d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Diablos Rövid Kérdések
Prev18586878889257Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 1.00
Apr 19 2010 07:01am
Quote (mikroman @ 19 Apr 2010 14:52)
Ott a pont. Nem vagyok elég alapos, vagy ha mégis, akkor mi a francnak írok annyit? :)
Az Ancis kérdésben meg a +1Lvl volt amit mindenkitől hallottam, ezért nekem új volt a maximált xp (de max 1 szint).

azert mert a noobok nagyresze nem jatszott meg anno amikor ancientel akar 3-4 szintet is leptel ha rendesen toltad vegig a jatekot...

1.10ben jott az a szabaly h pl 40k xp, de max 1 lvl. ha 1 levelt kapsz a levelen feluli xp elvesz, karba megy.

a diablo mappajaban talalsz egy patch.txt nevu filet, abban van leirva a modositaslista...

kettot kicopyztam belole...
(mindketto 1.10 ota van, szal newfagek nem tudjak)

- Limited the maximum experience gain from The Ancients quest in Act V
to 1 character level.

- Cannot get quest completion credit for the ancients' quest unless
the character level is 20 or greater in normal difficulty mode, 40
or greater in nightmare, and 60 or greater in hell difficulty mode.
- Keys now stack to 12 instead of 6.
Member
Gold: 789.80
Apr 19 2010 07:28am
Akkor (részben) elszakadva az előzőektől pár diablos kérdés ami nem egyértelmű számomra.
1. Ha Classicban kezded a játékot és eljutsz nm, vagy hell Act3-ig, majd a karakteredet átalakítod LoD karakterré, akkor a gyengébb nehézségi szintek Act 5 questjei teljesíthetőek lesznek? Ez a fentiekhez kapcsolódhat, mert ha igen, akkor nem veszítesz xp-t az Anciknál , mert teljesítheted amikor belefér a max Xp, valamint számíthat a két Socket és Anya questnél (hátrány lenne ha nem lenne teljesíthető/elérhető)

2. Immunitás megtörés és ellenállás csökkentés PvM-ben. Az immunitás megtörésénél minden csökkentő tényező ötödakkora hatásfokkal működik és a Convi és a RBF-ek nem adódnak össze ha jól emlékszek (és ez nem városi legenda). Pontosan hogy működik ez? Ez az egyötödnyi erő csak azt dönti el, hogy megtörik-e az immunitás (azaz lemegy-e 100% alá), és ha igen akkor minden ellenállás csökkentő teljes mértékben kifejti a hatását, vagy más a módszer? Kapcsolódó kérdések/pédák:
- Az Infinity aurából adódó -res és -light ris-je összeadódik, vagy sem? Esetleg hibásan van jelezve és nem light res csökkenés van abból hanem light dam növekedés lenne?
- Ha az ellenfél nem immunis, akkor a Convi, RBF és átok (vagy más ellenállás csökkentő tárgy) hatása összeadódik, vag ycsak az erősebb érvényesül?

3. Merc és az MF: Ha a merc 0% Mf-fel rendelkezik, akkor ha ő viszi be az utolsó ütést számítódik-e a saját karakter MF százaléka is, vagy nullával számol (erőteljes Urban Legend hatrásom van, vagy nem találok erre vonatkozó leírást). Goldfind esetén mi a helyzet? (ott szerintem nincs ilyesmi, mert a Gf barbárom mellett akkor is 10k feletti aranykupacokat hajigáltak Travincalban mikor a mercen nem volt + gf cucc)

4. Prevent monster heal itemek: a regeneráció megelőzés működik-e Championokra és Bossokra is?

No jó. Egyenlőre ennyi. Inkább nem feszegetem (tovább) a jóérzésetek határait a hosszú üzenetemmel :)
Member
Apr 19 2010 07:39am
Quote (mikroman @ 19 Apr 2010 15:28)
Akkor (részben) elszakadva az előzőektől pár diablos kérdés ami nem egyértelmű számomra.
1. Ha Classicban kezded a játékot és eljutsz nm, vagy hell Act3-ig, majd a karakteredet átalakítod LoD karakterré, akkor a gyengébb nehézségi szintek Act 5 questjei teljesíthetőek lesznek? Ez a fentiekhez kapcsolódhat, mert ha igen, akkor nem veszítesz xp-t az Anciknál , mert teljesítheted amikor belefér a max Xp, valamint számíthat a két Socket és Anya questnél (hátrány lenne ha nem lenne teljesíthető/elérhető)

