Quote (jarabekg @ Mar 22 2016 03:54pm)
de mondjuk ha anelkul mennel valahova, hogy maximalisan tisztaban lennel az ottani surun iratlan szabalyokkal, ugy hogy elotte primitiven mashol eltel 30 even keresztul, itt meg az emberek fele lekop, a masik fele meg rad sem nez csak ha az alantas munkaddal kapcsolatba kell lepnie, akkor lehet hogy te sem azzal foglalkoznal, higy minel hamarabb elsajatisd a kulturat.
kepzeld el, itthon lonek rad folyamatosan, az egesz csaladod eletveszelyben van, te meg belabatol a sarkon azt hallod hogy lehet menni a sivatagba homokot lapatolni milyen jo sok penzert, legyalogolsz 5k ezer kilometert, csak ezert, aztan ott vagy, es annyit se mondanak neked, hogy nyilvanosan kerlek ne puszild meg a feleseged mert z itt nem megturt dolog
Es ezzel meg mindig nem vagyok bevandorlas parti, allandoan konfliktusom is van belole, de a tortenet emberi oldalat surun elfelejti mindenki.
ha én elmegyek egy másik országba, maximálisan próbálok beilleszkedni, ha már úgy döntöttem hogy itt akarok élni és beengednek/megtűrnek a hazájukban, PONTOSAN ezért akarnék teljesen beilleszkedni a kultúrába, nem pedig elzárkózni az európai emberektől, láthatóan kinyilvánítani a "másságomat", tapasztalatból beszélek, hogy az itt élő többgenerációs arab/török embereken is érezni az elhidegülést, a megvetést a szemükben a "fehér" emberrel szemben
nem csak az én véleményem ez, szinte az összes ismerősömé, az igazi rasszizmus ezekben az emberekben van elfolytva, ezért sem keresik a kontaktot és a minimális közös együttműködés jelét sem (bármi is legyen az)
semmi gondom nem lenne velük ha látnám a jelét annak, hogy ők nem ugyan azt akarják folytatni EURÓPÁBAN, a mi kontinensünkön, hazánkban, ami miatt külön részeken élünk a földön vallás szerint
ha idejössz európába és élvezed az itt élés előnyeit, kényelmét, nyugalmát, nem úgy mint a saját fanatikus elborult országaikban, akkor tiszteld meg az itt élő embereket annyival hogy beilleszkedsz közéjük