Quote (Senee @ 7 Sep 2015 15:11)
hát de krízishelyzet van
azok az éttermesek egyesével jöttek, volt rájuk idő
de ezek százezrével jönnek hát mire mindegyik átmegy a regisztráció körömvizsgálaton etc addig ott tobzódnak a határon?! és addig ki eteti felügyeli etc őket az egy csomó pénz
vagy akkro kell nekik építeni egy nagy gettót oda és odazárni mindenkit amíg nem megy át minden szaron és akkor ott lesznek 5 évig
vagy szálljanak meg szerbiában a saját költségükön ahogy tudnak, ide/innen csak akkor kapnak bármit ha vége a vizsgálatoknak
de sztem azt se tudták hirtelen mi-kinek a feladata meg ugy egyaltalan mit kene csinalni senki nem mondott semmit csak h kerittes azt bb
A cikkbol, amit josheide postolt:
„A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint augusztusban 235 ezer darab szendvicset, 1700 kilogramm felvágottat, 1175 kilogramm vajat, 100 kilogramm sajtot, 1800 darab májkonzervet, 250 kilogramm kenyeret, valamint 299 376 palack félliteres ásványvizet osztottak szét a menekülteknek. Hangsúlyozták, hogy a kisgyermekek részére a megfelelő mennyiségben biztosították a bébiételt, a tápszert, a babapiskótát, a háztartási kekszet, valamint a tejet, valamint, hogy augusztusig több, mint 1 milliárd forintott költött a kapitányság a menekülthelyzetre.”
Nyilvan nem munkahely es aranyelet, de, hogy nem kapnak semmit, az is tulzas. + ez csak amit a rendorseg osztott szet, de meg ott van gondolom a voroskereszt, meg rakas szeretetszolgalat, civil szervezetek, szerintem van orvosi es vedonoi szolgalat is kiteleppitve, meg rakas takarito, akik a jarvanyveszely elkerulese erdekeben takaritanak utanuk. Szoval nem hiszem, hogy nem kapnak semmit, taborba nem csak a 'mar azonositott' kerul, sot, azok mehetnek tovabb, ameddig meg azonositjak oket, addig azert messze vagyunk attol, hogy arrol lehessen beszelni, hogy ehendoglenek, vagy belefulladnak a sajat szarukba.
Nem rozsas a helyzet, valoban, meg tulzsufoltak a taborok, ez is igaz, de nem is kaptunk sehonnan szerintem olyan satrakat, mint pl az olaszoknal van.