d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Nem Tudom Hogy Mondjam El
Prev1789101143Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 2,496.00
Feb 23 2017 11:00am
Quote (josheide @ Feb 23 2017 05:15pm)
Miért?

Most egy eszetlenül redukált vitában, ahol fix, hogy lopnak, és van két lehetőség:

1., forma1
2., valami közszolgáltatás fejlesztése

Nem tökéletesen logikus a következtetés?

Sajnos a legtöbb informatikussal akik programnyelven gondolkoznak nem lehet máshogy vitatkozni, folyton ilyen vitákba kell belemenni....

Persze egy ideális világban meg tudnánk szüntetni a korrupciót. Akár ellenzékből is. Egy ilyen rendszerben átláthatnánk azt is, hogy melyik befektetés mennyi profitot termel az országnak, közvetlen és közvetve.

De közel se élünk ebben a világban.

De sajnos nincs meg már a magyar rendszerben ez az immunreakció, a sajtóig eljutó korrupciós ügyek szinte semmi reakciót nem váltanak ki az emberekből.

Ezért a látványberuházásokat, illetve az olyan szerződéseket, ahol az állam ki van szolgáltatva a szerződő félnek, mert dedikált pénzekkel dolgozik, 10 évre előre, a lehető legkisebb szintre kell csökkenteni.

Sajnos a Forma-1 is egy ilyen beruházás.

Ez igy valahol rendben is van, a nagy magyar valosagban(illetve talan kicsit mas "szorzoval" de barmelyik nemzeteben). De ezen a nagy magyar valosagon valtoztatni kellene, es ha Te, egy olyan ertelmes, lelkes fiatal aki bele mer menni a politikaba hajlando ebbol a ket lehetosegbol valasztani akkor nem lesz valtozas. A "szorzo" valtozni fog de egyebkent a rendszer marad a regiben, legfeljebb masik garda fogja uzemeltetni.

Szerintem ha akarnank letre tudnank hozni egy olyan rendszert ami mar a rendszer szintjen kizarja az emberi gyarlosagot, ellehetetleniti a korrupciot etc. De ez kulon kulopn senkinek sem lenne jo csak a nagy egesznek - a nagy egeszet viszont nem kepviseli senki.
Member
Gold: 4,747.73
Feb 23 2017 11:16am
Pont a forma eggyel van gondod?
Hány látogatója van a forma egynek egy nagydíjon? 100e? 500e? Faszomtudja
Azok mind látják budapestet, látják h olcsó, h színvonalas etc, hazamennek, elmondják a haverjuknak, családjuknak, sőt, vissza is térhetnek ide nyaralni
Én pl amikor széchenyibe dolgoztam akkor a külföldiek kb 10% a
a, volt már mon és megint jött
b volt már üzlet/rendezvény/verseny faszom tudja most megszeretné nézni
c volt a sógora/legjobbarátja/húga és mesélte milyen fasza, ő is megnézi

Ésakkor én érintkeztem faszomtudja 3 ezer külföldivel 2 hónap alatt, annak LEGALÁBB a 10%-a így jött akkor az 300 ember, csak a saját tapasztalatom alapján

Szerintem kurvára megéri nekünk forma egyet szervezni meg más ilyen ország imázs építő dolgokat rendezni amiknek azért nem olyan eszement költségvetése van mint egy olimpiának
Member
Gold: 1.00
Feb 23 2017 11:26am
Quote (josheide @ 23 Feb 2017 18:15)
Miért?

Most egy eszetlenül redukált vitában, ahol fix, hogy lopnak, és van két lehetőség:

1., forma1
2., valami közszolgáltatás fejlesztése

Nem tökéletesen logikus a következtetés?

Sajnos a legtöbb informatikussal akik programnyelven gondolkoznak nem lehet máshogy vitatkozni, folyton ilyen vitákba kell belemenni....

