d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Április 8 - Országgyűlési Választások > Menjetek Szavazni!
Prev1789101124Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Feb 22 2018 08:28am
Quote (Cpt_Ghost @ Feb 22 2018 04:19pm)
ezt hajtogatod már egy ideje, de szerintem még mindig bődületes faszság, mert csak beteszed vele magad a semmire se jó mikró párt skatulyába és soha a büdös életbe nem fog senkit érdekelni a mondanivalód azon a 20 db értelmiségin kívül akit eddig is elértél.

a jobbiknak is sikerült leküzdenie a nácipárt skatulyát, pedig ő is egy hasonlóan szűk bázisra épített, szóval amit mondasz nem állja meg a helyét.

A többi belpesti párt csak azért maradt felcímkézve, mert ők_tényleg_azok voltak, sem rétegzett kommunikáció, sem helyi megoldások, sem terepmunka.

Egyszerűen nem kezdheted el a tömegbázisnövelést kezdeti vázizmok nélkül, meg olyan üzenetekkel amit fizikálisan sem vagy képes célbajuttatni, mert nincs rá felületed. Ha tetszik, ha nem nem, legalább azt a 100 értelmiségi fiatalt aki megalapította az egészet érdemes lett volna meggyőzni arról, hogy ez nekik is szól, és ez sem sikerült, nagyjából 50 maradt belőle, és nagyon max 5-10 aki dolgozik is. Ezzel nem lehet operálni. Ránézel a kibaszott központi stábra, és azt látod, hogy olyan tehetségtelen embereket alkalmaznak, akinek egyébként tényleg ez a max amit a karrierjükből ki tudnak hozni.
Member
Gold: 80.00
Feb 22 2018 08:35am
Quote (BOSCH_CEO @ 22 Feb 2018 16:28)
a jobbiknak is sikerült leküzdenie a nácipárt skatulyát, pedig ő is egy hasonlóan szűk bázisra épített, szóval amit mondasz nem állja meg a helyét.

A többi belpesti párt csak azért maradt felcímkézve, mert ők_tényleg_azok voltak, sem rétegzett kommunikáció, sem helyi megoldások, sem terepmunka.

Egyszerűen nem kezdheted el a tömegbázisnövelést kezdeti vázizmok nélkül, meg olyan üzenetekkel amit fizikálisan sem vagy képes célbajuttatni, mert nincs rá felületed. Ha tetszik, ha nem nem, legalább azt a 100 értelmiségi fiatalt aki megalapította az egészet érdemes lett volna meggyőzni arról, hogy ez nekik is szól, és ez sem sikerült, nagyjából 50 maradt belőle, és nagyon max 5-10 aki dolgozik is. Ezzel nem lehet operálni. Ránézel a kibaszott központi stábra, és azt látod, hogy olyan tehetségtelen embereket alkalmaznak, akinek egyébként tényleg ez a max amit a karrierjükből ki tudnak hozni.

nem sikerült az olyan jól; ilyen média jelenléttel, meg mostanában geci jó üzenetei/dolgai vannak úgy általában a jobbiknak, nem 20% körül vergődnének (meg ez a megkülönbözés az eredeti táborából is kibaszott nagy lemorzsolódást jelent)

This post was edited by Cpt_Ghost on Feb 22 2018 08:35am
Member
Gold: 5,302.77
Feb 22 2018 08:37am
Quote (BOSCH_CEO @ Feb 22 2018 03:28pm)

A Jobbiknál garantálható volt a hosszú távú növekedés, hiába volt alacsony a kezdeti támogatottságuk, mert a problémákat amiket bedobtak mindenki érezte, csak a többség nem merte bevallani, mert akkor rásütik a náci bélyeget.
A Momentumnál is működött volna szerintem, ha a Nolimpia fonalat továbbviszi.

