d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Sorozatok > Discuss
Prev17527537547557561141Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 2,496.00
May 10 2016 03:39am
Quote (Karan2_Returned @ May 10 2016 10:16am)
Elsösorban a videora szerettem volna reagalni, amiben ket hasonlo hosszusagu kardot hasznal. A kardnak a nyele egyebkent olyan hosszu hogy akar ket kezzel is tudna hasznalni egyet.

Es mivel jobb neked egy tör a rosszabbik kezedben egy pajzsnal, amivel szinten tudsz tamadni, es vitathatatlanul több vedelmet nyujt? Vagy tegyük fel nagyon ritka genetikad van es mindket kezedet ugyan olyan jol tudod hasznalni, meg akkor is rossz döntesnek tartok egy masodik fegyvert. Olyan emberröl vagy nepröl meg nem hallottam aki kifejezetten arra specializalodott volna hogy ket egykezes fegyvert hasznaljon, de ha te tudsz erröl valamit megoszthatnad velem, kivancsiva tettel. A katonak nagyresze szerintem nem gyakorolt a rosszabbik kezevel vivni, ugy meg föleg semmi ertelme egy masik kardnak, csak utban lenne.

Mondjuk ilyen fantasy sorozatok törtenelmi helyessegeröl fölösleges is vitazni, olyan sok sebböl verzik mind hogy muszaj fel szemet hunyni ra ha elvezni akarja az ember.

epp azt irtam hogy a kard + pjazs kombo hatekonysagat lehet vele elerni legfeljebb, nem azt hogy jobb(tobb ellenfel ellen). a ketfegyveres vivas inkabb potlolag volt hasznalva haboruban, nem alapertelmezettkent - pl elveszted a pajzsod, eltorik a landzsad. nem jobb az alternativaknal, de jobb annal ha csak egy rovid kardod lenne es mindenkeppen fontos a haborun kivuli harcoknal(a nemesek tobbnyire egy kardot hordtak, es a hosszu tort annak kiegeszitesere lehetett hasznalni, pl utonallok ellen)

nem kell mindket kezedet ugyanolyan jol hasznalni. a tort arra hasznalod hogy megtamaszd a kardod haritasnal(sokkal jobb erokar mintha ketkezzel fognad a kardod, igy harithatsz olyasmit amit amugy csak csusztatni tudnal, tehat kozelebb maradhatsz az ellenfeledhez), hogy dofjel vele amig a kardoddal haritasz/csusztatsz, vagy hogy egy szeles vagast harits vele amig a karddal tamadsz. ha felkezzel fogod a kardod azzal hosszabb is mintha ket kezzel fognad es a tor segitsegevel tovabbra is jol lehet vele haritani

ha tortenelmielg erdekel a dolog, nezz utana Musashi munkassaganak vagy pl a francia vivasnak Jarnac korabol

en komolytalan szinten vivtam tortenelmi jelleggel, es ket rendes karddal nagyon nehez vivni, de a helyzettol fuggoen lehetnek elonyei - es egy kisebb pajzsot se olyan egyszeru hasznalni mint amilyennek gondoljak az emberek(nagy pajzs nem alternativa, olyat csak rendes pancelban fogsz amiben amugyse tudnal mozogni a ket karddal)

This post was edited by TresholdOfUniverse on May 10 2016 03:41am
Member
Gold: 343.00
May 10 2016 03:40am
Quote (Karan2_Returned @ May 10 2016 09:36am)
Jo de pont ez az amikor elkezdik tanulni a vivast akkor nem latjak rajta hogy fiam te biztos nagy tehetseg leszel nesze kapsz meg egy kardot. Amikor meg mar van benne 4-5 ev munka es kezd latszani hogy van benne valami akkor meg mar nehez atszokni egyröl ket fegyverre.

nem hinnem h igy van
van olyan aki több fegyverrel jó egyszerre és itt akár lehet azt mondani, h egy teljesen más fegyvernem a kettő

csak elhatározás kérdése, h érdekel-e h megtanulj vmi újat vagy leszarod és csak egy ágat maxolsz mer az már jól megy

This post was edited by Senee on May 10 2016 03:41am
Member
May 10 2016 03:45am
Quote (Senee @ May 10 2016 10:33am)
de két egykezessel nehéz vívni, sok skill kell hozzá
a népek meg hülyék
mármint így tömegben h egy egész népcsoport minden egyes fia full skilled lenne, olyan biztos nincs
főleg mikor háborúk idején befogták akit lehetett, adnak neki egy kardot azt eriggyé

rakerestem es ilyen pl az eskrima

de nem jellemzo hogy egy egesz nepcsoport igy tolja
Member
Gold: 1,630.69
May 10 2016 03:52am
Quote (TresholdOfUniverse @ May 10 2016 10:39am)
epp azt irtam hogy a kard + pjazs kombo hatekonysagat lehet vele elerni legfeljebb, nem azt hogy jobb(tobb ellenfel ellen). a ketfegyveres vivas inkabb potlolag volt hasznalva haboruban, nem alapertelmezettkent - pl elveszted a pajzsod, eltorik a landzsad. nem jobb az alternativaknal, de jobb annal ha csak egy rovid kardod lenne es mindenkeppen fontos a haborun kivuli harcoknal(a nemesek tobbnyire egy kardot hordtak, es a hosszu tort annak kiegeszitesere lehetett hasznalni, pl utonallok ellen)