2. Immunitás megtörés és ellenállás csökkentés PvM-ben. Az immunitás megtörésénél minden csökkentő tényező ötödakkora hatásfokkal működik és a Convi és a RBF-ek nem adódnak össze ha jól emlékszek (és ez nem városi legenda). Pontosan hogy működik ez? Ez az egyötödnyi erő csak azt dönti el, hogy megtörik-e az immunitás (azaz lemegy-e 100% alá), és ha igen akkor minden ellenállás csökkentő teljes mértékben kifejti a hatását, vagy más a módszer? Kapcsolódó kérdések/pédák:
- Az Infinity aurából adódó -res és -light ris-je összeadódik, vagy sem? Esetleg hibásan van jelezve és nem light res csökkenés van abból hanem light dam növekedés lenne?
- Ha az ellenfél nem immunis, akkor a Convi, RBF és átok (vagy más ellenállás csökkentő tárgy) hatása összeadódik, vag ycsak az erősebb érvényesül?

3. Merc és az MF: Ha a merc 0% Mf-fel rendelkezik, akkor ha ő viszi be az utolsó ütést számítódik-e a saját karakter MF százaléka is, vagy nullával számol (erőteljes Urban Legend hatrásom van, vagy nem találok erre vonatkozó leírást). Goldfind esetén mi a helyzet? (ott szerintem nincs ilyesmi, mert a Gf barbárom mellett akkor is 10k feletti aranykupacokat hajigáltak Travincalban mikor a mercen nem volt + gf cucc)

4. Prevent monster heal itemek: a regeneráció megelőzés működik-e Championokra és Bossokra is?

No jó. Egyenlőre ennyi. Inkább nem feszegetem (tovább) a jóérzésetek határait a hosszú üzenetemmel :)

4. meg a fobossokon is mukodik, asszem csak diabloclone a kivetel, de lehet tristuberek is...

3. a karid mfje es gfje = a karid gf es mfevel, a csicskad mfe es gfe az mindig a karid, + a csicska egyuttese (btw ez a hivatalos arreat summiton le van irva)...

2. az immunitast csakis a lower resist atok es a convi aura tudja levenni
100 feletti rest csokkenti 1/5 hatasfokkal. a skillek hatasanak 1/5-t levonjuk az immunis szorny resistjebol, es ha igy 100nal kisebb lesz a szam, akkor elvesziti az immunitasat, innentol nem immun es minden mas resistcsokkento dolog ugyanugy mukodik mint barmelyik eleve nem immunis szornyon.

1. termeszetesen a convertalas utan, minden act5 ben elerheto dolog mukodik, pontosan ugyanolyan karit kapsz mintha lodban ment volna vegig.

a prevent monster heal:

Prevent Monster Heal - PMH
D2C Marke
LoD Marke

An item property which is not that common, you may as always see a list at Atair's german d2wissen. This property prevents the automatic life regeneration most monsters have assigned. This doesn't work with spells, similar to most trigger events it needs a successful attack. The effect lasts 120 000 frames (80 minutes). It even survives when all players leave the ground, but first successful attack when coming back will re-enable life regeneration. Unless it's again a PMH-triggering hit, that is.

PMH only steps in if the hit unit is in regeneration mode already, if unit is at full life it won't work. Unlike 1.09, Poison Damage or Open Wounds won't negate PMH anymore.

The effect only works in player versus monster constellation, hirelings are no subject to it.
Prime Uber Evils, the reincarnations in 1.11 bonus levels to solve Uber Tristram's Uber Quest, are immune to PMH.