This post was edited by -joey- on Feb 22 2018 08:40am
Member
Gold: 2,751.03
Feb 22 2018 08:38am
Aggodtam egy kicsit, de vegul jari menedzser ur b) ezt is megszakertette, aggodalomra semmi ok
Member
Feb 22 2018 08:44am
Quote (Cpt_Ghost @ Feb 22 2018 04:35pm)
nem sikerült az olyan jól; ilyen média jelenléttel, meg mostanában geci jó üzenetei/dolgai vannak úgy általában a jobbiknak, nem 20% körül vergődnének (meg ez a megkülönbözés az eredeti táborából is kibaszott nagy lemorzsolódást jelent)

ha tetszik ha nem egy politikai pártot így lehet felépíteni, ennyi idő alatt

ha a jobbiknál nincs a kezdeti bázis, akkor bizony senki sem kíséri haza náninénit berettyóújfalun a bevásárlószatyrával, hogy útközben ne tépje ki a cigánygyerek a kezéből az aznapi farhátat, és ez votl az ami hozott a jobbiknak olyat, ami semmi másnak nincs: vidéki hálózatot és jelenlétet.

Ha a momentum is tud várni a sorára, és értékes terepmunkát kínál, csak közben nem a cigánybűnzéssel kampányol, hanem a saját értékeit közvetíti, akkor hosszútávon le tudta volna győzni a fideszt. Erre már semmi esélyt nem látok, szerintem azok az emebrek, akik valós változást hozhattak volna, már elpártoltak a momo mellől.

This post was edited by BOSCH_CEO on Feb 22 2018 08:45am
Member
Gold: 33,265.80
Feb 22 2018 08:59am
Quote (-joey- @ 22 Feb 2018 14:38)
A Fidesz se kétharmaddal kezdte, ha jól emlékszem.

Nem, ők mai árfolyamon számolva kb 8-10mrd forint állami támogatással kezdték.

Az egy kis 5% körüli pártnak nem volt rossz bónusz.
Member
Feb 22 2018 09:05am
Quote (josheide @ Feb 22 2018 04:59pm)
Nem, ők mai árfolyamon számolva kb 8-10mrd forint állami támogatással kezdték.

Az egy kis 5% körüli pártnak nem volt rossz bónusz.

jó kis székházmutyi

This post was edited by BOSCH_CEO on Feb 22 2018 09:05am
Member
Gold: 80.00
Feb 22 2018 09:07am
Quote (BOSCH_CEO @ 22 Feb 2018 16:44)
ha tetszik ha nem egy politikai pártot így lehet felépíteni, ennyi idő alatt

ha a jobbiknál nincs a kezdeti bázis, akkor bizony senki sem kíséri haza náninénit berettyóújfalun a bevásárlószatyrával, hogy útközben ne tépje ki a cigánygyerek a kezéből az aznapi farhátat, és ez votl az ami hozott a jobbiknak olyat, ami semmi másnak nincs: vidéki hálózatot és jelenlétet.

Ha a momentum is tud várni a sorára, és értékes terepmunkát kínál, csak közben nem a cigánybűnzéssel kampányol, hanem a saját értékeit közvetíti, akkor hosszútávon le tudta volna győzni a fideszt. Erre már semmi esélyt nem látok, szerintem azok az emebrek, akik valós változást hozhattak volna, már elpártoltak a momo mellől.

ha jol ertem akkor az a jo strategia, ha megprobalsz a leheto legszukebb tarsadalmi retegnek megfelelni mikozben elvagod magad mindenki mastol es varni a csodat?
sikeres strategia volt (mert pont ezt probalta meg csinalni a momentum eddig is, csak annyi kulonbseggel, hogy meg a celkonzonsegnek se sikerult nagyon XD)

This post was edited by Cpt_Ghost on Feb 22 2018 09:20am
Member
Gold: 280.00
Feb 22 2018 09:22am
Quote (-joey- @ Feb 22 2018 03:23pm)
Én a tálalásra (marketingre) céloztam, nem arra, hogy milyen témákat dobtok be (természetesen én se örülnék, ha a Momentum karlengetésbe kezdene). A Nolimpia kampány szerintem zseniális volt, aztán ahogy bekerült a Momentum a politikai közéletbe a különféle vitafórumokon már elkezdtem kiérezni megnyilvánulásokból a "lenézést", valahogy a kommunikációból eltűnt az alázat, nem a tömeg lett megszólítva, hanem azok, akiktől pozitív visszacsatolást kapsz "ugye Béla, látod milyen okosak vagyunk?". És akkor megint ott tartunk, hogy van egy újabb párt, ami fikázza az összes többit, ráadásul a párton belüli gyerekes hatalmi konfliktusok is azt igazolják, hogy semmi újat nem kaptunk már megint. És igazából ez teljesen jó a Fidesznek, mert minél több a kis párt, annál jobban megoszlik az ellenzék, nekik pedig megmarad a stabil bázis.

