Quote (Karan2_Returned @ May 10 2016 10:16am)
Elsösorban a videora szerettem volna reagalni, amiben ket hasonlo hosszusagu kardot hasznal. A kardnak a nyele egyebkent olyan hosszu hogy akar ket kezzel is tudna hasznalni egyet.
Es mivel jobb neked egy tör a rosszabbik kezedben egy pajzsnal, amivel szinten tudsz tamadni, es vitathatatlanul több vedelmet nyujt? Vagy tegyük fel nagyon ritka genetikad van es mindket kezedet ugyan olyan jol tudod hasznalni, meg akkor is rossz döntesnek tartok egy masodik fegyvert. Olyan emberröl vagy nepröl meg nem hallottam aki kifejezetten arra specializalodott volna hogy ket egykezes fegyvert hasznaljon, de ha te tudsz erröl valamit megoszthatnad velem, kivancsiva tettel. A katonak nagyresze szerintem nem gyakorolt a rosszabbik kezevel vivni, ugy meg föleg semmi ertelme egy masik kardnak, csak utban lenne.
Mondjuk ilyen fantasy sorozatok törtenelmi helyessegeröl fölösleges is vitazni, olyan sok sebböl verzik mind hogy muszaj fel szemet hunyni ra ha elvezni akarja az ember.
epp azt irtam hogy a kard + pjazs kombo hatekonysagat lehet vele elerni legfeljebb, nem azt hogy jobb(tobb ellenfel ellen). a ketfegyveres vivas inkabb potlolag volt hasznalva haboruban, nem alapertelmezettkent - pl elveszted a pajzsod, eltorik a landzsad. nem jobb az alternativaknal, de jobb annal ha csak egy rovid kardod lenne es mindenkeppen fontos a haborun kivuli harcoknal(a nemesek tobbnyire egy kardot hordtak, es a hosszu tort annak kiegeszitesere lehetett hasznalni, pl utonallok ellen)
nem kell mindket kezedet ugyanolyan jol hasznalni. a tort arra hasznalod hogy megtamaszd a kardod haritasnal(sokkal jobb erokar mintha ketkezzel fognad a kardod, igy harithatsz olyasmit amit amugy csak csusztatni tudnal, tehat kozelebb maradhatsz az ellenfeledhez), hogy dofjel vele amig a kardoddal haritasz/csusztatsz, vagy hogy egy szeles vagast harits vele amig a karddal tamadsz. ha felkezzel fogod a kardod azzal hosszabb is mintha ket kezzel fognad es a tor segitsegevel tovabbra is jol lehet vele haritani
ha tortenelmielg erdekel a dolog, nezz utana Musashi munkassaganak vagy pl a francia vivasnak Jarnac korabol
en komolytalan szinten vivtam tortenelmi jelleggel, es ket rendes karddal nagyon nehez vivni, de a helyzettol fuggoen lehetnek elonyei - es egy kisebb pajzsot se olyan egyszeru hasznalni mint amilyennek gondoljak az emberek(nagy pajzs nem alternativa, olyat csak rendes pancelban fogsz amiben amugyse tudnal mozogni a ket karddal)
This post was edited by TresholdOfUniverse on May 10 2016 03:41am