Quote (ToldiSenior @ Fri, May 29 2009, 11:05pm)
Jó a kérdés! Ha majd lesz gyerekem (remélem lesz), akkor kiskorában kénytelen lesz abban az életformában élni, amiben én élek, és ehhez a mindennapi Szentírásolvasás, imádság, a templombajárás hozzátartozik, ezt nem tagadom. De 18 éves kor fölött már igazából nem lesz felette "hatalmam", utána azt csinál, amit akar.
De hidd el, énrám se kényszeríti már senki ezt az életformát, ha nem akarnék hinni Istenben, ha nem akarnék imádkozni, ha nem akarnék templomba járni, hát nem járnék! Jobban keresek, mint a szüleim, a saját pesti lakásomban lakom, azt csinálok, amit akarok, a szüleim, ha akarnának, sem tudnának beleszólni az életembe! Hidd el, én nagyon jól érzem magam vallásos embernek! És nem lettem pap, osztályfőnök vagyok Budán egy középsuliban, van egy tizedikes gépész osztályom. El szoktam velük menni DH-biciklizni...
Szoktak ilyen kérdéseket feltenni, hogy ha vallásos vagyok, akkor hogyhogy diablózok? Hogyhogy body-buildingezek? Hogyhogy DownHill Bike-ozok, hogyhogy maratont futok? Erre egyszerű a válasz: a vallásos ember életébe az életben minden jó beletartozik + Isten! Azért diablózok, mert szeretek játszani, mindannap megyek pár MF-kört, GF-kört, a szajrét felrakom JSP-re, alkudozom, ez nekem pihenés. Ennyi. Sportolni is szeretek. A vallásos embernek a tiltások csak arra vonatkoznak, hogy nem hazudhatok, nem lophatok, nem csalhatom meg a feleségemet, becsületesnek kell lennem, szeretnem kell a többi embert, stb. Ha kérdés van, szívesen válaszolok.
namámost ezek a nem vallálos emberekre is vonatkoznak vagy etikai vagy btk-s vonatkozásokkal