d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Starcraft Topic
Prev176777879802724Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 47.25
May 25 2010 08:01pm
Quote (Cpt_Ghost @ 25 May 2010 13:23)
http://starcraft2.hu/wp-content/uploads/2010/05/kQk61.jpg

lololololol :rofl:
Member
Gold: 789.80
May 26 2010 05:27am
Tegnap késő este leállt a Bnet és frissítették a kísérőszöveget :)
Azóta elindult újra? A drop problémát már tegnap megoldották. Le is agyaltam párszor az ellent. HA zerggel vagyok kb azonos számban nyerek és vesztek. Lekem se lesz 150-300 APM-em :)

Pár kérdés az izeltujjú játékosoktól:
Valami tippetek van, hogy mihez lehetne kezdeni a protoss ellen zerggel? A korai rusht feljárón bevédi akár már egy zelottal is, aztán ha már 2-3 gatewayból ontja a zelotokat vagy stalkert onnan már nehéz fogni. Érdemleges légierőt, vagy dropra fejlesztést addig nem hozol ki, onnan meg utralja a terepet ha nem is gyalogol bele a földbe 8-10-12 zelottal.
Másik genyaság a force field. Elég egy kis hulladék egység ami bedobja a feljáróba, aztán onnan semmit se lehet már kezdeni azon az oldalon. Zerlingek elvéreznek, hidrák meg sz*pják az alacsonyabbról való támadást és sötétben tapogatózást.
mass MMM kombó is szivatós és nem találtam ellenszert eddig. Valami tipp? Max akkor van esély népesebb csoport ellen, ha nem visznek lokátort és rásétálnak a beásott banelingekre. De az akkor mókás tud lenni :)
Member
Gold: 124.96
May 26 2010 05:33am
Quote (mikroman @ 26 May 2010 12:27)
Azóta elindult újra? A drop problémát már tegnap megoldották. Le is agyaltam párszor az ellent. HA zerggel vagyok kb azonos számban nyerek és vesztek. Lekem se lesz 150-300 APM-em :)

Valami tippetek van, hogy mihez lehetne kezdeni a protoss ellen zerggel? A korai rusht feljárón bevédi akár már egy zelottal is, aztán ha már 2-3 gatewayból ontja a zelotokat vagy stalkert onnan már nehéz fogni. Érdemleges légierőt, vagy dropra fejlesztést addig nem hozol ki, onnan meg utralja a terepet ha nem is gyalogol bele a földbe 8-10-12 zelottal.
Másik genyaság a force field. Elég egy kis hulladék egység ami bedobja a feljáróba, aztán onnan semmit se lehet már kezdeni azon az oldalon. Zerlingek elvéreznek, hidrák meg sz*pják az alacsonyabbról való támadást és sötétben tapogatózást.
mass MMM kombó is szivatós és nem találtam ellenszert eddig. Valami tipp? Max akkor van esély népesebb csoport ellen, ha nem visznek lokátort és rásétálnak a beásott banelingekre. De az akkor mókás tud lenni :)

én nyomnék egy early gas-t és egy early roach-t

esetleg egy fast spire és muta kombó --> mert ugyebár most javították a mutáknak az ár érték arányát az utóbbi patchekben ha jól tudom

This post was edited by IvOjoGhuRT on May 26 2010 05:35am
Member
Gold: 710.00
May 26 2010 05:40am
Quote (mikroman @ May 26 2010 11:27am)

zerggel early exp és mass hydra + muta
persze lehet banelinget meg infestort csinálni, de nekem mondjuk nem lenne annyi skillem hogy uj irányitsam ahogy jo lenne
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
May 26 2010 05:51am
Quote (mikroman @ 26 May 2010 13:27)

FE (fast expand) az esetek 90%-ában lehetséges hacsak nem blockolja a hatcht, vagy nem scoutolsz valami cheese-t (proxy pylon, etc), szóval 14 pool 15 hatch szinte mindig egy biztos pont

1-2 spine crowler, 1-2 queen minimális zerglingel megvéd bármitől amíg szerzel pár roach-t

A lényeg hogy sose játsz vakon, elején 1 droneal kell scoutolni amíg nem szerez ranged unitot, utána meg akár beküldhetsz 1-1 suicide linget vagy overlordot speedel (olcsó upgrade) scoutolni, úgyis általában egy helyen tartják az armyt és látod hogy milye van

Vagy mehetsz early lairre, így csak pár roacht csinálsz (amikor meglátják a roachokat úgyis immortalra mennek), és lair tech-el tudsz váltani hydrára -- mikoris az immortal feleslegessé válik, szóval duplán jól járunk. Ahogy megvan lair csinálsz 1 overseert (amúgy is jó a corruption skill miatt), és tudod küldeni a changelinget is, de ez már mid-game
Member
May 26 2010 05:51am
az early exp és a korai fejlesztés is azzal a kockázattal jár, hogy jön 4, vagy 12 zelottal és átrendezi az arcodat. Mivel ekkor max 1-2 mutád lehet, vagy ha expelsz akkor a feljáró nem lesz elég jól védett, így bemasírozik és megcirógatja a probeokat. Azok meg valahogy nem valami keményen küzdenek eddigi tapasztalataim alapján.

