d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev17697707717727734765Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 206.00
Nov 23 2015 09:44am
Quote (Baleee @ Nov 23 2015 05:38pm)
Te elolvasod amit irsz? Lehaszontalanoztad bazdmeg a kozmunkat en meg hoztam ellenpeldat, hogy hogy lehet hasznosan felhasznalni.

chillax, csak joeynak akart beszólni
Member
Gold: 5,302.77
Nov 23 2015 09:44am
Quote (jarabekg @ Nov 23 2015 04:41pm)
Elviekben rossz a kozmunka, mert gazdasagilag nem fenntarthato, es nem segit az embereknek visszatalalni a munka vilagaba.
Kimutathatoan nincs tobb gazdasagelenkito hatasa mint a sima segelyezesnek, viszont sokkal tobbe kerul, igy a moralis meggyozodesen felul, hogy a munkanak van erteke sokkal tobb pozitiv hozadeka nincs mint a segelyezes.

Akiket meg tovabb lehet kepezni, at lehet koltoztetni, azokat kepezni kene, akik meg arra is keptelenek, hogy kepezzek magukat a juttatasokert cserebe, azokrol szerintem tenyleg nem feladata az allamnak gondoskodni. Ok valoszinuleg bortonben kotnek ki, aminek annyi pozitiv hozadeka van, hogy remelhetoleg nem szaporodik tovabb.

Tehát szerinted gazdaságilag jóval fenntarthatóbb milliáros szarrámutyizott közbeszerzésekkel utakat, közterületeket fenntartani, építeni, a paraszt meg maradjon otthon és ne csináljon semmit. Ez is valamilyen fasza kis egyoldalú statisztika lehet.

This post was edited by -joey- on Nov 23 2015 09:45am
Member
Gold: 80.00
Nov 23 2015 09:45am
Az olyan közmunkával nincsen semmi baj ilyen szinten, de azzal h semmi hasznos nem tortenik csak h dolgozzonazert h dolgozzon valamit valamit annak semmi ertelme, akkor mar elhet a segelykebol is tok mindegy az allamnak, csak a gyerekvallalast szabalyozzak meg akkor
Member
Gold: 33,265.80
Nov 23 2015 09:45am
Quote (-joey- @ 23 Nov 2015 16:32)
Elviekben egyáltalán nem rossz a közmunka, csak sok helyen rosszul van megvalósítva. Viszont bőven szól mellette is példa, amiket Baleee már leírt.

Alapvetően szerintem ott van a probléma, hogy az emberek elhiszik azt, hogy nincs munka, nincs mit csinálni, pedig hogy a fenébe ne lenne, csak körbe kell nézni az országban.

10% koruli a munkanelkuliseg + a kozmunkaba van rejtve meg jo 5% legalabb

Dunno hol vannak lehetosegek kepzetlen munkasoknak.
Member
Gold: 5,302.77
Nov 23 2015 09:46am
Quote (josheide @ Nov 23 2015 04:45pm)
10% koruli a munkanelkuliseg + a kozmunkaba van rejtve meg jo 5% legalabb

Dunno hol vannak lehetosegek kepzetlen munkasoknak.

Szóval nem kell csinálni semmit. :D
Member
Gold: 5,390.00
Quote (-joey- @ Nov 23 2015 04:44pm)
Tehát szerinted gazdaságilag jóval fenntarthatóbb milliáros közbeszerzésekkel utakat, közterületeket fenntartani, építeni, a paraszt meg maradjon otthon és ne csináljon semmit. Ez is valamilyen egyoldalú statisztika lehet.

Ha valoban szukseg van utakra meg a kozterek fenntartara, akkor azt lehet verseny alapon csinalni, es ha nem a korrupcios adora menne el az osszeg nagyobb resze, akkor valoban sokkal jobb megoldas lenne.
Member
Gold: 3,000.00
Quote (jarabekg @ Nov 23 2015 04:41pm)
Elviekben rossz a kozmunka, mert gazdasagilag nem fenntarthato, es nem segit az embereknek visszatalalni a munka vilagaba.
Kimutathatoan nincs tobb gazdasagelenkito hatasa mint a sima segelyezesnek, viszont sokkal tobbe kerul, igy a moralis meggyozodesen felul, hogy a munkanak van erteke sokkal tobb pozitiv hozadeka nincs mint a segelyezes.

