Quote (fahrii @ 6 Jun 2012 14:47)
nekem az angolom a játékokra meg az informatikai szövegekre korlátozódnak szal ebbe bele se fogok

17-18 éves koromban mikor gyúrni kezdtem, akkor a magyar body.builder.hu-ról tájékozódtam
emlékszem volt akkor is gyúrós topik hunsubon, s beni ott is írta, h zsömle meg parizer, én meg asszem le is oltottam, hogy ezt h képzeli, ha nem eszik csirkerizst akkor 1 deka izma sem lesz!
aztán így visszaemlékezve azalatt az 1 év alatt LÓFASZT nem fejlődtem
abba is hagytam
tavaly márciusban rábukkantam a /fit/-re 4chanen, ott olvasgattam, s nagyon érdekesnek találtam, hogy mennyivel más dolgokat írnak, mint a magyar oldalon (pl. ott volt az SS heti 3 guggolással, a bodybuilderhu-n pedig mindenhol az van, h OMFG HETI 1X SZABAD EDZENI EGY IZOMCSOPORTOT
ezért fogtam magam, s elkezdtem az SS-t + az ottani kajálási tanácsokat követtem, s kb 1-2 hónap alatt sokkal többet fejlődtem, mint anno 1 év alatt

a magyar oldalak tele vannak régi tévhitekkel
és nem arra akarok buzdítani mindenkit, hogy csokival fogyózzon, mert az a király. ofc sokkal egészségesebb a csirkemell meg a rizs/zab/zöldség, de fogyás/hízás szempontjából a kalóriák számítanak csak
tehát gyúrás tl;dr
- járj el edzeni, s emelj NEHÉZ súlyokat (guggantás, deadlift, vállból nyomás, fekvenyomás, húzódzkodás)
- aludj eleget
- egyél elegendő fehérjét, s célodnak megfelelő mennyiségű ch-t/zsírt egyél
fogyni akarsz: bevitt kalóriamennyiség < elégetett kalóriamenyiség
hízni: bevitt kalóriamennyiség > elégetett kalóriamennyiség
nem számít annyit, hogy most a ch rizsből vagy zsömléből van
gondolom szétcuccozott profi testépítőknél ez már nagyon is számít, de átlagembernek tök fölösleges foglalkoznia vele
ez amúgy tökéletes magyarázatot ad arra, hogy beni miért fejlődött gyúrósok szerint "szemét" kaján
inb4 dércsípte eposz, plebejus