Unlike other trigger events PMH is checked at every arrow of an Amazon's Multiple Shot spread.

This post was edited by CyberPunk666 on Apr 19 2010 07:45am
Member
Gold: 789.80
Apr 19 2010 07:44am
4,3,2,1 köszi :)
Az MF-nél ezt a saját+merc mf -je dolgot én is tudtam. A kérdés arra vonatkozott, hogy ha a Merc nagy kemény 0%-kal járul hozzá az MF-hez, akkor is használja-e a karid mf-jét vagy sem. Talán rakanis egyik leírásában volt olyan, hogy ha nulla, akkor nullával is számol és nem használja pluszban a karakter mf módosítóit. De ez lehet csak "urban Legend". GF barbárommal teszteltem, de nem egyértelmű a kép, mert saját merc MF-fel és 0%-kal is csak szarok estek aznap. Lehet kevés volt aznap a 3-400% mf :)
Member
Apr 19 2010 07:46am
Quote (mikroman @ 19 Apr 2010 15:44)
4,3,2,1 köszi :)
Az MF-nél ezt a saját+merc mf -je dolgot én is tudtam. A kérdés arra vonatkozott, hogy ha a Merc nagy kemény 0%-kal járul hozzá az MF-hez, akkor is használja-e a karid mf-jét vagy sem. Talán rakanis egyik leírásában volt olyan, hogy ha nulla, akkor nullával is számol és nem használja pluszban a karakter mf módosítóit. De ez lehet csak "urban Legend". GF barbárommal teszteltem, de nem egyértelmű a kép, mert saját merc MF-fel és 0%-kal is csak szarok estek aznap. Lehet kevés volt aznap a 3-400% mf :)

elvileg akkor is osszeadodik. ha nem akkor az egy bug.
Member
Gold: 3,555.00
Warn: 30%
Apr 19 2010 09:38am
Nincs vmi guide vagy valami ahol le van írva, hogy mitől függ az, hogy egy item milyen színű lesz?
Member
Apr 19 2010 10:12am
Quote (Vharimatras @ 19 Apr 2010 17:38)
Nincs vmi guide vagy valami ahol le van írva, hogy mitől függ az, hogy egy item milyen színű lesz?

ezt a kerdest majd holnap valaszolom meg mert ma gepeltem eleget...

de holnap leirom reszletesen... a link az otthoni gepemen van sajnos, de sokat tanulmanyoztam...
Member
Gold: 7,249.99
Apr 19 2010 10:39am
a gc-k ilvl77-től lehetnek már 36-40 lifosak is, 91től 41-45 is akárhell baal/dia/Nilathak gc-k lehetnek 41+osak csak
részemről senkinek nem ajánlom a gc rerollozást, régen számolgattam és sztem tiszta ráfizetés

most néztem meg a megfelelő calculator-ral
ilvl91+charmon esélyek:
csak a használható skilleket tekintve, hogy 41+lifet kapjanak, az esélye 1:2200-hoz hogy vmelyik bejön
fasza skill 36+liffal: 1:1100
jó skill 31+life: 3:2200
jó skill 26+life 1:550
jó skill 21+life 1:440
(xx+ alatt az akkora és az összes nála nagyobbat együtt értve)

This post was edited by Szerintem on Apr 19 2010 10:41am
Member
Gold: 10,257.50
Apr 19 2010 10:55am
Quote (CyberPunk666 @ 19 Apr 2010 15:46)
elvileg akkor is osszeadodik. ha nem akkor az egy bug.

Ha a mercnek 0 mf-je van és ő öl, akkor 0 mf-fel számol a rendszer.
Member
Apr 19 2010 10:57am
Quote (Genthor @ 19 Apr 2010 18:55)
Ha a mercnek 0 mf-je van és ő öl, akkor 0 mf-fel számol a rendszer.

akkor ez elvileg egy bug? ^^
Go Back To Magyar Topic List
Prev18586878889257Next
Closed New Topic New Poll