d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Politika Topic
Prev17557567577587591468Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 5,302.77
Aug 4 2015 07:08am
Quote (BOSCH_CEO @ Aug 4 2015 02:00pm)
külön rágugliztam még a statisztikai adatokra is, nehogy hülyeséget írjak, de még az idézeteket is elolvasgattam amikre referáltam
ez vita, ezek állítások, ezek érvek

az, hogy ezzel te nem tudsz mit kezdeni, sehol sem engem minősÍt

Ezek szerint nagyon ráérsz.

Azért írsz hülyeséget, mert általánosítasz, és a mások által írt általánosításokat idézed (ami ráadásul full politikai agitáció), ahelyett, hogy a saját tapasztalataidat igazolnád.

Kapásból meg tudom cáfolni a 10 méteres wall of text-edet, elég körülnéznem a családom, barátaim, szűkebb, tágabb ismerőseim stb között. De maradj nyugodtan a guglinál akkor, és majd pár év múlva talán lesznek saját gondolataid is.

This post was edited by -joey- on Aug 4 2015 07:09am
Member
Gold: 343.00
Aug 4 2015 07:10am
Quote (-joey- @ Aug 4 2015 01:08pm)

Azért írsz hülyeséget, mert általánosítasz, és a mások által írt általánosításokat idézed, ahelyett, hogy a saját tapasztalataidat igazolnád.

Kapásból meg tudom cáfolni a 10 méteres wall of text-edet, elég körülnéznem a családom, barátaim, szűkebb, tágabb ismerőseim stb között. De maradj nyugodtan a guglinál akkor, és majd pár év múlva talán lesznek saját gondolataid is.

éljen a fidesz
Member
Gold: 0.00
Aug 4 2015 07:12am
Quote (-joey- @ Aug 4 2015 03:08pm)

Azért írsz hülyeséget, mert általánosítasz, és a mások által írt általánosításokat idézed, ahelyett, hogy a saját tapasztalataidat igazolnád.

:DDDDDDDDDDDDDDDDDD

és akkor az ember menjen el politikusnak, próbáljon meg változtatni, amikor ilyen geciostoba emberek élnek

mint amikor a nyugger néninek próbáltam magyarázni a vonaton, hogy miért nem volt tiszt a szavazás, hogy az ellenzék nem kapott médiafelületet, a fidesz állami pénzből kampányolt, megváltoztatták az egyéni kerületeket akkor erre azt mondta:
-én bent voltam a fülkébe, biztos a fideszre szavaztam, a kétharmad az kétharmad

aztán jöttél és elkérted a jegyet

köszönöm az interjút
Member
Gold: 69.85
Aug 4 2015 07:13am
2-vel fenljebb kellett ctrl-gorgoznom a betumeretet, hogy ne vakuljak meg az elolvasasaban. De ettol fuggetlenul reszben igazad van.

Szemelyes tapasztalatom (kepviseloskodes azert sokat hozza tesz ezekhez):

Nagy palyazati szinten valoban megy rendesen a mutyi, de a kis telepuleseket (mi 3k lakossal vagyunk el) sem hagyjak lemaradni anyagi reszrol, nyilvan azert, mert ha dobnak alamizsnat, akkor hosszu tavon az valasztot generalhat nekik. A kozmunka egyreszrol jo is lehetett volna, ha valoban felzarkoztat. Nalunk is vannak olyan palyakezdok (szakmunkas: hegeszto, acs, komuves, stb), akik gyakorlat hijan nem tudnak elhelyezkedni, vagy nincs nyelvtudas, stb. Azoknak a 3 honap kozmunkan is segitseg tud lenni (fel tudjuk barmelyiket hasznalni, lakatosoknak is allandoan van nemi munkaja a muhelyekben, asztalosoknak szinten), igy annyira nem esnek ki a szakmabol, meg ameddig kozmunkaznak, addig sem csak ingyen vannak segelyen. Aztan nem mondhato el mindrol az, hogy naplopo cigany, van aki valoban kicsit ki tudja hasznalni a 'korlatlan forrasokat' es a palyazaton nyert jobb fa/femipari munkagepeket, aztan meg huznak melozni vagy pont az altalad emlitett autogyarakba, vagy ha nem azert ment szakmunkasnak, mert hulye volt mashoz, akkor Ausztria/Nemetorszagba szinten gepiparba.

Kozmunka mai Magyarorszagon azert fontos, mert nincs mas lehetoseg, vagy is a kormanyok, lehet az fidesz, mszp, kisgazdak, mdf, szdsz, tokmindegy, folyamatosan tettek tonkre az ipart a rendszervaltas ota, epitettek le, ami megvolt lebontottak. Az mas, hogy a rendszervaltas elott sem volt rozsas a helyzet, hiaba emlekeznek az oregek a szepekre, hogy el tudtak menni nyaralni, volt munkahely, stb. A munkasosztaly szelesebb volt, az ertelmiseg is jol elt, nem akartak egymas eletere tolni, tudott mindenki boldogulni. Az mas kerdes, hogy a gazdasagnak nem tett jot, hogy szoghegyezotol kezdve, minden kitalalt munkakort megcsinaltak, mert aki nem dolgozott az "kozveszelyes munkakerulo" volt. Akkor meg a nemzetkozi piac mas volt, az 'osszetarsult' orszagok a vilagon csak egymassal uzleteltek, de inkabb a 'fonoknek' adtak el mindent. Nem lett fejlesztve az ipar, nem lett epitve az infra, megbaszodott az egesz a rendszervaltas utan, a kornak es a kornyezet technikajanak megfelelo ipari termekeket allitottak elo, mag azzal sem volt nagy gond.

