#1926846 zb83 [Aszfaltbetyár] 2015-08-05 02:40:35 (7 órája) - [Válasz]
Én is ausztriában élek (bécsben), két és fél éve költöztem ki és én nagyon is jól érzem magam itt.
Nem akarok belefolyni semilyen vitába, csak tényszerűen leírnám az én anyagi helyzetemet, mindenki olyan következetetést von le belőle, amilyet akar.
Ketten lakunk a barátnőmmel, csak én dolgozom, neki egyenlőre nincs munkája.
2000 nettót keresek szoftverfejlesztőként egy kis cégnél, ahol kb az utolsó vagyok a ranglétrán. még csak diplomám sincs, de értek ahhoz, amit csinálok
ebből a havi 2000-ből kijön:
-egy 40nm-es újépítésű lakás viszonylag normális helyen (705)
-rezsi víz+fűtés+áram+net kb 142
-kaja+háztartás 300-370 mikor hogy, néha egy egyszerűbb étterembe is elnézünk
-kocsi kötelező 126 (143le 2006 mazda6)
-bérlet a barátnőmnek (30) (éves bérlet 365 euró, ez szerintem pesten sem olcsóbb)
-gázolajra 230, szinte minden hétvégén megyünk a szülőkhöz, ami heti 450km-t jelent
durván 500 euro még így is megmarad, amit félre tudunk tenni, illetve abból ruházkodunk vagy fizetjük a váratlan kiadásokat. tehát, mi hangsúlyozom !ketten! megélünk 1500 nettóból úgy, hogy ebbe benne van egy nem túl kicsi autó és az albi itteni viszonylatban is drágának tekinthető. és akkor még nem számoltam a 13. 14. havi fizetéssel, ami kb +4500 egy évben.
otthonról úgy jöttem el, hogy volt vagy másfél milliónyi hitel a nyakamon, amit azóta ki tudtam fizetni.
még otthon vettem egy panelt hitelre, azt még mindig fizetem, illetve nem is én, hanem az albérlőm.
pesten dolgoztam, 230 nettót kerestem az utolsó évben
Please correct the following errors:
You must enter a message.This post was edited by CyberPunk666 on Aug 5 2015 01:45am