d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev18608618628638645001Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 6,440.13
Oct 8 2010 05:52am
Quote (medvehere @ Oct 8 2010 12:42pm)
de könyörgöm ez nem okosság kérdése

Soros triviális dolgokkal szerezte a pénzét.

Shortolta a Font sterlinget '92-ben, és egy milliárd Dollárt húzott ki Anglia zsebéből

Felvásárolta az OTP részvények jelentős százalékát, ezzel csőd szélére taszítva a bankot

Felvásárolt igen jelentős részt a forint tartalékokból, mint később kiderült, csak erőfitoktatásból, mert az állam nem akart üzletet kötni egy cégével

amit csinált, az törvényes volt, és ha nekem meglenne hozzá a megfelelő anyagi hátterem, akkor egy percig nem gondolkodnék, hogy ugyan ezt csináljam

csupán csak nem vagyok hajlandó mosolyogva nézni, hogy odavág százmilliót, és a buta emberek meg istenítik, holott igen jelentős szerepe van abban, hogy ott tart az ország, ahol

Szerintem hülyeségeket beszélsz.

Egyrészt OTP részvényes bulinál úgy tudom piacmanipuláció miatt büntették meg (nem túl ildomos zárásban, vagy azt megelőző percekben ilyen mértékű spekulációs esést generálni).
Nem ő ült a terminálnál, hanem a cége intézte a dolgot, amit már nem ő irányított és őszintén szóval nem is nagyon gondolom, hogy 80 évesen ezzel szórakozna.
Ha felvásárolod az OTP "jelentős százalékát" azzal nem taszítod csőd szélére a bankot :lol:
Nincs jelentős szerepe abban, hogy "ott tart az ország ahol".

A spekulációnak pedig mindig szokott lenni reálgazdaságban gyökerező háttere. Másrészt ha valaki optimista spekuláns akkor mindenki szereti, ha árfolyamesésre spekulál, akkor meg aljas?

Hozzáteszem, hogy nekem sem a kedvencem Soros.

Quote (Christine21 @ Oct 8 2010 12:49pm)
Igen, erről írtam, hogy legális csalás. Nem a közösségért tesz, hanem ellene. Jobb helyeken büntetik a közösség elleni cselekményeket.
Ezért crap a demokrácia :DDD

jaj minek kevered ide a demokráciát? Ráadásul nem "legális a csalás"

This post was edited by beni on Oct 8 2010 05:53am
Member
Gold: 343.00
Oct 8 2010 05:55am
Quote (medvehere @ Oct 8 2010 11:51am)
hát bazzeg

erre már nem is mondok semmit. kezded nagyon felkúrni az agyam. nem pusztán azért, mert orbitális baromságokat beszélsz, hanem azért, mert hiszel is benne. ez szomorú.

Te realista vagy, én meg idealista vagy csak egyszerűen hülye. Neked van igazad, úgysem lehet változtatni semmit! Lopjuk, csaljuk ki amit lehet, rövid az élet, tegyük a zsákmányból legalább széppé.
Member
Gold: 0.00
Warn: 10%
Oct 8 2010 05:57am
Quote (beni @ Oct 8 2010 01:52pm)
Szerintem hülyeségeket beszélsz.

Egyrészt OTP részvényes bulinál úgy tudom piacmanipuláció miatt büntették meg (nem túl ildomos zárásban, vagy azt megelőző percekben ilyen mértékű spekulációs esést generálni).
Nem ő ült a terminálnál, hanem a cége intézte a dolgot, amit már nem ő irányított és őszintén szóval nem is nagyon gondolom, hogy 80 évesen ezzel szórakozna.
Ha felvásárolod az OTP "jelentős százalékát"  azzal nem taszítod csőd szélére a bankot :lol:
Nincs jelentős szerepe abban, hogy "ott tart az ország ahol".

A spekulációnak pedig mindig szokott lenni reálgazdaságban gyökerező háttere. Másrészt ha valaki optimista spekuláns akkor mindenki szereti, ha árfolyamesésre spekulál, akkor meg aljas?

ő adott meghatalmazást annak a cégnek, aki shortolta az OTP-t, nem sokon múlt, hogy nem bukott be a cég
jelentős milliárdokat húzott már ki az állam zsebéből a cégein keresztül, szépen vándorol ki az országból a vagyon. ezt nem akarta engedni az állam, és ezért döntötte be majdnem a forintot. leültek vele tárgyalni, visszaadta amit felvásárolt, deutána valamiért engedték a cégeinek a kereskedést.

és nem mondtam hogy aljas. annyit mondtam, hogy nem kellene tőle elájulni, mikor hozzánk vág x millió forintot, mert sokkal többet vitt el innen.
Member
Oct 8 2010 05:59am
Quote (Christine21 @ Oct 8 2010 01:55pm)
Te realista vagy, én meg idealista vagy csak egyszerűen hülye. Neked van igazad, úgysem lehet változtatni semmit! Lopjuk, csaljuk ki amit lehet, rövid az élet, tegyük a zsákmányból legalább széppé.

milyen lopás meg csalás??? te miről beszélsz? erről szól az értékpapír

középkorban is így volt

volt egy városban 200 csirke. 150 volt belőle eladó. te megvettél 100at. az emberek tülekedni kezdtek a maradék ötvenért, a csirke onnantól kezdve többet ért

te elkezdted eladni a saját 100 csirkédet, immár jóval magasabb áron, mint amennyiért vetted

EBBEN NEKED MI A CSALÁS??

e: volt két enid. sosem volt két enid.

