d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Politika Topic
Prev18478488498508511468Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Jan 25 2017 10:29am
Quote (miertvagyokilyenjokerdojel @ 25 Jan 2017 17:13)
még szerencse, hogy te ott vagy, és helyettük is van elég fogalmad mindenről.

: D
Member
Gold: 4,247.73
Jan 25 2017 02:12pm
Quote (miertvagyokilyenjokerdojel @ Jan 25 2017 05:13pm)
még szerencse, hogy te ott vagy, és helyettük is van elég fogalmad mindenről.

Én csak felolvasom a kérdéseket és bejelölöm a választ, nekem nem kell semmiről fogalmam legyen de azért nice try

Quote (anyd @ Jan 25 2017 04:28pm)
Na, meselj, erdekel

Quote (Anarkin @ Jan 25 2017 04:30pm)
a többinek van?

Nincsenek nagyon többiek. Kb 60 sikeres kérdőívet csináltam végig, ennek nagy része fideszes(50% körül) olyan 30% leszarja a politikát és végig nemtudomozta a politikás kérdéseket a maradék meg balos/kétfarkúkutyapártos

De elrettentő a különbség. Meg kell jegyeznem, hogy a nagyrészük azoknak akiknek van 15 perce kitölteni egy telefonos kérdőívet hétköznap du 3kor nagyrésze nyugdíjas, szakmunkás 8 osztályos, ezek közül 99% fideszes
De úgy fideszes, hogy "Kire szavazott 2014ben? Nem emlékszem..nem tudom -> Mi a véleménye orbán viktorról? ó nagyon jó..Ő fideszes ugye?"
Körülbelül az első 5 kérdés után lejön ha valaki agy nélküli fideszes, nah nekik minden válaszlehetőséget el kell mondani és nem értenek meg olyan szavakat hogy "kihívója" meg a kérdés felére rákérdeznek
De jobbik se jobb, "kire szavazott 2014ben? Jobbik. kire szavazna ha jövőhéten lenne a választás? Jobbik. Ki az a Vona Gábor? Nem tudom "

Persze ezek csak kiragadott példák és tényleg nagyrészük nyugdíjas de kicsit elkeserítő hallgatni újra és újra a 70 éves mamát hogy "hát a fideszre, mindig a fideszre, nem a hülye kommunistákra"
Annyi példát tudnék még írni...
Member
Gold: 2,496.00
Jan 25 2017 03:14pm
Quote (Vismajor @ Jan 25 2017 09:12pm)
Én csak felolvasom a kérdéseket és bejelölöm a választ, nekem nem kell semmiről fogalmam legyen de azért nice try

Nincsenek nagyon többiek. Kb 60 sikeres kérdőívet csináltam végig, ennek nagy része fideszes(50% körül) olyan 30% leszarja a politikát és végig nemtudomozta a politikás kérdéseket a maradék meg balos/kétfarkúkutyapártos

De elrettentő a különbség. Meg kell jegyeznem, hogy a nagyrészük azoknak akiknek van 15 perce kitölteni egy telefonos kérdőívet hétköznap du 3kor nagyrésze nyugdíjas, szakmunkás 8 osztályos, ezek közül 99% fideszes
De úgy fideszes, hogy "Kire szavazott 2014ben? Nem emlékszem..nem tudom -> Mi a véleménye orbán viktorról? ó nagyon jó..Ő fideszes ugye?"
Körülbelül az első 5 kérdés után lejön ha valaki agy nélküli fideszes, nah nekik minden válaszlehetőséget el kell mondani és nem értenek meg olyan szavakat hogy "kihívója" meg a kérdés felére rákérdeznek
De jobbik se jobb, "kire szavazott 2014ben? Jobbik. kire szavazna ha jövőhéten lenne a választás? Jobbik. Ki az a Vona Gábor? Nem tudom "

Persze ezek csak kiragadott példák és tényleg nagyrészük nyugdíjas de kicsit elkeserítő hallgatni újra és újra a 70 éves mamát hogy "hát a fideszre, mindig a fideszre, nem a hülye kommunistákra"
Annyi példát tudnék még írni...

nem bantasbol, de megis mivel tudtak ravenni erre?
Member
Jan 25 2017 03:29pm
Quote (TresholdOfUniverse @ Jan 25 2017 10:14pm)
nem bantasbol, de megis mivel tudtak ravenni erre?

Hát tök egyszerű meló, és most semmi dolgom nem volt a héten
vizsgaidőszak vége, szorgalmi időszak még nincs, barátnő hazament
Verjem otthon a faszom 1 hétig? ez 800ft/óra, 75perc fizetett szünet 6 óra melóba, klikkelgetsz meg beszélsz..
Jobb mint otthon ülni, de ez a 3x6 óra bőven elég volt 1 ideig :D
Member
Jan 25 2017 03:46pm
Quote (Vismajor @ Jan 25 2017 10:29pm)
Hát tök egyszerű meló, és most semmi dolgom nem volt a héten
vizsgaidőszak vége, szorgalmi időszak még nincs, barátnő hazament
Verjem otthon a faszom 1 hétig? ez 800ft/óra, 75perc fizetett szünet 6 óra melóba, klikkelgetsz meg beszélsz..
Jobb mint otthon ülni, de ez a 3x6 óra bőven elég volt 1 ideig :D

persze barmilyen szar alkalmi melo jobb mint otthon baszni a rezet

de telefonon hivogatni embereket akik egyebkent nem akarnak veled beszelgetni es politikai jellegu kerdoivet szoban kitoltetni egy rakas nyugdijassal egeszen next level
Member
Jan 25 2017 03:52pm
Quote (TresholdOfUniverse @ Jan 25 2017 10:46pm)
persze barmilyen szar alkalmi melo jobb mint otthon baszni a rezet

de telefonon hivogatni embereket akik egyebkent nem akarnak veled beszelgetni es politikai jellegu kerdoivet szoban kitoltetni egy rakas nyugdijassal egeszen next level

