d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Politika Topic
Prev17567577587597601468Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 2,496.00
Aug 4 2015 07:30am
probaltam megerteni hogy egyaltalan mirol van szo de nemsikerult. ertem en hogy a nemet kozeposztalynak tobb penze marad amivel garazdalkodhat, de azert itthon is tok jol el lehet lenni egy diplomaval es nyelvtudassal

edes Istenem hogy lesz igy belolem menedzser
Member
Gold: 280.00
Aug 4 2015 07:36am
Quote (BOSCH_CEO @ Aug 4 2015 02:00pm)
külön rágugliztam még a statisztikai adatokra is, nehogy hülyeséget írjak, de még az idézeteket is elolvasgattam amikre referáltam
ez vita, ezek állítások, ezek érvek

az, hogy ezzel te nem tudsz mit kezdeni, sehol sem engem minősÍt

itthon igen
de...
http://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/pdf/keresetek_eu.pdf

ez nagyjából úgy néz ki, mondjuk az én családomra nézve:
2,5 millió +apró jut bruttó 5 főre(vegyük bele a barátnőmet is, meg a pénzt amit a szüleitől kap), van 3 ingatlanunk meg 3 autónk

ez az európai sztenderd
itthon, ha e fölé akarsz kerülni, az már komolyabb lemondásokkal jár

és akkor én egyetem mellet dolgozok 40 órában, faterom 50+ órát dolgozik, mivel vezető, barátnőm 20 órában fizetés nélküli gyakornok úgyszint egyetem mellett, jóanyám mivel közalkalmazott picivel kevésbe stresszes, de nem is kap annyit mint én 23 évesen, és nem tud pártfüggetlen maradni

Nem értem a problémád

ennyi pénzből már annyit félre tud rakni az ember, hogy olyan vállakozást kezd/abba fektet be, amibe akar. onnan meg kb csak nyerhetsz ha nem vagy túl mohó.
Member
Gold: 69.85
Aug 4 2015 07:37am
Quote (Senee @ 4 Aug 2015 15:30)
:XD
márminthogy' a felső-középosztálybeli nem bír kimenni a strandra 3 napra?!

ez azért már a ló másik oldala

Jo, koltoi tulzas nyilvan, inkabb kozeposztaly, az is meg a szomszed dombra el tud menni nyaralni. de inkabb nem is kozep. Nezzunk fizu kategoriaba.

Netto 150-es berbol sajat hazat igen nehezen vesz olyan varos vonzaskorzeteben, ahol azert munkahelye is lesz ertelmes. Ha meg gyerek is van, onnantol meg rosszabb a helyzet.

mas kerdes, hogy legtobb videki telepulesen szerintem az egesz csaladnak van osszesen 200k hufos netto bevetele, a rezsire elmegy atlag havi 70-80, ha meg all fenn lakas torleszto is, akkor az is, alig marad valami enni, meg ruhazkodni.

Egyszeruen nem lehet megelni itthon ugy, hogy + munkat ne vallalj, de az meg ugy is feketen fog menni, marmint videken.

This post was edited by Baleee on Aug 4 2015 07:38am
Member
Gold: 0.00
Aug 4 2015 07:40am
Quote (-joey- @ Aug 4 2015 03:28pm)
:DDD

Nem semmi tudomány, hogy kijelented, mindenki senee-szintű vesztes, aki nem lop, csal meg hazudik. Aztán felhozol pár "általános" témát, hogy például Magyarországon csak mérnőki diplomával és csak multinál lehet elhelyezkedni, ha versenyképes fizetést akarsz, a vállalkozások zöme bukásra van ítélve stb.

Ezzel szemben versenyképes fizetésem van, pedig nem multinál dolgozok, mérnök sem vagyok, és egy halom ismerősömnek van sikeres, tisztességes vállalkozása, holott egyik sem fideszes. Biztos bennem van a baj, és én vagyok idióta, ha körülnézek, és nem azt látom amit neked a gugli kiadott. :D

Ezzel nyilván nem azt akarom mondani, hogy éljen a fidesz, és nincsenek problémák, csak egyszerűen átlépi az ingerküszöbömet, hogy te ilyen lazán idebaszod nekünk a "tényeket".

http://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/kulker/kulker13.pdf

attól még, hogy te nem ott dolgozol az embereknek a nagy része igen, a fizetésed nagyjából annyira versenyképes, mint egy osztrák húsüzemi dolgozónak, ezek tények, ha tetszik ha nem, nem személyes tapasztalat kérdése

én nem csak lazán idebaszom a véleményemet, mint tényeket, ezeknek van tudásalapja
Member
Gold: 5,302.77
Aug 4 2015 07:51am
Quote (BOSCH_CEO @ Aug 4 2015 02:40pm)
http://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/kulker/kulker13.pdf

attól még, hogy te nem ott dolgozol az embereknek a nagy része igen, a fizetésed nagyjából annyira versenyképes, mint egy osztrák húsüzemi dolgozónak, ezek tények, ha tetszik ha nem, nem személyes tapasztalat kérdése

én nem csak lazán idebaszom a véleményemet, mint tényeket, ezeknek van tudásalapja

Fingod nincs, mennyi a fizetésem, kezdjük ott.

