d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Mekprogramozzuk Topic
Prev17677787980249Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 5,390.00
Dec 3 2014 03:23pm
Quote (CyberPunk666 @ Dec 3 2014 10:13pm)
Még magyarra is le van fordítva, ha pedig megnyitod a súgót a függvényhez még példa+eredmény is van.
Ahhoz nem elég pár délután, hogy készség szinten kezdje el kezelni, de ahhoz igen, hogy a dolgok 90%-át meg tudja csinálni, ha lassan is, de az eszközöket megismerje, amik a megvalósításhoz kellenek.

Bár tényleg sokan vannak, akik ha valami hiba van, akkor meg sem próbálják a súgót, meg a log filet megnézni, pedig sokszor szövegesen szépen le van írva benne az információk. Nem ilyen programozói hieroglifák, meg kódok.

A normális része ott kezdődik, hogy vb-ben macrokat ír. Na ahhoz nem elég pár délután. De ezt meg nem tanítják gondolom.

excelt eg az adatbazisokat nagyon gyulolom, pedig nagyon hasznos kb akarmilyen teruletre lehelyezkedonek

autodidakta modon akarnek SAS meg SAP-t tanulni, de ha a asik kettot sem szeretem nem tudom ezzel mi lesz :D
Member
Gold: 6,440.13
Dec 3 2014 03:23pm
Quote (CyberPunk666 @ Dec 3 2014 10:13pm)
Még magyarra is le van fordítva, ha pedig megnyitod a súgót a függvényhez még példa+eredmény is van.
Ahhoz nem elég pár délután, hogy készség szinten kezdje el kezelni, de ahhoz igen, hogy a dolgok 90%-át meg tudja csinálni, ha lassan is, de az eszközöket megismerje, amik a megvalósításhoz kellenek.

Bár tényleg sokan vannak, akik ha valami hiba van, akkor meg sem próbálják a súgót, meg a log filet megnézni, pedig sokszor szövegesen szépen le van írva benne az információs. Nem ilyen programozói hieroglifák, meg kódok.

A normális része ott kezdődik, hogy vb-ben macrokat ír. Na ahhoz nem elég pár délután. De ezt meg nem tanítják gondolom.

Hát nekünk anno nem tanították, pedig tök hasznos lenne.

Jogos amit mondasz, de amúgy az Excelben is valameddig el kell jutni szerintem, hogy tudd használni a súgót. Mert ha semmit nem tudsz, akkor nem fogsz arra sem rákeresni, hogy tud e olyat, hogy adott tartományban megkeres egy értéket és a sorban mellette lévőt kimásolja egy harmadik helyre.

Persze ha már az alapok (fkeres, ha, stb) ismertek, akkor könnyebb a google keresést is használni.

This post was edited by beni on Dec 3 2014 03:23pm
Member
Gold: 1.00
Dec 3 2014 03:29pm
Quote (beni @ 3 Dec 2014 23:23)
az Excelben is valameddig el kell jutni szerintem, hogy tudd használni a súgót.

Látatlanban ki merem jelenteni, hogy az ilyen excel alapok, excel kezdőknek, excel 24 óra alatt stb kifejezésekre rákeresve megkapod azt a kezdőlökést, amire tényleg szükség van ahhoz, hogy megold magadtól az ismeretlen problémákat is.
Sőt, azt is megkockáztatom, hogy rengeteg időt megspórolva ezek még olyanokon is végigvisznek, amik haladó ügyes trükkök, és az se jutna eszedbe, hogy excelben old meg a feladatot.

Simán ki kéne adni csak az egyik félévben exceles feladatokat, meg pár ajánlott könyvet és a következő évben pedig macroírás tantárgy.
Ez baromi hasznos lenne.

Ráadásul csomót spórolnának a cégek vele, hogy nem kéne rá külön ember.

This post was edited by CyberPunk666 on Dec 3 2014 03:32pm
Member
Gold: 6,440.13
Dec 3 2014 03:32pm
Quote (CyberPunk666 @ Dec 3 2014 10:29pm)
Látatlanban ki merem jelenteni, hogy az ilyen excel alapok, excel kezdőknek, excel 24 óra alatt stb kifejezésekre rákeresve megkapod azt a kezdőlökést, amire tényleg szükség van ahhoz, hogy megoldd magadtól az ismeretlen problémákat is.
Sőt, azt is megkockáztatom, hogy rengeteg időt megspórolva ezek még olyanokon is végigvisznek, amik haladó ügyes trükkök, és az se jutna eszedbe, hogy excelben old meg a feladatot.

