Quote (medvehere @ Oct 8 2010 12:42pm)
de könyörgöm ez nem okosság kérdése
Soros triviális dolgokkal szerezte a pénzét.
Shortolta a Font sterlinget '92-ben, és egy milliárd Dollárt húzott ki Anglia zsebéből
Felvásárolta az OTP részvények jelentős százalékát, ezzel csőd szélére taszítva a bankot
Felvásárolt igen jelentős részt a forint tartalékokból, mint később kiderült, csak erőfitoktatásból, mert az állam nem akart üzletet kötni egy cégével
amit csinált, az törvényes volt, és ha nekem meglenne hozzá a megfelelő anyagi hátterem, akkor egy percig nem gondolkodnék, hogy ugyan ezt csináljam
csupán csak nem vagyok hajlandó mosolyogva nézni, hogy odavág százmilliót, és a buta emberek meg istenítik, holott igen jelentős szerepe van abban, hogy ott tart az ország, ahol
Szerintem hülyeségeket beszélsz.
Egyrészt OTP részvényes bulinál úgy tudom piacmanipuláció miatt büntették meg (nem túl ildomos zárásban, vagy azt megelőző percekben ilyen mértékű spekulációs esést generálni).
Nem ő ült a terminálnál, hanem a cége intézte a dolgot, amit már nem ő irányított és őszintén szóval nem is nagyon gondolom, hogy 80 évesen ezzel szórakozna.
Ha felvásárolod az OTP "jelentős százalékát" azzal nem taszítod csőd szélére a bankot
Nincs jelentős szerepe abban, hogy "ott tart az ország ahol".
A spekulációnak pedig mindig szokott lenni reálgazdaságban gyökerező háttere. Másrészt ha valaki optimista spekuláns akkor mindenki szereti, ha árfolyamesésre spekulál, akkor meg aljas?
Hozzáteszem, hogy nekem sem a kedvencem Soros.
Quote (Christine21 @ Oct 8 2010 12:49pm)
Igen, erről írtam, hogy legális csalás. Nem a közösségért tesz, hanem ellene. Jobb helyeken büntetik a közösség elleni cselekményeket.
Ezért crap a demokrácia :DDD
jaj minek kevered ide a demokráciát? Ráadásul nem "legális a csalás"
This post was edited by beni on Oct 8 2010 05:53am