d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Politika Topic
Prev17927937947957961468Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 33,265.80
Mar 2 2016 03:04am
Quote (CyberPunk666 @ 2 Mar 2016 00:24)
Azok nem tanítják.
Az egyetemi szintek bértáblája nyilvános. Aki ért hozzá az nem megy tanárnak.
A fiatal generációban az egyetemi tanárok között erős a kontraszelekció (kivételek persze vannak, pl a phd-t írók, havi 100 ezer forintért!!!!).

Elég csak megnézni, hogy egy frissdiplomás mérnök vagy közgazdász meg még pár szakon végzett hallgató kezdőfizetése az egyetemi kutató professzori ranghoz járó fizetés környékén van!

Ha nem vették fel rendes egyetemi tanárnak, akkor ez egy nulla teljesítmény, amire bárkinek van lehetősége. Ha te odamész, hogy tanítanál kb semmiért és lenne valami tematikád (nem kötelező tárgy), már holnap taníthatnál.
Max nem kapnál pénzt, esetleg zsebpénzt maximum.

kerlek, menj oda es probald ezt meg.
Member
Gold: 2,496.00
Mar 2 2016 03:06am
Quote (josheide @ Mar 2 2016 10:04am)
kerlek, menj oda es probald ezt meg.

megszakértés szeminárium cpvel
avagy hogyan utáljunk ugy mindent, hogy közben jobbak vagyunk belőle

e: corvinuson szerintem sikeres lenne

This post was edited by TresholdOfUniverse on Mar 2 2016 03:07am
Member
Gold: 5,302.77
Mar 2 2016 03:44am
Quote (CyberPunk666 @ Mar 2 2016 12:24am)
Azok nem tanítják.
Az egyetemi szintek bértáblája nyilvános. Aki ért hozzá az nem megy tanárnak.
A fiatal generációban az egyetemi tanárok között erős a kontraszelekció (kivételek persze vannak, pl a phd-t írók, havi 100 ezer forintért!!!!).

Elég csak megnézni, hogy egy frissdiplomás mérnök vagy közgazdász meg még pár szakon végzett hallgató kezdőfizetése az egyetemi kutató professzori ranghoz járó fizetés környékén van!

Ha nem vették fel rendes egyetemi tanárnak, akkor ez egy nulla teljesítmény, amire bárkinek van lehetősége. Ha te odamész, hogy tanítanál kb semmiért és lenne valami tematikád (nem kötelező tárgy), már holnap taníthatnál.
Max nem kapnál pénzt, esetleg zsebpénzt maximum.

Szerintem inkább induljunk ki abból, hogy csak azért tanítják ezt a felesleges szart (Food service management baszdmeg...), mert miniszterelnök apu kicsi lánya, Orbán Ráhel. Eszébe nem jutott volna senkinek, hogy erre szükség van. Mert nincs. Főleg nem egyetemi szinten. Egyetértek Tomival, mert ezzel tényleg a szakmát köpik szembe, és alacsonyítják le. Ha te pl. elmennél a Corvinusra, hogy szeretnél büfé-ruhatár ismereteket oktatni, kirögöhnének, és elzavarnának a picsába. Amit Ráhel csinál, kb. ugyanez a szint, csak őt mégis alkalmazzák.

This post was edited by -joey- on Mar 2 2016 03:46am
Member
Gold: 0.92
Mar 2 2016 04:08am
Quote (-joey- @ Mar 2 2016 09:44am)
Szerintem inkább induljunk ki abból, hogy csak azért tanítják ezt a felesleges szart (Food service management baszdmeg...), mert miniszterelnök apu kicsi lánya, Orbán Ráhel. Eszébe nem jutott volna senkinek, hogy erre szükség van. Mert nincs. Főleg nem egyetemi szinten. Egyetértek Tomival, mert ezzel tényleg a szakmát köpik szembe, és alacsonyítják le. Ha te pl. elmennél a Corvinusra, hogy szeretnél büfé-ruhatár ismereteket oktatni, kirögöhnének, és elzavarnának a picsába. Amit Ráhel csinál, kb. ugyanez a szint, csak őt mégis alkalmazzák.

szerintem kellenek ezek a tantárgyak hogy a vismajor félék legalább 3szemesztert eltudjanak tölteni mielőtt egyetemet váltanak, gépészen is volt nálunk ilyen információs társadalomismeret, mechanikák meg hőáramok után felvettem , azt se tudtam mi történik és ötöst kaptam úgy hogy eddig minden komolyabb tantárgyat 55%-ra irtam jobb esetben XD!