Először én is azt hittem h jááj
De full retardba lemész, olvasok a kérdéseket, leszarod mit ugat kérdezed a következőt
priceless
Member
Gold: 2,280.00
Jan 28 2017 03:13pm
Miután hosszasan elmélkedtünk a Momentum Mozgalom kezdeményezéséről az illetékes topikban, az jutott eszembe, hogy Magyarország számára az lenne a legjobb, ha a fidesz úgy nyerné meg a 2018-as választásokat, hogy még éppen nem tudna kormányt alakítani. Mondjuk kap egy 40%-ot, ami a parlamentben jelent 49 %-ot. Orbán Viktor rákényszerül, hogy alkudozzon. Vége a biankó csekknek, vége a korlátlan hitelkártyának. Ez a pofátlan korrupció radikális csökkenését hozná. (Áldás az országnak.)

A Momentum Mozgalom összegyűjti a 138k aláírást, kiírják a pesti szavazást, bukik az olimpia, a csapat párttá alakul és éppencsak de bejut a parlamentbe 5 fővel (köztük Josheide Tomival :) )

Ha a fidesz sem Gyurcsánnyal, sem Botkával, sem Vonával sem az LMP-sekkel nem tudna megállapodni, a végén mi lenne?

Feltételezve a felvázolt forgatókönyvet, ha mondjuk pont az a pár fő kellene, hajlandóak lennétek koalícióban kormányozni a fidesszel? A körmére tudnátok nézni a Rogánoknak/Lázároknak/Mészárosoknak...
Member
Gold: 280.00
Jan 28 2017 03:26pm
Quote (ToldiSenior @ Jan 28 2017 10:13pm)
Miután hosszasan elmélkedtünk a Momentum Mozgalom kezdeményezéséről az illetékes topikban, az jutott eszembe, hogy Magyarország számára az lenne a legjobb, ha a fidesz úgy nyerné meg a 2018-as választásokat, hogy még éppen nem tudna kormányt alakítani. Mondjuk kap egy 40%-ot, ami a parlamentben jelent 49 %-ot. Orbán Viktor rákényszerül, hogy alkudozzon. Vége a biankó csekknek, vége a korlátlan hitelkártyának. Ez a pofátlan korrupció radikális csökkenését hozná. (Áldás az országnak.)

A Momentum Mozgalom összegyűjti a 138k aláírást, kiírják a pesti szavazást, bukik az olimpia, a csapat párttá alakul és éppencsak de bejut a parlamentbe 5 fővel (köztük Josheide Tomival :) )

Ha a fidesz sem Gyurcsánnyal, sem Botkával, sem Vonával sem az LMP-sekkel nem tudna megállapodni, a végén mi lenne?

Feltételezve a felvázolt forgatókönyvet, ha mondjuk pont az a pár fő kellene, hajlandóak lennétek koalícióban kormányozni a fidesszel? A körmére tudnátok nézni a Rogánoknak/Lázároknak/Mészárosoknak...

Nincs az az isten hogy nekunk barmi kozunk legyen a fideszhez
Member
Jan 28 2017 03:35pm
Quote (anyd @ Jan 28 2017 10:26pm)

ezt valahogy lenne ertelme leirni, hogy egyik parthoz sem, vagy ugy egyaltaban a partrendszerhez

lehet hogy a tobbi part nezoponttol fuggoen kicsit jobb vagy kicsit rosszabb, de azert lenyegeben mindegyik rohadt egy tarsasag es nem az eredeti celjukat szolgaljak

ha mar itt tartunk valami hozzaerto leirhatna hogy eredetileg mire talaltak ki a partokat. mert nemigen ertem mi ertelme kepviseloket kuldeni a parlamentbe azert, hogy aztan nehany fantasztikus felszolalason kivul sajat gondolatuk se legyen. miert jobb ez mint onallo, visszahivhato versenyzoket inditani?
Member
Gold: 2,280.00
Jan 28 2017 03:36pm
Quote (anyd @ Jan 28 2017 10:26pm)

Újragondolva a dolgot, Orbán Gyurcsánnyal és Vonával nyilván tárgyalni se kezdene, de egy ilyen feltételezett helyzetben Botkával (Gyurcsány nélkül) szerintem gyorsan megegyeznének, felosztanák egymás közt a lopni való milliárdokat és hajrá...

Nem is biztos, hogy ez jobb lenne, mint egy sima 51%-os (parlamenti helyekről beszélek) fidesz-győzelem...
Go Back To Magyar Topic List
Prev18478488498508511468Next
Add Reply New Topic New Poll