Quote (anyd @ 21 Mar 2020 19:36)
3 millio forint nem nagy penz angliaban
egyik kollegam egy eve ment ki, es mar most tobb penzt rakott felre ugy hogy egyedul tartja el kettojuket
150e forint nem nagy penz Magyarorszagon, kb 1 honapja en is elvertem 150k-t 2 nap alatt.
Amugy meg igenis sok penz 3 millio/8000 font, foleg ugy hogy Amerikaban 700$-ba kerul, Kanadaban 600$(Kanadai dollar), Ausztraliaban meg 300$(Ausztral dollar).
Foleg most szamit nagyon soknak a szutyok brexitjuk miatt, mert igy elesnek 20+ vizum mentes orszagtol.
Nem az IT haverokrol van szo akik 4000+ fontot keresnek havonta, hanem azokrol akiknek van gyerek(ek), keresnek minimalt(1300 font egy honapban), fizetik a lakbert, tomegkozlekedest, iskolat/ovodat, valamit esznek is ha meg marad.
Magyarazd el nekem hogy ebbol hogyan is lesz 3 millios(8000 fontos) befektetes?
Magyarok kozott is ismerek olyat aki rendesen iskolazott, ertelmes, fiatal, megbizhato ember, es raktarba vettek fel minimalra mert mar 30 helyrol visszadobtak a jelentkezeset, de angolok kozott is van olyan ismerosom az egyetemrol aki diplomas es nem talal a szakmajaban munkat mert egy 26 evestol 30 ev tapasztalatot kernek.
En pl nem keresek szarul tbh, anyamek sem de hugom sajnos ugyan ebben a keringoben van hogy nem talal palyakezdokent a szintjehez melto munkat atm, de meg igy sem nagyon engedhetjuk meg magunknak hogy csak ugy lebasszuk az asztalra a forro dollarokat hogy allampolgarok akarunk lenni.
Foleg ugy hogy lakberre elmegy 1000 font korul egy atlag csaladnak, Londonban meg a duplaja.
Anyamek is mondtak hogy aki most panikvasarlast csinal az nem a csoro melos aki minimalberert robotol hanem a faszkalap range roveres akinek meg a seggebol is penz folyik.
Azok nyilvan felvasaroljak raklapszam a szaropapirt meg a lisztet, de ofc a legolcsobbat mert zsido gecik, es ofc kinek marad a dragabb dolog? Hat persze hogy a csoves melosnak az ehber penzbol.
Quote (Cpt_Ghost @ 21 Mar 2020 20:41)
mibol fektetsz be ha nincs mibol levente
nem mindenki it developer programozo havi nyolcvanezer fontert.
Ez.
Quote (josheide @ 21 Mar 2020 20:04)
Egyedül két embert eltartani (gondolom informatikusként) egy dolog.
Két gyereket carryzni, akiknek az óvoda havi 2000 font (2 gyerek esetén a második gyerek kedvezményes, szóval összesen csak 3000) már kicsit neccesebb.
Én tök megértem, ha valakinek két gyerekkel és vmi kevésbé menő állással nincs pénze állampolgárságért folyamodni.
Ez is.