Quote (Cpt_Ghost @ Tue, Jun 9 2009, 09:51pm)
xDxDxD akkor Benimester meséld el nekünk hogy te mittettél volna a túlélőkkel.
Túl régen láttam, hogy részletekbe menően bele tudjak kötni.
Először is a visszatelepítés meglehetősen logikátlan. Egy várost, amit teljesen letarolt egy vírus, meg az emberek kitépkedték egymás veséjét, nem lehet 28 hét alatt használható állapotba hozni. Másrészt minek mennek vissza olyan hamar? Visszatelepülnek és mit fognak csinálni? Kell menni dolgozni a a sarki Sony boltba, meg a gyárba? Akkora kurva nagy honvágyuk van? "Ezen a sarkon tépték szét az asszonyt, mindenképpen erre akarok gondolni, mikor kinézek reggel az ablakból."....
De oké. Tegyük fel, hogy olyan kurva nyomott a telekár és most akarnak gyorsan normális befektetéshez jutni. Ráadásul rá lehet sütni, hogy egy részét sikerült megtisztítani és így legalább a film címével is hangsúlyozzák a folytatólagosságot. Ezzel végülis nincs semmi baj. Ez bőven belefér, csak megjegyeztem.
Az első kérdés: mi a fasznak megy át a kiscsaj a "nem megtisztított területre". Második: hogy a picsába van, hogy a katonaság, akik kamerákkal és minden lófasszal igyekeznek ezt megakadályozni csúfos kudarcot vallanak.
Ezek tipikusan azok a részek amikor fogod a fejed, hogy naneee...ezt nem hiszem el. A lányok általában egyedül is félnek otthon maradni, a pincébe már biztosan nem mernek lemenni, de ez a kiscsaj nem zakkant meg attól, hogy zombik tépdestek szét mindenkit. Más a helyében egy gumiszobában hablatyolna össze vissza, de ő nem ... ő kíváncsi, hogy mi lehet egy sötét, omladozó, vérlucskos házban. De oké, legyen. Ő egy ilyen belevaló csaj.
Egy zombis film alaptörténete többek között attól lesz jó és hihető, hogy vagy izoláltan üti fel a fejét a vírus vagy teljesen váratlanul, úgy, hogy a történetbe bele van építve, hogy a katonaság miért nem tudta megfékezni a dolgot. Azt már alapból nehezen tudom elhinni, hogy egy cseppfertőzéssel terjedő és ennyire rapid lefolyású kór képes legyen meglepni egy katonákkal biztosított, mindenre tervet kidolgozott rendszert, ahol elsődleges a bizonság.
Minden lakásba kell erős biztonsági ajtó, ketrec = ha valaki bezárkózik akkor ne tudjon senki bemenni. Így lakásonként esetleg meghal 4-5 ember ha bent valaki fertőzött, de az totális faszság, hogy összeterelsz több ezer embert, rájuk oltod a villanyt és szinte várod, hogy nah akkor most valaki úgyis elkezdi a harapdálást. Egy katona (de bármilyen értelmes ember) aki tisztában van azzal, hogy mi az elsődleges ellenség ebben a helyzetben 100 %-al nem fog ilyet megtenni. Mindenki szépen bezárkózik, hummerekkel fel alá járkálunk a városban, aki elkezdi csócsálni a lökhárítót azt kicsinálják.
Persze ha mindenki értelmesen cselekedne akkor már filózni kéne, hogy tudunk a történetbe beleszuszakolni egy kis vírus elterjedést. Lényeg, hogy a katonaság léptem nyomon csúfos kudarcot vall. Az még oké, hogy egy városrészt nem tudnak megvédeni (baromság, de legyen) de, hogy még őket is elkapják a zombik, az immunis csajra sem tudnak vigyázni....ez már túl sok.
A 28 nappal később ilyen szempontból fasza volt, mert azzal indul, hogy a csávó felkel a kórházban. Hasonlóan nem tudjuk, hogy miért halt ki az egész város, de számomra inkább elfogadható a dolog. Mondjuk abban is voltak faszságok, de legalább kurva jól néztek ki a zombik, és nem a George A. Romero féle lassan tötymörgő fajtából valók voltak. (Ki hiszi el, hogy egy járókeretes, csípőprotézises nagyi lassuságát odaverő zombi képes bárki elintézni?)
Balfasz részeket persze ide is sikerült beleszuszakolni:
"Akkor én most lemegyek a sötét pincébe, ahol egész biztosan nincs semmi csak egy zombi"
"Menjünk az alagúton keresztül, ami el van torlaszolva felborogatott kocsikkal és tudjuk, hogy a sötétben bújkálnak a zombik, vagy pedig kocsikázzunk végig a fényes autóúton ami kicsivel hosszabb de fényévekkel bizontságosabb?" Egyértelmű a választás...
A Rec filmben az volt, hogy egy lépcsőházban kitört a vírus, amit karantén alá helyeztek. A hatóság szemszögéből is érthető a dolog, inkább haljon meg esetlen 20 ember, minthogy elszabaduljon a dolog. Ez egy normális alapot ad.
Viszont az, hogy utána miért nem barikádozza el magát senki a szobában, mikor kiderül, hogy miről is van szó az már érthetetlen. A másik dolog a polóban meg spagettipántos felsőben való rohangálás. Oké, hogy jól látszik a főszereplő csaj csöcse, de ha tudom, hogy engem harapdálni akarnak akkor a pulóverbe varnék műanyag betéteket, hogy kisebb eséllyel szívjam meg, ha rámugrik valaki. Nem beszélve valami fegyverről.
Namindegy, egy csomót tudnék még írni, de úgyis tl;dr már.