A baneling korai fejlesztés hasznos lehet, de eddig protoss ellen nem hozta az elvárt eredményeket. A Gateway sokat kibír, a pylonhoz meg nem nagyon fogsz hozzáférni ha jól építkezik. Terran ellen viszont elég hatékony. Békésen építkezik a barrikád mögött aztán bumm és -1 vagy -2 supply és jöhetnek befele a zerlingek. Lehet proti ellen az iidőzítéssel lehet nyerni, csak ritkán jött be. Vagy bátorságot gyűjtenek a kudarcaim láttán és hamar támadnak, vagy egy bázisból is hamar kihoz egy elég erős sereget. Vagy besurrannak a zergek ha elcseszik valamit és kihalt sivataggá változtatják Aiur egykor virágzó településeit :evil:
Member
May 26 2010 05:55am
AZért lehet kipróbálom azt az early expet szük bejáratos mapokon. Az expet pool előtt vagy után szokta a zerg ilyenkor húzni? A roach nálam eddig picit fekete bárány lett a sok nerf és a 2 supply miatt az elején, de 1-2 alkalommal csúnyán beszívattak vele, így lehet hasznos tényleg. Bár ugsanannyiszor szívta be a zerg ellen a mutaliskjeimet is vagy a korai zerlingeket:)
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
May 26 2010 06:00am
Quote (mikroman @ 26 May 2010 13:55)
AZért lehet kipróbálom azt az early expet szük bejáratos mapokon. Az expet pool előtt vagy után szokta a zerg ilyenkor húznihúzni? A roach nálam eddig picit fekete bárány lett a sok nerf és a 2 supply miatt az elején, de 1-2 alkalommal csúnyán beszívattak vele, így lehet hasznos tényleg. Bár ugsanannyiszor szívta be a zerg ellen a mutaliskjeimet is  vagy a korai zerlingeket:)

Előtted postoltam egy gondolatmenetet :D

Roach így is imba unit, sőt.. turtle terran ellen csak azzal lehet nyerni szerintem

Mutákat meg még _sosem_ láttam high level tournamentekben, pedig minden gamet nézek o,o Szerintem nem eléggé cost-effective -- csak harrassolni jó, de idővel azt is könnyen countereznék

Ráadásul ha belegondolsz hogy kevered az armored roachokat a light hydrákkal, auto-win

/ Spine Crowlereket pedig ajánlott használni, akár 3-at is, mert nagyon jól lehet vele mapcontrolt szerezni, hiszen mozgathatóak lépésről lépésre egészen az ellenfélig

This post was edited by Anarkin on May 26 2010 06:04am
Member
May 26 2010 06:27am
a kis "védelmi indákat" szoktam használni akkor is ha egy bázison vagyok. 2-3 iszonyat irtást tud végezni minimális plusz sereg mellett is. Terrannál lehet szívás vele. A terjeszkedéssel meg az volt a bibi az elején, hogy a nyersanyagok kicsi bejjebb vannak többnyire, így nehézkes úgy telepíteni a kis húsevő növényeket, hogy ne sprinteljen el mellettük egy tucatból 8 zerling az elején, vagy 6-8 zelot. Az meg a hátországban nem kívánt vendégmunkás :)

Mutát hatékonyan én is csak akkor tudtam használni ha jól lekötöttem az ellent addig és megleptem, vagy ha keményen védte a feljárót és szabad prédaként hagyta a gazdaságot. Sok gázba kerül és az elején nehéz elég kártékony szúnyogcsapatot kihozni. marinék , stalkerek, hidrák és még egy rakat lövész csúnyán el tud velük bánni. Ennek ellenére elég gyakran erőltetem. aztán ha nem siekrül a projekt akkor átszervezünk (tudom nem profi megoldás, de ha bejön akkro a "teknős" ellen nem tér magához egy darabig ). CSak ha bukik a móka, akkro gyakran jön valami masszív földi sereggel, amit már nehéz fogni. Ha nem nyesem vissza a gazdaságot mutákkal, akkor valószínüleg loss lesz belőle.

MAjd tesztelgetem a roachokat. Az még nem nagyon volt. Meg ultra és infestor se. VAn mit pótolni. CSak roachokra van reális esély, mert a többi kissé kései gyerek és költséges (nyersanyagban, vagy időben).

This post was edited by mikroman on May 26 2010 06:28am
Member
Gold: 228.67
May 29 2010 10:48am
beta keyert szopok
pm me
Go Back To Magyar Topic List
Prev176777879802724Next
Add Reply New Topic New Poll