Mivel szerintem az f1 összességében nézve nem sok milliárdos bukó, ahogy te mondod, ezért ha van f1 és ha nincs, akkor is ugyanannyi jut másra. Ezért nem ennyire primitív kérdés, mint ahogy beállítod. az a baj, hogy még ha a végkövetkeztetésben igazad is van esetleg, az információforrásaid, amik alapján erre jutottál rosszak. A 444-es cikkeid tele vannak baromságokkal.

De akkor hagyjuk a dolgot, ha számodra ez ilyen nyilvánvaló dolgok kifejtése ostoba informatikusnak vita, akkor nem sok értelme van. Máskor szólj előre, hogy feleslegesen írok bármit.
Lekezelő pöcsként viselkedsz és közben egy demagóg, rossz cikkre hivatkozva biztos vagy az igazadban valamiben, amiről semmit sem tudsz (inb4 pont cp mondja).
Pont úgy viselkedsz, mint azok a fideszesek, akiket annyira lenézel, csak te más színeket hordassz.
Rendesen felhígult a lelked az elmúlt időben. Kezdessz beletanulni a magyar politikába. Sajnálatos.

Fasznak jövök fel ide. nektek is jobb nélkülem meg nekem is nélkületek.
Member
Gold: 33,265.80
Feb 23 2017 11:26am
Quote (TresholdOfUniverse @ 23 Feb 2017 18:00)
Ez igy valahol rendben is van, a nagy magyar valosagban(illetve talan kicsit mas "szorzoval" de barmelyik nemzeteben). De ezen a nagy magyar valosagon valtoztatni kellene, es ha Te, egy olyan ertelmes, lelkes fiatal aki bele mer menni a politikaba hajlando ebbol a ket lehetosegbol valasztani akkor nem lesz valtozas. A "szorzo" valtozni fog de egyebkent a rendszer marad a regiben, legfeljebb masik garda fogja uzemeltetni.

Szerintem ha akarnank letre tudnank hozni egy olyan rendszert ami mar a rendszer szintjen kizarja az emberi gyarlosagot, ellehetetleniti a korrupciot etc. De ez kulon kulopn senkinek sem lenne jo csak a nagy egesznek - a nagy egeszet viszont nem kepviseli senki.

Ja, majd egyszer, sok sok generacio mulva talan mikor a technologia is kicsit fejlettebb lesz.
Member
Feb 23 2017 11:27am
Quote (CyberPunk666 @ 23 Feb 2017 18:26)
Mivel szerintem az f1 összességében nézve nem sok milliárdos bukó, ahogy te mondod, ezért ha van f1 és ha nincs, akkor is ugyanannyi jut másra. Ezért nem ennyire primitív kérdés, mint ahogy beállítod. az a baj, hogy még ha a végkövetkeztetésben igazad is van esetleg, az információforrásaid, amik alapján erre jutottál rosszak. A 444-es cikkeid tele vannak baromságokkal.

De akkor hagyjuk a dolgot, ha számodra ez ilyen nyilvánvaló dolgok kifejtése ostoba informatikusnak vita, akkor nem sok értelme van. Máskor szólj előre, hogy feleslegesen írok bármit.
Lekezelő pöcsként viselkedsz és közben egy demagóg, rossz cikkre hivatkozva biztos vagy az igazadban valamiben, amiről semmit sem tudsz (inb4 pont cp mondja).
Pont úgy viselkedsz, mint azok a fideszesek, akiket annyira lenézel, csak te más színeket hordassz.
Rendesen felhígult a lelked az elmúlt időben. Kezdessz beletanulni a magyar politikába. Sajnálatos.

Fasznak jövök fel ide. nektek is jobb nélkülem meg nekem is nélkületek.

Foloslegesen irsz barmit.

Es amugy anyad.

Szoval mi a baj a 444-es cikkekkel ?

This post was edited by josheide on Feb 23 2017 11:28am
Member
Gold: 6,352.66
Feb 23 2017 11:30am
Quote (josheide @ 23 Feb 2017 19:27)
Foloslegesen irsz barmit.

