Quote (Cpt_Ghost @ 23 Nov 2015 17:30)
már leirtam szerintem, hogy ez az én fejemben hogy nézne ki, fizessünk nekik azért, ha tanulnak szakmát, érje meg megcsinálni, kapjanak támogatást érte, hogy legyen motiváció végigcsinálni a lehető legjobban
ebbe inkább megéri fektetni talán egy kicsit több pénzt, mint kihajtani őket kapálni a semmit, csak hogy csináljanak valamit, úgyis szakmunkás hiány van, lesz valami viszonylag képzett munkaerőnk, kapnak normális pénzt ha lesz egy szakmájuk etc
sokkal több értelme van mint bármi másnak
de persze ez több éves folyamat, nem egyik napról a másikra, mint a közmunka, meg úgy általában az összes ilyen populista marhaság
ez ilyen da dream kategoria.
Ofc, jobb lenne
de akkor ki kell fizetni azt aki az oktatason reszt vesz, a pedagogust, a tanrendet osszeallito embereket, es az egesz burokraciat hozza
Illetve honnan talalna ki ez a csodarendszer, hogy epp mit kepezzunk, ha mondjuk 1 tersegben kell mindenfele szakmunkasbol 1-2 ?
Ha kozpontositasz nem tudnak oda eljutni.
Ha szinte szemelyre szabod az oktatast a rendszer kb ketszeresebe fog kerulni a kozmunkanak.
es tovabbra is: 10% (++) -os munkanelkuliseg van. A szakmunkaskepzok evrol evre ontjak magukbol elvileg ezeket az embereket.
Megis hol van szakmunkasokbol hiany?