Most nezzel ra egy videki varosra Eszak/Eszak-Kelet Magyarorszagon, getto lassan az egesz, a regi iparepuletek lebontva, hogy kevesebb legyen az ado a telek utan a varosnak, amik jonnek cegek azok meg csak osszeszerelouzemeket hoznka legtobbjuk, aztan vege. Van 1-2 fejlesztokozpontunk, Bosch, B.Braun, talan IBMnek is van, meg banat tudja meg, van par uj gyogyszergyarunk (amik amugy gecijol mennek, de oda ertelmesebb es felelosebb szakma kell, mint amit videki szakmunkaskepzokben tanitanak - vegyesztechnikus, vegyesz(mernok), gyogyszeresz, stb - De ezekbol sem kell sok, mert a mukodes nagyresze gepesitett, kell nemi kutato, meg foleg gepbeallitok.

Nah ez a masik, amit meg a bevandrolas problemara is fel akartam hozni. Europaban nem baj, hogy nepesseg csokkent, meg ugy altalaban a fejlettebb orszagokban, maguknak generaltak, mert a gepesitessel egyre kevesebb emberre volt/van szukseg. Fogy a magyar? Ki nem szarja le, semmi baj nincs ezzel, de azzal mar van, hogy a nepesseg fogyasaval a munkalehetpseg is csokken. Marmint na kevesebb pozicio kellene alapbol, mert a gepek kivaltanak szemelyi helyeket, amivel nincs is semmi gond, de nem azt letni, hogy 1-1 szakma szunik meg mar csak az adott cegnel (amit gepesitettek( hanem magak az ipartelepek szamolodnak fel, igy nem lehet ezzel szamolni.

Amit elobb irtam annak ott a masik oldala, hogy a gyerekvallalas kerdese a munkahelyek gepesitesevel csak egy logikusan gondolkodo embernek tunik fel, meg o fog szamolni vele, akar tudat alatt, akar nem, hogy mar nem kell 3 gyerek, de 2 se, stb, viszont itt jon a menekult problema elo, meg a ciganyok, meg azok akik ezzel nem foglalkoznak, akik csak szarjak a gyereket a vilagba.. Ha ok is megertenek, hogy miert van a nepessegcsokkenes es nem azt latnak, hogy tobb gyerek --> tobb segely, akkor talan kevesebb gond lenne veluk. Viszont ennek is van negativ oldala, magyar tekintetben meg foleg. Azzal, hogy csokken az allashelyek szama a gepesites miatt, bizonyos allashelyek nagyobb felelosseget kapnak a + munka miatt, amit nem artana magasabb berrel honoralni, amibol ugyan ugy adozna, amit ha ertelmesen hasznalna fel az allambacsi, akkor a nyugdijasok ellatasaval se lenne gond. De itt alapbol ha egy allashely megszunik, es tobb felelosseg kerul egy tarspoziciora, akkor a fizetese annak nem lesz tobb annyival, hogy athidaljon.

Arrol meg ne is beszeljunk, hogy a ferfiak kb nem mennek nyugdijba, hanem meghalnak munka kozben, a Ratkoban szuletett ferfiaknak tobb min 45 ev szolgalati idejuk van es meg mindig nem tudnak az aktualis szabalyozasokkal, standard orgesegi nyugdijba menni.

+ 2ezer milliard magannyugdijas penzt is behuztak, amivel szinten csorova tettek egy csomo embert.
Member
Aug 4 2015 07:13am
Quote (BOSCH_CEO @ Aug 4 2015 02:12pm)

és akkor az ember menjen el politikusnak, próbáljon meg változtatni, amikor ilyen geciostoba emberek élnek

mint amikor a nyugger néninek próbáltam magyarázni a vonaton, hogy miért nem volt tiszt a szavazás, hogy az ellenzék nem kapott médiafelületet, a fidesz állami pénzből kampányolt, megváltoztatták az egyéni kerületeket akkor erre azt mondta:
-én bent voltam a fülkébe, biztos a fideszre szavaztam, a kétharmad az kétharmad

köszönöm az interjút

Semmi baj jara fiú. Mint mondtam: majd talán pár év múlva lesznek saját gondolataid. Addig meg meséld be magadnak, hogy rajtad kívül mindenki hülye. :o)
Member
Gold: 0.00
Aug 4 2015 07:16am
Quote (-joey- @ Aug 4 2015 03:13pm)
Semmi baj jara fiú. Mint mondtam: majd talán pár év múlva lesznek saját gondolataid. Addig meg meséld be magadnak, hogy rajtad kívül mindenki hülye. :o)