nem kell mindket kezedet ugyanolyan jol hasznalni. a tort arra hasznalod hogy megtamaszd a kardod haritasnal(sokkal jobb erokar mintha ketkezzel fognad a kardod, igy harithatsz olyasmit amit amugy csak csusztatni tudnal, tehat kozelebb maradhatsz az ellenfeledhez), hogy dofjel vele amig a kardoddal haritasz/csusztatsz, vagy hogy egy szeles vagast harits vele amig a karddal tamadsz. ha felkezzel fogod a kardod azzal hosszabb is mintha ket kezzel fognad es a tor segitsegevel tovabbra is jol lehet vele haritani

ha tortenelmielg erdekel a dolog, nezz utana Musashi munkassaganak vagy pl a francia vivasnak Jarnac korabol

en komolytalan szinten vivtam tortenelmi jelleggel, es ket rendes karddal nagyon nehez vivni, de a helyzettol fuggoen lehetnek elonyei - es egy kisebb pajzsot se olyan egyszeru hasznalni mint amilyennek gondoljak az emberek(nagy pajzs nem alternativa, olyat csak rendes pancelban fogsz amiben amugyse tudnal mozogni a ket karddal)

Ezt ertem, de nagyon helyzetfüggö szerintem amit irtal. Nekem is vannak amugy ilyen törtenelmi vivos ismeröseim, de ök landzsakkal meg alabardokkal csapatjak.

Quote (Senee @ May 10 2016 10:40am)
nem hinnem h igy van
van olyan aki több fegyverrel jó egyszerre és itt akár lehet azt mondani, h egy teljesen más fegyvernem a kettő

csak elhatározás kérdése, h érdekel-e h megtanulj vmi újat vagy leszarod és csak egy ágat maxolsz mer az már jól megy

Biztos volt ra pelda hogy valaki begyakorolta ezt, de szerintem az emberek nem is gondoltak erre anno.
Member
May 10 2016 04:19am
Quote (Karan2_Returned @ May 10 2016 10:52am)
Ezt ertem, de nagyon helyzetfüggö szerintem amit irtal. Nekem is vannak amugy ilyen törtenelmi vivos ismeröseim, de ök landzsakkal meg alabardokkal csapatjak.

Biztos volt ra pelda hogy valaki begyakorolta ezt, de szerintem az emberek nem is gondoltak erre anno.

dehogynem gondoltak(a kepen a Jarnac cselvagas van):

olasz modra kardot hordani pl tipikusan azt jelentette, hogy ket rovid kardot hordasz a koponyeged ala rejtve
Member
Gold: 1,630.69
May 10 2016 04:20am
Quote (TresholdOfUniverse @ May 10 2016 11:19am)

http://i.f1g.fr/media/ext/orig/www.lefigaro.fr/medias/2014/07/10/PHO8089ce2e-0761-11e4-ac4e-cf28d9f41de8-805x453.jpg

olasz modra kardot hordani pl tipikusan azt jelentette, hogy ket rovid kardot hordasz a koponyeged ala rejtve

Az a kis böködö kardnak szamit?
Member
May 10 2016 04:28am
Quote (Karan2_Returned @ May 10 2016 11:20am)
Az a kis böködö kardnak szamit?

harito tornek, a kepen parbajoznak
Member
Gold: 43.51
May 10 2016 04:48am
Quote (TresholdOfUniverse @ 10 May 2016 11:19)

http://i.f1g.fr/media/ext/orig/www.lefigaro.fr/medias/2014/07/10/PHO8089ce2e-0761-11e4-ac4e-cf28d9f41de8-805x453.jpg

Member
Gold: 0.00
May 10 2016 05:07am
Quote (TresholdOfUniverse @ May 10 2016 09:55am)
a konyv szerint rhaegar koranak a legnagyobb harcosa volt kb, amellett hogy minden masban is jo meg szep meg mittomen

you wat

rhaegar nem harcolt egy háborúban sem, csak jousting tournamenteken vett részt
ez így nincs a könyvben, hogy rhaegar mekkora harcos volt

amikor selmy beszél róla, akkor is tehetségesnek mondta, de ennyi

selmy legnagyobb tehetségnek jaimet mondja, mert 15 évesen helyt állt a mosolygó lovag ellen
ráadásul dayne egyik tanítványa volt
13 évesen nyert egy nem jousting combatot, akkor ütötték lovaggá

rhaegart legyőzte robert aki nem volt nagy harcos, csak nagydarab és erős

megkockáztatom hogy ned stark is meg tudta volna ölni rhaegart, ő meg pláne szar harcos volt

This post was edited by TrollBoss on May 10 2016 05:14am
Member
Gold: 4.20
May 10 2016 07:36am
nem gondoltam volna hogy a kozepkori harcmuveszet is mesterfokon megy minden sublakonak de hat minek is lepodok meg ilyeneken
Go Back To Magyar Topic List
Prev17527537547557561141Next
Add Reply New Topic New Poll