Akiket meg tovabb lehet kepezni, at lehet koltoztetni, azokat kepezni kene, akik meg arra is keptelenek, hogy kepezzek magukat a juttatasokert cserebe, azokrol szerintem tenyleg nem feladata az allamnak gondoskodni. Ok valoszinuleg bortonben kotnek ki, aminek annyi pozitiv hozadeka van, hogy remelhetoleg nem szaporodik tovabb.

Ahogy te is mondod, van munka az orszagban, csak kepzes kene hozza meg oda kell koltozni, szerintem az allamnak erre kene kolteni ahelyett hogy 6 bejelentettbol 1 csatornat takarit.

aminek szerencsere semmilyen koltsege nincs
??
Member
Gold: 80.00
Nov 23 2015 09:48am
Quote (Jancsipapa @ 23 Nov 2015 16:44)
chillax, csak joeynak akart beszólni

nincs rajtad valami gomb amivel ki lehet kapcsolni a vergodesed? irhatta volna tolem joshi is, akkor is kozoltem volna hogy egy oles faszsag, nem kell butasagokat irni es nem fogok ra igy reagalni, nem tehetek rola hogy ez nektek folyton sikerul
Member
Gold: 206.00
Nov 23 2015 09:49am
Quote (jarabekg @ Nov 23 2015 05:46pm)
Ha valoban szukseg van utakra meg a kozterek fenntartara, akkor azt lehet verseny alapon csinalni, es ha nem a korrupcios adora menne el az osszeg nagyobb resze, akkor valoban sokkal jobb megoldas lenne.

ja, mert ilyen van? :D

itthon egy vállalkozó újítja/javítja az utakat, mióta az eszemet tudom (többek között a brókermarcsis botránynál neki volt a legnagyobb hangja, hogy hurrdurr ellopta), igazából az utak mindig szarok még, új kövesút sehol sincs évek óta, minden ősszel/tavasszal baszakodnak rajta egy kicsit, aztán csókolom

verseny, meg a faszom

Quote (Cpt_Ghost @ Nov 23 2015 05:48pm)
nincs rajtad valami gomb amivel ki lehet kapcsolni a vergodesed? irhatta volna tolem joshi is, akkor is kozoltem volna hogy egy oles faszsag, nem kell butasagokat irni es nem fogok ra igy reagalni, nem tehetek rola hogy ez nektek folyton sikerul

kussolj már, senkit nem érdekel a nyomorod

This post was edited by Jancsipapa on Nov 23 2015 09:49am
Member
Gold: 69.85
Nov 23 2015 09:49am
Quote (jarabekg @ 23 Nov 2015 17:41)

Ahogy te is mondod, van munka az orszagban, csak kepzes kene hozza meg oda kell koltozni, szerintem az allamnak erre kene kolteni ahelyett hogy 6 bejelentettbol 1 csatornat takarit.

Mert a segelyezes az gazdasagilag fenntarthato, persze. A kozmunkanal kb 80%-ban olyanokrol van szo akiket egyebkent valoszinuleg bortonbe kene baszni, ott mi menne? Ugyan az mint a kozmunak. Kivinnek mezore allatokat legeltetni. Meg krumplifoldre kapalni, utepitesre etc. Ez miben jobb a kozmunkanal? A 20% meg nem teritene meg ha atkepeznenk a koltsegeket.

+ itt sok esetben nem az ATKEPZESROL hanem a KEPZESROLvan szo. Aki a 6 osztalyt 12 ev alatt vegezte el, azt nem nagyon tudod hova kepezni, vagy effektiven felhasznalni..
Go Back To Magyar Topic List
Prev17697707717727734765Next
Add Reply New Topic New Poll