Simán ki kéne adni csak az egyik félévben exceles feladatokat, meg pár ajánlott könyvet és a következő évben pedig macroírás tantárgy.
Ez baromi hasznos lenne.

Ráadásul csomót spórolnának a cégek vele, hogy nem kéne rá külön ember.

Elbaszott az egyetemi oktatás is. Ahelyett, hogy mindenki profi word meg excel felhasználó lenne csomó időt el kell baszni vele a melóhelyen.
Member
Gold: 1.00
Dec 3 2014 03:40pm
Quote (beni @ 3 Dec 2014 23:32)
Elbaszott az egyetemi oktatás is. Ahelyett, hogy mindenki profi word meg excel felhasználó lenne csomó időt el kell baszni vele a melóhelyen.

Nekünk volt excel, de olyan formában, hogy méréstechnika laboron adtak egy rakás mérési sorozatot és akkor következő hétre különböző szűréseket, automatikus elemzéseket, egzotikusabb ábrázolásokat kellett csinálni.
Órán egy percet nem töltöttünk el vele.
A munkahelyen mondjuk elég durván profi a többség benne, szóval van haszna, de eddig mindent meg tudtam oldani, amit akartam.
Member
Gold: 3,747.73
Dec 3 2014 03:41pm
Quote (CyberPunk666 @ Dec 3 2014 10:40pm)
Nekünk volt excel, de olyan formában, hogy méréstechnika laboron adtak egy rakás mérési sorozatot és akkor következő hétre különböző szűréseket, automatikus elemzéseket, egzotikusabb ábrázolásokat kellett csinálni.
Órán egy percet nem töltöttünk el vele.
A munkahelyen mondjuk elég durván profi a többség benne, szóval van haszna, de eddig mindent meg tudtam oldani, amit akartam.

Jó de te kibaszott mérnök vagy, mi a faszom bajod van azzal, ha a HReseknek tanítanak egy kis excelt, hogy tudjanak makrózni meg etc?
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Dec 3 2014 04:48pm
excelről meg VBA-ról jut eszembe

http://www.toodarkpark.org/computers/humor/shoot-self-in-foot.html

Visual Basic
You'll only appear to have shot yourself in the foot, but you'll have so much fun doing it you won't care.
You do a Google search on how to shoot yourself in the foot using Visual Basic. You find seventeen completely different ways to do it, none of which are properly structured. You paste the first example into the IDE and compile. It brushes your teeth.

:DD
Member
Gold: 1,630.69
Dec 3 2014 04:52pm
Quote (Anarkin @ Dec 3 2014 11:48pm)
excelről meg VBA-ról jut eszembe

http://www.toodarkpark.org/computers/humor/shoot-self-in-foot.html

Visual Basic
You'll only appear to have shot yourself in the foot, but you'll have so much fun doing it you won't care.
You do a Google search on how to shoot yourself in the foot using Visual Basic. You find seventeen completely different ways to do it, none of which are properly structured. You paste the first example into the IDE and compile. It brushes your teeth.

:DD

En csinaltam anno egy rpg-t vb-ben, ugy hogy egy sor kodot sem irtam magamtol.
De max pontszamot kaptam ra a suliban :^)
Member
Gold: 0.00
Dec 3 2014 05:20pm
Miert nem ppt programozast tanitanak
Olyan profi prezentaciokat lattam a cegnel (aurocorrect atirta végbél-re), hogy hihetetlen
Es akkor most tartsak en prezentaciot geci.. egymas utan tudok rakni ket diat
Member
Gold: 5,390.00
Dec 3 2014 05:28pm
Quote (xGurke @ Dec 4 2014 12:20am)
Miert nem ppt programozast tanitanak
Olyan profi prezentaciokat lattam a cegnel (aurocorrect atirta végbél-re), hogy hihetetlen
Es akkor most tartsak en prezentaciot geci.. egymas utan tudok rakni ket diat

prezi!
Go Back To Magyar Topic List
Prev17677787980249Next
Add Reply New Topic New Poll