d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Felsőoktatás Topik > Bmebme
Prev18687888990327Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: Locked
Dec 15 2012 03:47pm
Quote (Anarkin @ 15 Dec 2012 22:43)
miért?
ha valaminek, hát ennek van valóság alapja..

3 volt (szakközepes, majd technikusi) osztálytársam ment az ELTE-re összesen -- na most tegnap tudtam meg, hogy mind a hárman túllépték a 12 féléves 'állami zónát' (egyikükkel zh-ztam, ez már alapból vicc a 4 év eltolódás miatt), miközben 6 félév a teljes képzés -- de ebben a pláne az hogy nem végezték el még a minta-tanterv első 2 (y, kettő) félévéből a tárgyakat
inb4 sík hülyék az ismerőseim, nem azok csak leszarják
és csak ilyet látok akár merre nézek

írjátok hogy Corvinus-t pl vakon el lehet végezni (jó ez is nyilván ferdítés), hát lehet ezért lázad mindenki 110%-al, mert ott nincsenek ilyenek..
ha tudnák az emberek hogy mennyien mehetnének még _ingyen_ tanulni, ha csak kicsit is bekeményítenének (teljes egészében a normális keretek között // mármint olyan téren h kivágják az embereket), kicsit más lenne a lázongás forrása..

egyébként ha középiskolában nem is végig, csak mondjuk 11-től odateszed magad, megcsinálsz 2 nyelvvizsgát meg 1 tantárgyat megtanulsz emelt érettségire akkor kb bárhova bejuthatsz
Member
Gold: 0.00
Dec 15 2012 03:48pm
Quote (Anarkin @ 15 Dec 2012 22:43)
miért?
ha valaminek, hát ennek van valóság alapja..

3 volt (szakközepes, majd technikusi) osztálytársam ment az ELTE-re összesen -- na most tegnap tudtam meg, hogy mind a hárman túllépték a 12 féléves 'állami zónát' (egyikükkel zh-ztam, ez már alapból vicc a 4 év eltolódás miatt), miközben 6 félév a teljes képzés -- de ebben a pláne az hogy nem végezték el még a minta-tanterv első 2 (y, kettő) félévéből a tárgyakat
inb4 sík hülyék az ismerőseim, nem azok csak leszarják
és csak ilyet látok akár merre nézek

írjátok hogy Corvinus-t pl vakon el lehet végezni (jó ez is nyilván ferdítés), hát lehet ezért lázad mindenki 110%-al, mert ott nincsenek ilyenek..
ha tudnák az emberek hogy mennyien mehetnének még _ingyen_ tanulni, ha csak kicsit is bekeményítenének (teljes egészében a normális keretek között // mármint olyan téren h kivágják az embereket), kicsit más lenne a lázongás forrása..

nem olvastam el, de

1: az állam 12 félévet támogat, az 6 év.
2: mert a mostaniakra nem vonatkoznak a változtatások

boldolt rész: ezzel vigyázz, mert van egy vak szaktársam ^^

This post was edited by tevetava on Dec 15 2012 03:49pm
Member
Gold: 206.00
Dec 15 2012 03:53pm
Quote (tevetava @ Dec 15 2012 11:26pm)
ez kibaszott nagy fail

az.

arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy a tüntetők hány százaléka végzős/gimnazista, hány hány egyeteistajanó
Member
Gold: Locked
Dec 15 2012 03:54pm
Quote (Jancsipapa @ 15 Dec 2012 22:53)
az.

arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy a tüntetők hány százaléka végzős/gimnazista, hány hány egyeteistajanó

nagyrészük egyetemista szerintem
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Dec 15 2012 03:58pm
mondjuk nem is értem mit erőlködöm/panaszkodom hogy tele van /care emberekkel, most jött email

Kedves Hallgatók!

A két Formális nyelvek (esti) zh pontszámai itt olvashatók:
bla bla

46-ból 26 szerzett jegyet, és a többsége még fizet is érte n/c, ezek után nem tudom mit várok ^^ főleg hogy 2 nap tanulással teljesíthető a gyakorlati rész
Member
Dec 15 2012 03:58pm
ugyebár karcagi vagyok és bizony kicsiny városunk kitermelt már 2 minisztert is, a karcagi lapba szokott írogatni a Varga Mihály, most pont olvastam, természetesen a mostani helyzetről írt

szerinte teljesen rendben van ez, mert aki jól tanul, az úgyis átkerül, aki nem, az meg vagy fizetteti a szülőkkel, vagy elmegy diákmunkázni, vagy van a diákhitel. Meg hogy érti hogy sokan félnek a hiteltől, de fogja fel befektetésnek, miszerint belefektet a későbbi diplomájába, hogy majd amikor az x szakot elvégzi, akkor azzal megtérül a dolog

vélemény?
Member
Gold: 26.00
Dec 15 2012 04:00pm
Quote (Jancsipapa @ 15 Dec 2012 22:58)
ugyebár karcagi vagyok és bizony kicsiny városunk kitermelt már 2 minisztert is, a karcagi lapba szokott írogatni a Varga Mihály, most pont olvastam, természetesen a mostani helyzetről írt

szerinte teljesen rendben van ez, mert aki jól tanul, az úgyis átkerül, aki nem, az meg vagy fizetteti a szülőkkel, vagy elmegy diákmunkázni, vagy van a diákhitel. Meg hogy érti hogy sokan félnek a hiteltől, de fogja fel befektetésnek, miszerint belefektet a későbbi diplomájába, hogy majd amikor az x szakot elvégzi, akkor azzal megtérül a dolog

vélemény?

Főleg Magyarországon. -2 millával kezdeni az életet elég jó lehet.
Member
Gold: 0.18
Dec 15 2012 04:01pm
Quote (Jancsipapa @ 15 Dec 2012 23:58)

vélemény?

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton közölte: azoknak, akik elérik a felsőoktatási tanulmányokhoz szükséges követelményeket - ez ma 240 pontos bekerülési határt jelent -, és elszántak, hogy tanuljanak, majd Magyarországon dolgozzanak, "mindenfajta eladósodás nélkül továbbra is ingyenesnek kell maradnia az egyetemi és főiskolai oktatásnak".

én most már semmit se értek, most akkor még többen tanulhatnak ingyen mint eddig? akkor mire volt ez az egész tandíj mizéria
Member
Dec 15 2012 04:01pm
Quote (peterqwer @ Dec 15 2012 11:54pm)
nagyrészük egyetemista szerintem

na ezt nem értem akkor viszont... értitek, pontosan a végzősökkel basztak ki, elvileg nekik kéne teljes létszámban felvonulni... nyilván szimpatizálnak a jelenlegi egyetemisták, na meg persze az is benne van, hogy ha ezt minden zúglódás nélkül elfogadná a diákság, akkor akár azt is kinézem, hogy visszamenőleg is átvariálják a jelenlegi helyeket is...
Member
Dec 15 2012 04:05pm
Quote (ace07 @ Dec 16 2012 12:00am)
Főleg Magyarországon. -2 millával kezdeni az életet elég jó lehet.

na de ez hogy jön ki? úgy, ha olyan helyre jelentkezel, ahol nem indítanak ÁF szakot és utána is csak a faszod lógatod. Minden egyetemen van n+1 módja annak, hogy átsoroltasd magad megfelelő rászorultság és/vagy átlag alapján, pl egyik csoporttársam fizetősön van ugyan, de egy nyomtatvány kitöltésével már csak a felét kell kifizetnie félévente
Go Back To Magyar Topic List
Prev18687888990327Next
Add Reply New Topic New Poll