 4 alkalommal.
Dieta lenne de mégse.
A lényeg, hogy zsírt akarom eltakarítani magamról, de nem olyan gyorsan hogy aztan megint a borom miatt sírjak (egy heti fél kg-ra gondolok), de kozben izomból nem hogy veszíteni nem akarok, épiteni tovább.
Tudom nem igazan létezik köztes állapot a tomegeles es a dieta között, hisz az egyikhez többlet ch-t kell bevinni, míg a másikhoz épp hogy kevesebbet.
De ennek az immelámmal való "tomegelesnek" semmi értelme.
Vagy kurvara vegyek erőt magamon es toljam be azt amit be kell?
Member
Gold: 0.00
Mar 29 2015 01:51am
Én sem tomegelek ugy ahogy kene, a diéta ota osszvissz 5 kg jott fel (2 év). Nincs gond a köztes állapottal, nem lóverseny ez.
Member
Gold: 69.85
Member
Mar 29 2015 05:57am
Quote (Psyclon @ Mar 29 2015 09:07am)
Jo a lényeget érted. Nem akarok hulladék kaját enni.
Fehér liszt / cukor semmi nem megy kb.
:o meg a kavet is ilyen bogyóval iszom.

Ma tatárbifszteket hoztam meg teljes kiőrlésű kenyeret :D
De ezt se fogom bevezetni mert 8k volt 2 kg hús >.<
Habár amondó vagyok holnapra semmi nem marad belőle mert a csalad is szeretik nem gyengén.

------------------------
Szerintetek az mennyire járható út, ha megpróbálok 3g/tskg ch mellett zsírt égetni?
Gondolok ez alatt arra, hogy 1 ora aerob heti 4 alkalommal.
Dieta lenne de mégse.
A lényeg, hogy zsírt akarom eltakarítani magamról, de nem olyan gyorsan hogy aztan megint a borom miatt sírjak (egy heti fél kg-ra gondolok), de kozben izomból nem hogy veszíteni nem akarok, épiteni tovább.
Tudom nem igazan létezik köztes állapot a tomegeles es a dieta között, hisz az egyikhez többlet ch-t kell bevinni, míg a másikhoz épp hogy kevesebbet.
De ennek az immelámmal való "tomegelesnek" semmi értelme.
Vagy kurvara vegyek erőt magamon es toljam be azt amit be kell?

Ezt már multkor sem értettem, az ilyen 1 órás aerobbal, ami gondolom gyaloglás vagy valami alacsony intenzitású mozgás (javíts ki ha tévedek), hogy akarsz zsírt égetni? Vagy csak azért csinálod, hogy több kcalt használ fel?

Miért ne létezne köztes állapot? Ha van egy 130 kilós ember aki még nem edzett soha, pont annyi kalóriát eszik amennyit elhasznál, de emelett heti 2-3x kibaszott intenzív egész testes gyakorlatokat csinál bukásig, akkor e szerint az elmélet szerint semmit sem izmosodna.

Maga a ch az annyira nem számít diéta alatt, mármint nem kell kurvára lecsökkenteni mint multkor tetted, csak tönkreteszed magad hormonálisan, ha csak húst eszel zöldséggel és emelett 1 órákat edzel. Edzésekhez közel egyed a ch nagy részét, röviden ennyi.

Ha meg még izmot akarsz építeni akkor meg pláne kell a szénhidrát. Ez a gond szerintem, hogy túl sokat gondolkodsz azon, hogy most diéta vagy tömegeles stb, ahelyett, hogy edzenél folyamatosan, figyelnél rá, hogy egyél egészséges ételeket megfelelő fehérhe/ch/zsír aránnyal.

Nem sok értelme van ilyen részletesen végiggondolnod minden kis részletet, ha aztán meg beleőrülsz és hagyod a faszba az egészet hónapokig.
Member
Mar 29 2015 07:55am
Code
Ezt már multkor sem értettem, az ilyen 1 órás aerobbal, ami gondolom gyaloglás vagy valami alacsony intenzitású mozgás (javíts ki ha tévedek), hogy akarsz zsírt égetni? Vagy csak azért csinálod, hogy több kcalt használ fel?

