d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Hóhelyzet Másképpen
Prev1789
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 6,440.13
Mar 18 2013 01:17pm
Nem igazán értek hozzá és csak minimálisan követem az eseményeket. Talán mindenki hibázott és senki sem.

Valahol azt gondolom, hogy ilyesmire felkészülni is baromi nehéz lenne, vagy óriási ráfordítások árán (ezernyi hókotró, stb hadrendbe állításával, ami valószínűleg hiányzik). A kiküldött sms is egyfelől kedves figyelmesség, másfelől kurvára haszontalan és ráadásul szarul is megfogalmazott üzenet volt. Az egész kormányzati kommunikáció sántít valahol, viszont az emberek fröcsögése is túlzás. (Hülye voltam és most ölbe tett kézzel hibáztatom a kormányt.)

Ha kicsit elkezd havazni, akkor anyám már szól, hogy ne vágjak neki vonattal az útnak. Ehhez képest hiába mondta az időjárás előre, hogy fagy és havazás várható. Nyilván mindenki nekivág az útnak nyári gumival, mert hisz ezerszer megtettem már ezt a távot, nem most lesz bajom belőle.

Mintha valami olyasmit hallottam volna, hogy 11 tonna sót szórtak szét, meg 20 ezer munkaórát pörgettek ki a hókotrókból. Szóval laikusként azt is elhiszem, hogy a havazás + szél kombó elég hamar odatett az utaknak, amire reagálni is nehéz lehet. Amellett viszont talán elvárható, hogy akinek ez a munkája, hogy felkészüljön váratlan eseményekre (ráadásul most alakult a katasztrófavédelem) az oda is tegye magát jobban(?).

Egy szó mint száz, nem tudom úgy megítélni a helyeztet, hogy valaki felett pálcát törjek.

Quote (TresholdOfUniverse @ Mar 17 2013 03:42pm)
Az elorejelzesekrol meg annyit, hogy en parszor raneztem a multheten - egy ~20 fos programot szerveztem a hetvegere - es nekem pl kurvara nem esett le hogy itt vilagvege lesz, csak annyi hogy hideg, meg havazhat.

Mi is grillezést terveztünk arra a hétre, aztán láttuk, hogy minuszok meg havazás várható és letettünk róla, de eszembe sem jutott, hogy ilyen idő lehet.

Quote (A122 @ Mar 17 2013 05:37pm)
Miért nevetséges? Kialakult egy katasztrófahelyzet(?), amit a hatóságok képtelenek voltak kezelni.
Ilyen helyzetben ki az első számú felelős?
A belügyminiszter, nem?

A Jóisten mondjon le szerintem.

Annyira hülyeség ilyenkor a belügyminisztert hibáztatni. A katasztrófavédelemért felelős vezető ne mondjon le? Meg a rendőrség főparancsnoka? Meg a tűzoltóságtól valaki. Meg a szeretetszolgálat se főzött le előre 10 ezer adag teát és állt az M1 bevezető szakaszán vigyázba, szóval kurva anyját a vöröskeresztnek is.

Nem azt mondom, hogy nem lehetett volna jobban csinálni a dolgot, csak ez a baj történt, mondjon le dolog nagy messzire vezet.
Quote (Jancsipapa @ Mar 17 2013 06:13pm)
, hiszen ha már síelni indulok, akkor körültekintően intézem az indulást.

leszámítva, hogy sokszor 5 hónappal előre foglalod le a szállást és veszed meg a pályabérletet ... szóval ha valaki csüt este munka után tervezte az indulást, az a havazás előrejelzés ellenére neki fog vágni az útnak

This post was edited by beni on Mar 18 2013 01:28pm
Member
Gold: 0.00
Mar 18 2013 01:29pm
http://atv.hu/online

Majdnem az egész Egyenes Beszéd ezzel foglalkozik ma, aki unatkozik és érdekli az nézze ezt a mocskos kommunista tv-t.
Member
Gold: 6,440.13
Mar 18 2013 01:41pm
Quote (Anarkin @ Mar 17 2013 10:48pm)

kíváncsi vagyok, hogy az erdélyiek felismerték e a kocsi utasait :D
Quote (Akizk @ Mar 17 2013 11:41pm)
na ennek a dagadt majomnak aztán oda kellett mennie, fogott volna 1 hólapátot...
kampányfilmet azt tud forgatni! büdös cigány

mert a miniszterelnöknek hólapátot kell fognia egy ilyen esetben ... ha megtette volna, vagy teát oszt, akkor meg a "rohadt populista, kimegy kampányolni, miközben emberek szenvednek" billogot égetnéd rá

azért a mondandódat néha megszűrhetnéd a tömény rosszindulattól
Member
Gold: 10,257.50
Mar 18 2013 02:21pm
Quote (beni @ 18 Mar 2013 20:41)

http://auto2.hu/olvas/1513-egy-film-ahol-orban-viktor-megsert-par-kresz-szabalyt-de-megtudja-ket-nap-utan-az-igazsagot
Member
Gold: 70,255.00
Mar 19 2013 07:59am
Quote (Genthor @ 18 Mar 2013 22:21)

fasza, már majdnem elaludtam de ettől helyreállt a vérnyomásom
Member
Gold: 13,000.00
Mar 19 2013 04:37pm
Quote (beni @ Mar 18 2013 08:41pm)

mert a miniszterelnöknek hólapátot kell fognia egy ilyen esetben ... ha megtette volna, vagy teát oszt, akkor meg a "rohadt populista, kimegy kampányolni, miközben emberek szenvednek" billogot égetnéd rá

azért a mondandódat néha megszűrhetnéd a tömény rosszindulattól

az sztem is meg volt rendezve xd

Quote (Genthor @ Mar 18 2013 09:21pm)

kukacokdodas
Member
Gold: 5,302.77
Mar 19 2013 05:14pm
Quote (Jancsipapa @ Mar 18 2013 07:08pm)
úgy értem amiről értesítik is az utazókat

Az utastájékoztatással baromira vigyázni kell, mert ha pl. egy 9' késett vonatnál 10' késést kiabál a hangos, és elmegy 9', abból már pereskedés lesz, mert lemarad egy faszkalap utas, aki a Restiben sörözött. Nem lehet csak úgy tájékoztatni. Rendkívüli esetekben, amíg nem jön felülről "hivatalos" közlemény, addig nem mondhat be semmit, akármennyire is nyilvánvaló. Ez annak idején amúgy rohadt idegesítő volt Nyíregyen is, mikor nyári viharban fa dőlt a nyílt pályán a felsővezetékre, és ki kellett zárni mind a két vágányt, és valami pesti fasz okoskodott, hogy akkor mi is van, miközben te láttad, hogy mi a helyzet...

This post was edited by -joey- on Mar 19 2013 05:14pm
Go Back To Magyar Topic List
Prev1789
Add Reply New Topic New Poll