Quote (-joey- @ 2 Mar 2016 10:44)
Szerintem inkább induljunk ki abból, hogy csak azért tanítják ezt a felesleges szart (Food service management baszdmeg...), mert miniszterelnök apu kicsi lánya, Orbán Ráhel. Eszébe nem jutott volna senkinek, hogy erre szükség van. Mert nincs. Főleg nem egyetemi szinten. Egyetértek Tomival, mert ezzel tényleg a szakmát köpik szembe, és alacsonyítják le. Ha te pl. elmennél a Corvinusra, hogy szeretnél büfé-ruhatár ismereteket oktatni, kirögöhnének, és elzavarnának a picsába. Amit Ráhel csinál, kb. ugyanez a szint, csak őt mégis alkalmazzák.
Lehet hasonlo dolgokat tanitani, sot, kell is, hogy egy orszag sikeresen atalakulhasson az ipari - mezogazdasagi termelesrol a szolgaltatasi szektor fele.
Ugyanakkor az, hogy egy 26 eves senki tanitson egyetemen egy ilyen nehezen megfoghato, nehezen tanithato targyat az kurvanagy baj.
En is szivesen tanitanek political sciencet egyetemen (voltam is teaching assistant), de egy MA ehhez nagyon keves. Nem melyultem el igazan egy temaba annyira, hogy azt egy teljes kurzus kereteben tanithassam.
Ket lehetosegem van: vagy nagyon jo leszek a dologban, vagy elvegzek egy PhD-t, kutatok, kozben pedig mar tanitgathatok.
Az ilyen nem tul objektiv targyaknal (mert a marketingben meg kevesebb a tuodomanyos modszerekre epul mint a tars. tudoanyok) meg fontosabb lenne, hogy a szakertelmet valamivel (elismert publikaciok, sikeres evtizedek a szakmaban) bizonyitsak.
Rahelnek semmije sincs ezek kozul. De a miniszterelnok az apukaja.