nem is értem miről beszélsz egyébként

én alá tudom támasztani a gondolataimat tudományosan, te meg személyes tapasztalat alapján, ezért a tieid biztosan megbízhatóak?????
Member
Aug 4 2015 07:18am
Quote (BOSCH_CEO @ Aug 4 2015 01:12pm)

köszönöm az interjút

mondjuk ezt az ostobázást igazán befejezhetnéd
egy normális ember csak leszar miatta és nem jut az egész sehova

egy hülyének meg csak még jobban habzik tőle majd a szája mivel fáj az igazság
->szintén nem jutsz vele sehova
Member
Gold: 69.85
Aug 4 2015 07:21am
Quote (BOSCH_CEO @ 4 Aug 2015 15:00)
külön rágugliztam még a statisztikai adatokra is, nehogy hülyeséget írjak, de még az idézeteket is elolvasgattam amikre referáltam
ez vita, ezek állítások, ezek érvek

az, hogy ezzel te nem tudsz mit kezdeni, sehol sem engem minősÍt

itthon igen
de...
http://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/pdf/keresetek_eu.pdf

ez nagyjából úgy néz ki, mondjuk az én családomra nézve:
2,5 millió +apró jut bruttó 5 főre(vegyük bele a barátnőmet is, meg a pénzt amit a szüleitől kap), van 3 ingatlanunk meg 3 autónk

ez az európai sztenderd
itthon, ha e fölé akarsz kerülni, az már komolyabb lemondásokkal jár

és akkor én egyetem mellet dolgozok 40 órában, faterom 50+ órát dolgozik, mivel vezető, barátnőm 20 órában fizetés nélküli gyakornok úgyszint egyetem mellett, jóanyám mivel közalkalmazott picivel kevésbe stresszes, de nem is kap annyit mint én 23 évesen, és nem tud pártfüggetlen maradni

Jo, hat ha megnezed, svajcban is egy infos/mernok keres siman 2 ev szakmai tapasztalattal 7-8k frankot (2-2,5m huf?), amibol elmegy mondjuk havi 1,5-2k (ha kettesben elnek, es nem egy kis lyukban) lakas berletire, meg vagy 800-1k a rezsire, nyilvan ezt ha mar kettesben elnek, felezodik, meg tobb penzbol lehet gazdalkodni, meg elmegy meg a kajara, stbre szinten 1,5-2k, de akkor ha megnezzuk, 2-2,5k/fo ehhez meg hozzajon auto fenntartas/eves berlet meg hasonlok, de akkor is felre tud tenni szepen, legrosszabb esetben is szerintem megmarad a fizetese 40-50%-ka, ami nem keves, de ha egy 'gyerebb' bert nezunk, ami legyen 5k frank mondjuk, az is meg tudja oldani, hogy fizuja 40-50%-ka megmaradjon, ami nem keves szinten.

Magyarorszagon meg egy (felso-)kozeposztalybeli dolgozonak, ha 20% megmarad a berebol az is rohadt keves, de szerintem a nagyresznek 10% se, abbol meg nem, hogy auto/hazra nem tud felretenni, hanem egy hetvegi 3 napos 'nyaralasra' se a legkozelebbi strandon.
Member
Aug 4 2015 07:28am
Quote (BOSCH_CEO @ Aug 4 2015 02:16pm)
nem is értem miről beszélsz egyébként

én alá tudom támasztani a gondolataimat tudományosan, te meg személyes tapasztalat alapján, ezért a tieid biztosan megbízhatóak?????

:DDD

Nem semmi tudomány, hogy kijelented, mindenki senee-szintű vesztes, aki nem lop, csal meg hazudik. Aztán felhozol pár "általános" témát, hogy például Magyarországon csak mérnőki diplomával és csak multinál lehet elhelyezkedni, ha versenyképes fizetést akarsz, a vállalkozások zöme bukásra van ítélve stb.

Ezzel szemben versenyképes fizetésem van, pedig nem multinál dolgozok, mérnök sem vagyok, és egy halom ismerősömnek van sikeres, tisztességes vállalkozása, holott egyik sem fideszes. Biztos bennem van a baj, és én vagyok idióta, ha körülnézek, és nem azt látom amit neked a gugli kiadott. :D

Ezzel nyilván nem azt akarom mondani, hogy éljen a fidesz, és nincsenek problémák, csak egyszerűen átlépi az ingerküszöbömet, hogy te ilyen lazán idebaszod nekünk a "tényeket".
Member
Aug 4 2015 07:30am
Quote (Baleee @ Aug 4 2015 01:21pm)
Magyarorszagon meg egy (felso-)kozeposztalybeli dolgozonak, ha 20% megmarad a berebol az is rohadt keves, de szerintem a nagyresznek 10% se, abbol meg nem, hogy auto/hazra nem tud felretenni, hanem egy hetvegi 3 napos 'nyaralasra' se a legkozelebbi strandon.

:XD
márminthogy' a felső-középosztálybeli nem bír kimenni a strandra 3 napra?!

ez azért már a ló másik oldala
Go Back To Magyar Topic List
Prev17557567577587591468Next
Add Reply New Topic New Poll