És ha már az osztrákokkal példálózol: a mostani fizumnak nagyjából a 20%-át költöm albérlet+rezsire. Amikor Bécsben pályáztam egy állást tavaly, utánajártam és a felajánlott havi fizetésemnek kb. 20-30% lett volna egy kb. ugyanolyan komfort szintű lakás bérlése+rezsi, elhelyezkedéstől függően. Egy osztrák szalagmunkás ennek a felajánlott bérnek a harmadát kapja.
Ezek után tisztelettel megkérlek, hogy ne beszéljél fasszágokat.

This post was edited by -joey- on Aug 4 2015 07:56am
Member
Gold: 0.00
Aug 4 2015 08:07am
Quote (-joey- @ Aug 4 2015 03:51pm)
Fingod nincs, mennyi a fizetésem, kezdjük ott.

És ha már az osztrákokkal példálózol: a mostani fizumnak nagyjából a 20%-át költöm albérlet+rezsire. Amikor Bécsben pályáztam egy állást tavaly, utánajártam és a felajánlott havi fizetésemnek kb. 20-30% lett volna egy kb. ugyanolyan komfort szintű lakás bérlése+rezsi, elhelyezkedéstől függően. Egy osztrák szalagmunkás ennek a felajánlott bérnek a harmadát kapja.
Ezek után tisztelettel megkérlek, hogy ne beszéljél fasszágokat.

az albérlet árak budapesten nagyon alacsonyak, de az árszínvonal az egyéb lifecostra nagyjából ugyan ott van (mondjuk boltban vásárolni), sőt a válság óta mostanra tért magához az albérlet ár, reálértéken most annyi mint 2007-ben

gondolom nem sokkal keresel jobban mint havi 1000 euró, annyit húsüzemi munkás is kaphat
de mondjuk már egy szakmunkás kétszer ennyit is kereshet (nem segédmunkás)

gondolom odakint nagyjából 2500 €-s ajánlatot kaphattál, itthon keresheted ennek a 50-80%-át
Member
Aug 4 2015 08:15am
Quote (BOSCH_CEO @ 4 Aug 2015 16:07)
az albérlet árak budapesten nagyon alacsonyak, de az árszínvonal az egyéb lifecostra nagyjából ugyan ott van (mondjuk boltban vásárolni), sőt a válság óta mostanra tért magához az albérlet ár, reálértéken most annyi mint 2007-ben

gondolom nem sokkal keresel jobban mint havi 1000 euró, annyit húsüzemi munkás is kaphat

gondolom odakint nagyjából 2500 €-s ajánlatot kaphattál, itthon keresheted ennek a 50-80%-át

https://coub.com/view/7k0ct
Member
Gold: 5,302.77
Aug 4 2015 08:16am
Quote (BOSCH_CEO @ Aug 4 2015 03:07pm)

Az a nagyjából ugyanott lévő lifecost max arra az esetre vonatkozik, ha minden nap a HOFER-ben vásárolsz, kiflit, konzervet és 0,1% gyümölcstartalmú ivólevet (élet) .

Itthon lehet, hogy olcsóbbak az albérletek (bár az utóbbi évben 25-30% emelkedtek a bérleti díjak, csak hogy képben legyél), de hogy kint ugyanennyiből mennél el kocsmázni, moziba, vacsorázni etc az már nagyon nem.

Az, hogy az osztrákoknál 3-4x annyit keresel ugyanazzal a pozícióval nem azt jelenti, hogy 3-4x annyit is költhetsz. Én inkább max 1.5X saccolnám az alapján amit láttam.

Viszont a legtöbb kint élő ismerősöm nem is tesz félre, felélik a kinti fizetésüket. Aki hazajött és itthon lakást meg autót vásárolt, az meg évekig kiflin élt odakint. De ezeket én írom, nem a gugli, szal tekintsd hazugságnak. B)

Szóval hiába keres 2x annyit kint egy szakmunkás, ha én itthon magasabb életszínvonalat tudok fenntartani, mint ő. Pont emiatt nem érdemes feladni mondjuk egy itthoni középvezetői pozíciót egy kinti alkalmazotti státuszért, és pont emiatt utasítottam vissza az osztrák állást, mert hiába a háromszoros fizetés, ha én az itthoni életszínvonalat akarom fenntartani plusz haza is szeretnék utazgatni, akkor kb. ugyanott vagyok (ráadásul az itthoni pozícióm döntéshozatali szempontból jóval magasabb).

Ezek után hadd tudjam jobban, mi mennyi, ha már lassan 10 éve tartom el magam.

This post was edited by -joey- on Aug 4 2015 08:40am
Member
Aug 4 2015 08:18am
Member
Gold: 43.51
Aug 4 2015 08:21am
#alakul
Go Back To Magyar Topic List
Prev17567577587597601468Next
Add Reply New Topic New Poll