Es amugy anyad.

Szoval mi a baj a 444-es cikkekkel ?

hibatlan lezarasa ez 1 vitanak
Member
Feb 23 2017 11:37am
Ezek a kiadások nem 1:1-ben mennek is ki, mert ebből sok munkahely, adó és vásárlóerő is létrejön.
Még akkor is lehet ezek miatt összességében pozitív a mérleg, ha amúgy bukunk rajta, mert mondjuk kevesebbet, mintha nem lenne.

Amikor valaki képes bedobni egy ilyen alap közgazdasági összefüggést, hogy megvédjen egy valószínűleg teljesen korrupt látványsport beruházást, akkor nehéz vitatkozni.

húú geci Cp felfedezte a multiplier effektust. wooooo tényleg erre nem is gondoltam, meg senki más se.

De arra nem gondol, hogy amúgy ez más szektorokban, más beruházásoknál lehet, hogy még jobban érvényesülne.

És tök elfogadja, hogy ebből lophatnak. Mert amúgyis ellopnák máshonnan. Wtf...

Ennyi erővel bazdmeg legyen Olimpia is, meg téli olimpia is hát a kurva anyám.
Member
Gold: 1,593.00
Feb 23 2017 11:38am
A demokracia lenyege nem az hogy mindenkit meghallgatunk es mindenki velemenyere adunk valamennyire?
Member
Gold: 6,352.66
Feb 23 2017 11:46am
Quote (josheide @ 23 Feb 2017 19:37)
Ezek a kiadások nem 1:1-ben mennek is ki, mert ebből sok munkahely, adó és vásárlóerő is létrejön.
Még akkor is lehet ezek miatt összességében pozitív a mérleg, ha amúgy bukunk rajta, mert mondjuk kevesebbet, mintha nem lenne.

Amikor valaki képes bedobni egy ilyen alap közgazdasági összefüggést, hogy megvédjen egy valószínűleg teljesen korrupt látványsport beruházást, akkor nehéz vitatkozni.

húú geci Cp felfedezte a multiplier effektust. wooooo tényleg erre nem is gondoltam, meg senki más se.

De arra nem gondol, hogy amúgy ez más szektorokban, más beruházásoknál lehet, hogy még jobban érvényesülne.

És tök elfogadja, hogy ebből lophatnak. Mert amúgyis ellopnák máshonnan. Wtf...

Ennyi erővel bazdmeg legyen Olimpia is, meg téli olimpia is hát a kurva anyám.

gyujtsunk akkor ra alairast
Member
Feb 23 2017 11:47am
Quote (Smat @ 23 Feb 2017 18:38)
A demokracia lenyege nem az hogy mindenkit meghallgatunk es mindenki velemenyere adunk valamennyire?

Attól függ milyen demokráciáról beszélünk. Van, hogy az ügyekben tényleg meg lehet hallgatni mindenki véleményét.

Mennyi legyen az általános Áfa ? Itt lehet mozogni 0 es 100 között és ha az egyik társadalmi csoport 10-et a masik 20-at akar, akkor lehet egy konszenzusos megoldást találni.

De vannak olyan ügyek amikben nincs középérték, a többség választ és a kisebbségben maradtaknak be kell tartaniuk a többség által szabott szabályt.

Ezt hívják a többség zsarnokságának a kisebbség felett.

Ha jobban beleásod magad a témába láthatod, hogy igazából a demokrácia általában ezekről a többségekről szól, és nekik kedvez.

Persze egy jól működő demokráciában, egy liberális demokráciában érvényesülnek bizonyos liberális alapelvek amik garantálják, hogy a többség ne lehessen zsarnok a kisebbség felett, és hogy azért figyeljenek az ő pozíciójukra is.
Go Back To Magyar Topic List
Prev1789101143Next
Add Reply New Topic New Poll