Igen. Erőltett gyaloglás/kocogas egy órán keresztul.
Nekem bevált. Pörögtek le a kilók eleg rendesen.

Code
Miért ne létezne köztes állapot? Ha van egy 130 kilós ember aki még nem edzett soha, pont annyi kalóriát eszik amennyit elhasznál, de emelett heti 2-3x kibaszott intenzív egész testes gyakorlatokat csinál bukásig, akkor e szerint az elmélet szerint semmit sem izmosodna.

Ezen elmélet szerint semmit. De ott a példa mikor en csináltam a dietam akkor amellett hogy pörögtek le a kilók zsírból, jött fel izom is.
Pedig kevesebb ch ment be szóval elvileg nem kellett volna izmosodni.
Vagy a testem azt az energiát használta fel amit a lebontott zsírból kapott es a bevitt fehérje/ch ment az izom építésre? Nem ertek hozza csak agyalok.
De persze ott van az is, hogy egy kezdő eseteben, a fejlődés elso par hónapban igen látványos. Legalábbis észrevehető.

Code
Maga a ch az annyira nem számít diéta alatt, mármint nem kell kurvára lecsökkenteni mint multkor tetted, csak tönkreteszed magad hormonálisan, ha csak húst eszel zöldséggel és emelett 1 órákat edzel. Edzésekhez közel egyed a ch nagy részét, röviden ennyi.

Azért dieta alatt vissza kell venni a chbol rendesen. Ez az en tapasztalatom. Másképp hogy veszed ra a szervezeted, hogy azt használja fel amit eddig tartalékolt?
Csináltam 2 ilyen hormon optimalizáló kurát dieta vegen. Érezhető volt nem gyengén a hatása.
Nem voltam annyira fáradekony es erőben is dobott a második vegen.

Code
Ha meg még izmot akarsz építeni akkor meg pláne kell a szénhidrát. Ez a gond szerintem, hogy túl sokat gondolkodsz azon, hogy most diéta vagy tömegeles stb, ahelyett, hogy edzenél folyamatosan, figyelnél rá, hogy egyél egészséges ételeket megfelelő fehérhe/ch/zsír aránnyal.

Tudom hogy kell ahhoz a ch.
De mivel könnyen hizok igy a 3-4g/tskg számomra megfelelőnek tunik a tomegeleshez.
Inkább jöjjön lassabban az izom mint hogy zsír is szaladjon fel rendesen.
Es igen. Dilemma az mindig adott.
Pl mar látom a mellem vonalat, de van meg ott zsír is meg lóg is a borom igy az egesz el van baszva.
Dieta: kisebb lesz a zsír réteg
Tomegeles: ha minden jol megy akkor bele no a mellizmom a börombe igy talán nem fest olyan hülyén mint jelenleg.

Mar fahrinak írtam ezt. Hogy lehet hülyén hangzik, de a borommel kapcsolatban van egy olyan reményem, hogy ha nagyobb lesz a hat, vall, mell, akkor huzi fog rajta valamit (feszülni fog) igy nem fogok ugy kinézni mint egy tejes zacskó.
Tudom ez meg kurva messze van. De a remény hal meg utoljára.

Code
Nem sok értelme van ilyen részletesen végiggondolnod minden kis részletet, ha aztán meg beleőrülsz és hagyod a faszba az egészet hónapokig.

Hónapokig azért hagytam abba, mert a bal vállamat sikerült túl edzeni es 2 hónapig konkrétan aludni nem tudtam baloldalon.
Utánna jött Thaiföld es nehéz volt vissza rázodni.
Member
Gold: 0.00
Mar 29 2015 07:56am
Aztakurva ennyi tldrt egy helyen
Go Back To Magyar Topic List
Prev18758768778788791257Next
Add Reply New Topic New Poll