This post was edited by medvehere on Oct 8 2010 06:01am
Member
Gold: 343.00
Oct 8 2010 06:03am
Quote (medvehere @ Oct 8 2010 11:59am)
milyen lopás meg csalás??? te miről beszélsz? erről szól az értékpapír

középkorban is így volt

volt egy városban 200 csirke. 150 volt belőle eladó. te megvettél 100at. az emberek tülekedni kezdtek a maradék ötvenért, a csirke onnantól kezdve többet ért

te elkezdted eladni a saját 100 csirkédet, immár jóval magasabb áron, mint amennyiért vetted

EBBEN NEKED MI A CSALÁS??

e: volt két enid. sosem volt két enid.

Semmi, tök jó.
Member
Oct 8 2010 06:06am
Quote (Christine21 @ Oct 8 2010 02:03pm)
Semmi, tök jó.

még a végén meghozom a kedved a tőzsdézéshez
Member
Gold: 2,366.74
Oct 8 2010 06:10am
Quote (medvehere @ 8 Oct 2010 12:57)
ő adott meghatalmazást annak a cégnek, aki shortolta az OTP-t, nem sokon múlt, hogy nem bukott be a cég
jelentős milliárdokat húzott már ki az állam zsebéből a cégein keresztül, szépen vándorol ki az országból a vagyon. ezt nem akarta engedni az állam, és ezért döntötte be majdnem a forintot. leültek vele tárgyalni, visszaadta amit felvásárolt, deutána valamiért engedték a cégeinek a kereskedést.

és nem mondtam hogy aljas. annyit mondtam, hogy nem kellene tőle elájulni, mikor hozzánk vág x millió forintot, mert sokkal többet vitt el innen.

részben igazad van

nem elájulni kell de ő legalább adott, sok mocskos pénz éhes majom aki ugyan ugy szétbaszta az országot még csak egy fillért sem adott vagy legalább is nem hallani

van egy két jelentős ember aki megtehetné
Member
Oct 8 2010 06:15am
Quote (medvehere @ Oct 8 2010 12:57pm)

Nem igazán emlékszem, hogy pontosan miket csinált Soros de számomra nem tiszta, hogy húzott ki pénzt az állam zsebéből. Ha jól tudom nem volt túl sikeres a spekuláció: egyrészt meg is dorgálták őket, másrészt az MNB piaci intervenció révén megakadályozta, hogy nyereséggel szállhassanak ki a buliból. Talán kamatot emelt, ami a nyílt piaci műveletektől még abban is különbözik, hogy drágítja a spekuláció finanszírozását (euró/forint hosszú pozició).
Merthogy egy deviza elleni spekuláció általában úgy szokott történni, hogy valaki állampapírokat shortol, és a határidős piacon euró/forint hosszú pozíciót nyit (eurót vesznek forintért). Abban reménykedik, hogy a papírok eladásával majd olyan pszichológiai folyamatokat indít be/ sarokba szorítja a befektetési szabályok által kötött alapkezelőket, hogy az árfolyamesést látva ők is beszálljanak az eladásba. Amikor már kellőképpen leesett az árfolyam, akkor az eddigi short poziciót bezárja, mégpedig állampapír vételével (amit reményei szerint már olcsóbban tud megvenni és innen jön a nyeresége). Igazából csomó hatás egymásnak ellen vagy erősítőleg hat és nem is vállakoznék arra, hogy előre lemodellezzem, hogy milyen forgatókönyv szerint fog lejátszódni az eset, de lényegében senki nem érdekelt abban, hogy bedöntse az országot. Nem feltétlen a reálgazdaság vagy pénzügyi világ bedöntésére indított támadásként kell értékelni, csupán időleges árfolyam-válságnak.

Nyilván ezt nem nézik túl jó szemmel és én sem mondom, hogy Soros fején glória ragyog, de nem is gondolom, hogy őt lehetne okolni a magyar valóságért.

tl;dr

This post was edited by beni on Oct 8 2010 06:17am
Member
Gold: 10.66
Oct 8 2010 06:16am
Quote (beni @ 8 Oct 2010 12:02)
a cég is azt mondta, hogy kártérítést fizet

az pedig, hogy beismerik, hogy emberi mulasztás okolható e vagy nem lehetett megjósolni a katasztrófát, már igazán nem sokat oszt-szoroz

Keresztapám néhány évig tolmácsolt ott valami cégnek ill. műszakvezető is volt arra, így hetente egyszer fel és le ment vonattal és néha elment ehez a gáthoz, mert érdekelte, h milyen meg ráért, stb.. és már akkor látta, h kurvára nincs karbantartva, repedezett és omladozott volt a fala.
Az Ő véleménye szerint ez egy időzített bomba volt és valóban emberi mulasztás történt, de kurva sok ember mulasztása hosszú éveken át.
Member
Oct 8 2010 06:18am
Quote (Aston @ Oct 8 2010 01:16pm)
Keresztapám néhány évig tolmácsolt ott valami cégnek ill. műszakvezető is volt arra, így hetente egyszer fel és le ment vonattal és néha elment ehez a gáthoz, mert érdekelte, h milyen meg ráért, stb.. és már akkor látta, h kurvára nincs karbantartva, repedezett és omladozott volt a fala.
Az Ő véleménye szerint ez egy időzített bomba volt és valóban emberi mulasztás történt, de kurva sok ember mulasztása hosszú éveken át.

számomra is egyértelmű, hogy emberi hanyagság okolható a történtekért, de sajnos ennek beismerése nem sokat fog segíteni a dolgon (felelősök úgysem lesznek)
Go Back To Magyar Topic List
Prev18608618628638645001Next
Closed New Topic New Poll