Quote (Baleee @ Nov 23 2015 01:06pm)
Persze, hogy a picsaba ne, mert ezeknek van szakjmajuk es nem 6 osztaly utan kimaradt az iskolabol a legtobb. Vegul is ilyenekre annyi cegnek van szuksege, hogy csak ugy duskalnak.
Masik meg gondolj mar bele, tolunk pl 1,5 ora utazasra van olyan ceg, ahova meg ugy ahogy el tudnanak menni dolgozni, ott kapnak minimal bert, maguknak kell fizetni a berletet, a 8 orat le kell dolgozni, ez igy 11 orat vesz el a napbol. A berlet havi szinten ~10e ft, nem tudnak maszekolni elmenni kukoricat torni, fat vagni haznal, stb.. Nincs ra idejuk es ugyan ugy lofaszt se kapnak. Ehhez kepest kozmunkan kapnak 50-55e ft/honap, a 8 oras munkaidobol bent vannak 4-6-ot utana meg elmennek csicskamunkat vegezni hazhoz (oregekhez) stb. Igy van utanuk jarulek fizetve, stb. Ha feketen csinaljak nincs.
kollégám egy olyan középiskolában tanít, ahol kb mindenki cigány, kőművesnek, hidegburkolónak, asztalosnak stb tanulhatnak ott a gyerekek
konkrétan a tegnapi kukoricás szaromat meg lehetne tanítani, hogy átmenjen minden évben, olyan kemény követelmények vannak
szóval ha most én abbahagyom a tanulást érettségi után, akkor az én kurva anyámat, ha nem vesznek fel sehová, miért nem tanultam tovább
de ha egy cigányról beszélünk, miért nagy dolog elvárni tőlük egy szakmát? fizetni nem kell érte, csak rászánni azt az időt