This post was edited by rapiddani on Mar 2 2016 04:09am
Member
Gold: 4.20
Mar 2 2016 04:11am
Quote (rapiddani @ 2 Mar 2016 11:08)
szerintem kellenek ezek a tantárgyak hogy a vismajor félék legalább 3szemesztert eltudjanak tölteni mielőtt egyetemet váltanak, gépészen is volt nálunk ilyen információs társadalomismeret, mechanikák meg hőáramok után felvettem , azt se tudtam mi történik és ötöst kaptam úgy hogy eddig minden komolyabb tantárgyat 55%-ra irtam jobb esetben XD!

Member
Mar 2 2016 04:53am
Quote (-joey- @ 2 Mar 2016 10:44)

Lehet hasonlo dolgokat tanitani, sot, kell is, hogy egy orszag sikeresen atalakulhasson az ipari - mezogazdasagi termelesrol a szolgaltatasi szektor fele.

Ugyanakkor az, hogy egy 26 eves senki tanitson egyetemen egy ilyen nehezen megfoghato, nehezen tanithato targyat az kurvanagy baj.

En is szivesen tanitanek political sciencet egyetemen (voltam is teaching assistant), de egy MA ehhez nagyon keves. Nem melyultem el igazan egy temaba annyira, hogy azt egy teljes kurzus kereteben tanithassam.
Ket lehetosegem van: vagy nagyon jo leszek a dologban, vagy elvegzek egy PhD-t, kutatok, kozben pedig mar tanitgathatok.

Az ilyen nem tul objektiv targyaknal (mert a marketingben meg kevesebb a tuodomanyos modszerekre epul mint a tars. tudoanyok) meg fontosabb lenne, hogy a szakertelmet valamivel (elismert publikaciok, sikeres evtizedek a szakmaban) bizonyitsak.

Rahelnek semmije sincs ezek kozul. De a miniszterelnok az apukaja.
Member
Gold: 80.00
Mar 2 2016 06:07am
továbbra sem tudom, hogy miért vagytok felháborodva azon, hogy kapott egy kamu szar tárgyat amit vagy felvesznek az emberek vagy nem, gondolom valami fakt szar, ilyen tipikus ingyen kredit tantárgy amit mindenki leszar az oktatóval együtt, semmi jelentősége, csak gondolom valami okból kell neki valamihez, hogy tanított valamit, mittomén micsinál ráhelke
ilyen tier cuccokat tényleg elmehetne cp is tanítani, csak legyen a szakhoz valami relevanciája, csináljon hozzá egy tematikát, azt ha felveszik az emberek akkor megtartja

This post was edited by Cpt_Ghost on Mar 2 2016 06:08am
Member
Mar 2 2016 06:11am
Quote (Cpt_Ghost @ 2 Mar 2016 13:07)
továbbra sem tudom, hogy miért vagytok felháborodva azon, hogy kapott egy kamu szar tárgyat amit vagy felvesznek az emberek vagy nem, gondolom valami fakt szar, ilyen tipikus ingyen kredit tantárgy amit mindenki leszar az oktatóval együtt, semmi jelentősége, csak gondolom valami okból kell neki valamihez, hogy tanított valamit, mittomén micsinál ráhelke
ilyen tier cuccokat tényleg elmehetne cp is tanítani, csak legyen a szakhoz valami relevanciája, csináljon hozzá egy tematikát, azt ha felveszik az emberek akkor megtartja

Ez pedig megmagyarazza hogy miert nincs egy magyar egyetem se a top 500-ban.
Member
Gold: 5,302.77
Mar 2 2016 06:26am
Quote (Cpt_Ghost @ Mar 2 2016 01:07pm)

Azért mert az ilyen szarokra ott az OKJ (mondom okj) és ne az egyetemek színvonalát csökkentsék már.

This post was edited by -joey- on Mar 2 2016 06:26am
Member
Gold: 80.00
Mar 2 2016 06:43am
Quote (josheide @ 2 Mar 2016 13:11)
Ez pedig megmagyarazza hogy miert nincs egy magyar egyetem se a top 500-ban.

Quote (-joey- @ 2 Mar 2016 13:26)
Azért mert az ilyen szarokra ott az OKJ (mondom okj) és ne az egyetemek színvonalát csökkentsék már.

nem mondom, hogy ez így túl jó, de nem mostanában keletkezett jelenségről van szó és orbánékhoz sincs köze, ettől függetlenül persze dögöljenek meg etc, de ja.
Go Back To Magyar Topic List
Prev17927937947957961468Next
Add Reply New Topic New Poll