http://index.hu/kulfold/2012/11/11/torteneszek_iteltek_el_jeszenszky_gezat/Ismet ez az ugy... Nem szeretnek rasszista lenni, elitelem azt a fajta gyulolkodest amit a jobbik kepvisel, de..
Kontraproduktivnak erzem az egesz tevekenykedest, hogy rasszistanak akarjak beallitani az egyetemi professzort.
Az amerikai, svéd, brit és izraeli kutatók által aláírt nyilatkozatot Karsai László történész, a Szegedi Tudományegyetem tanára juttatta el vasárnap az MTI-hez.
Mi a kurva anyjukat tudnak amerikai, sved, brit es izraeli kutatok a magyar romak helyzeterol, eleterol, vagy kevesbe dokumentalt szokasaikrol??? Csak olajat ontenek az amugy is xenofob magyar tarsadalomra. Kivancsi vagyok, hogyan irhat az ilyesmirol a kurucinfo, mert abban biztos vagyok hogy fel fogjak kapni ezt az ugyet es leegyszerusitve a tamogatoik agyaba toltik azt. Az izraeli szo lattan pedig azok verben forgo szemmel fognak bosszut eskudni a gyarmatosito hatalom ellen.
Meglátásuk szerint a romák társadalmi és gazdasági helyzete Magyarországon elkeserítő, nagy részük szegregált területeken él, csaknem 70 százalékuk munkanélküli, nem jutnak megfelelő egészségügyi ellátáshoz és oktatáshoz. A romák helyzete ma Magyarország egyik legsúlyosabb problémája - fűzték hozzá.
Nem lehet, hogy a szegregalt elet, az oktatas es egeszsegugyi ellatas hianyanak kovetkezteben valoban letezik egyfajta belterjesseg a romak kozott?
...nem általában Jeszenszky Géza oktatói és tudományos kutatói tevékenységétől, hanem a segédkönyvében megfogalmazott, a diplomata által is "tudományosan vitathatónak" nevezett mondatától határolódott el.
Ha tudomanyosan vitathato, akkor ezek a professzorok akik ketelkednek benne menjenek es csinaljanak field researchet. Ez nem megfelelo modja annak, hogy egy akademikus allitast megkerdojelezzenek es egy ember karrierjet esetleg tonkretegyek.
please respond