Én amugy azt latom hogy ez tanulasi fazis. Muszaj a megszerzett szavazoidnak, es tagsagodnak appellalni. Szepen lassan lehet csak iranyitani a vitorlashajot.
Volt most hir, hogy a Momentum beszelni fog a Szel Berniekkel a korzetekro
Tul lesz az elso valasztason a Momentum, penzt is szerez, de ketlen hogy bejutna a parlamentbe. Igazabol ez szerintem meg jo is lehet, mert a 5%os parttal a parlamentben nem sok mindent lehet csinalni, maximum elveszi az eroforrasaidat.
Azt jelenti majd, hogy 2018-2022 a Momentum megmarad mozgalomnak, ami olyan lepesekre kenyszeritheti amitol megnohet a nepszerusege. Persze mondjuk az is segitene az ugyon, ha megint bedolne a vilaggazdasag, legutobb attol lett kormanyvaltas. Ha megint olyan szar lenne europa es az egesz vilag gazdasaga mint 2008-ban, akkor Orbanekat a sajat szavazotabora uzne el a rakba.
Member
Feb 22 2018 09:23am
Quote (Cpt_Ghost @ Feb 22 2018 05:07pm)
ha jol ertem akkor az a jo strategia, ha megprobalsz a leheto legszukebb tarsadalmi retegnek megfelelni mikozben elvagod magad mindenki mastol es varni a csodat?
sikeres strategia volt (mert pont ezt probalta meg csinalni a momentum eddig is)

nem, es a momentum sohasem probalta ezt csinalni :D

a lenyeg az inkrementalis, tudatos epitkezesben rejlik, ami itt kb sosem volt meg. A low hanging fruitokat sem tettük bele sosem a zsakba, es ez eredmenyezi azt, hogy az egyutt az lmp etc meg mindig letezik, es nem merhetetlen mikropartok, mert a szavazoik mar momo szavazok.

Ha megvan az alap bazis, akkor lehet nagyobb tarsadalmi celcsoportra loni, de arra sem lehet akarhogy, mivel nincs ra lehetoseg (mediafelulet).

Az ertekeink at sem mentek meg a legszukebb celkozonseg szamara sem, sosem volt egy valosagos mission statementünk, semmink.

Ami miatt mérges vagy, az egy a tiédtől különöző alapártékválasztás, de hidd el, nem ez okozta a kudarcot. A kudarcot az okozta, hogy nem volt mögötte hitelesség, munka és eszközök.

Quote (anyd @ Feb 22 2018 05:22pm)
Én amugy azt latom hogy ez tanulasi fazis. Muszaj a megszerzett szavazoidnak, es tagsagodnak appellalni. Szepen lassan lehet csak iranyitani a vitorlashajot.
Volt most hir, hogy a Momentum beszelni fog a Szel Berniekkel a korzetekro
Tul lesz az elso valasztason a Momentum, penzt is szerez, de ketlen hogy bejutna a parlamentbe. Igazabol ez szerintem meg jo is lehet, mert a 5%os parttal a parlamentben nem sok mindent lehet csinalni, maximum elveszi az eroforrasaidat.
Azt jelenti majd, hogy 2018-2022 a Momentum megmarad mozgalomnak, ami olyan lepesekre kenyszeritheti amitol megnohet a nepszerusege. Persze mondjuk az is segitene az ugyon, ha megint bedolne a vilaggazdasag, legutobb attol lett kormanyvaltas. Ha megint olyan szar lenne europa es az egesz vilag gazdasaga mint 2008-ban, akkor Orbanekat a sajat szavazotabora uzne el a rakba.

sajnos en ket verziot latok magamelott:
-bejut, es az konzervalja a mai parton beluli helyzetet ami vegzetes
-nem jut be, es szetesik az egesz (netantan latunk nehany matricazast grafitizest kivetitest felvonulast meg hasonlo csodalatos akciot a kovetkezo 4 evben), de az emberi eroforras amradeka is elpartol mellole

This post was edited by BOSCH_CEO on Feb 22 2018 09:26am
Go Back To Magyar Topic List
Prev1789101124Next
Add Reply New Topic New Poll