d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Gyúrós Topik > Minden Ami Testedzéshez Kapcsolódik
Prev17497507517527531257Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1.00
Jul 10 2014 09:46am
Quote (RiNGiSpiLeR @ 10 Jul 2014 17:41)
A xh, az szénhidrát, igen. :)

Az alkohol... hogy miért nem, annak rengeteg oka van. Az alkohol az emberi test számára méreg. 1 g alkoholnak közel annyi a tápértéke mint a zsírnak! Tehát 2 doboz sör az 50 g zsírnak felel meg. Ha ez nem lenne elég, akkor még azt hozzátenném, hogy az alkohol blokkolja a szervezet azon képességét, hogy az elraktározott szírt energiaforrásként tudja felhasználni (gátolja a zsírégetést). Ráadásul növeli az éhségérzetet és dehidratál (sokan keverik az éhségérzetet a szomjúsággal - inkább eszel, ahelyett, hogy innál).

Sajnos ilyen bemelegítős oldalt nem tudok. :/

Ah értem. Mennyire hosszútávúak az alkohol ilyen hatásai?
Amúgy amikor alkoholt iszom, akkor közben is és utána is tudatosan nagyon sok vizet fogyasztok mellé.
Member
Gold: 3,747.73
Jul 10 2014 09:54am
Quote (CyberPunk666 @ Jul 10 2014 04:37pm)
ch = szénhidrát?

Azzal nekem csínján kell bánnom, nem szabad sok K vitamint fogyasztanom.

Nem kigyúrt állat akarok lenni, akkor azért 3-4 hetente egy sörözés belefér, nem?

Előbb írtak miatt ez elég nehéz, törekszem rá most is, de nem szedhetek pl vitamintablettákat meg ilyeneket se. Ugyancsak a K vitamin miatt.

Egyébként köszi a tanácsokat.
Hol van jó oldal arról, hogy kell jól bemelegíteni meg nyújtani meg ilyenek? Sajnos az internet tele van hülyeséggel, ezért nem merek csak úgy googlezni.

Youtubeon rengeteg ilyeb howto video van, elkepeszto mennyisegben
Es 99%ban egy jo picsamutogatja a gyakorlatokat(es hat nezettseg miatt mell is kint)
Szoval melegen ajanlom
Member
Gold: 279.00
Jul 10 2014 10:30am
Quote (CyberPunk666 @ 10 Jul 2014 17:10)
Van itt valami szakértő, aki elkalauzolna egy kezdőt?

Sajnos az egyetem mellett egy kicsit megszaladtam, tegnap mértem magam és 95 kg-t mutatott a mérleg (188-190 cm-eres vagyok), de mivel ez egy tendencia (fél éve még csak 90 voltam, előtte meg még kevesebb), ezért úgy döntöttem, hogy itt az ideje ennek véget vetni.
Sok pénzem nincs, meg nem is vagyok túl emberbarát, tökre stresszes lennék egy edzőteremben, inkább itthon csinálnám.

Kéne valami útmutató, hogy milyeneket kellene ennem, azzal a megkötéssel, hogy a K-vitamin bevitelt kordában kell tartanom, tehát mondjuk májat, káposztát, sok tojást nem ehetek.
Meg kellene valami edzésterv. Ott a hirtelen nagy erőkifejtések tilosak nekem, szóval ilyen nagy súlyok rángatása kiesik. Testsúllyal és nem hirtelen megfeszítéssel járóak mehetnek.

Cél: fogyni vagy 10-15 kg-t, jobb állóképesség. Kigyúrás nem cél egyáltalán, de ha mellékhatásként lesz valami formám is, az nem baj. Kb ez a fontossági sorrend is.

Tök kezdő vagyok szóval ilyen, hogy melegítsünk be jól, meg hogyan nyújtsunk szabályosan 101 sem árt.

en futnek a helyedben, kb minden amit irtal pont raillik. raadasul egy cipon gatyan polon kivul semmi nem kell hozza

This post was edited by ecneB on Jul 10 2014 10:31am
Retired Moderator
Gold: 10,494.00
Trader: Trusted
Jul 10 2014 10:44am
Quote (BmA_BeMyAngel @ 9 Jul 2014 17:33)
na belogoltam mert ez az első értelmes post itt már nemtudom mióta szóval érdemes hozzászólni

én kart úgy csinálom hogy mell napon bicepsz, hát napon tricepsz, inkább kisebb súllyal lassan úgy hogy folyamatosan figyelsz az izomra, ilyen 3x10et, 2-3 gyakorlatot, igazából én csak 2-t szoktam mert 1 héten 2x is megedzek mindent, meg 2 után ha jól csinálod úgyis úgy elfáradsz mint a szar és ilyen 2 kilóval se nagyon bírsz többet csinálni. először úgy csináltam hogy mell napon tricepsz hogy akkor az már bemelegszik úgyis, meg hogy akkor legalább a mell jobban dolgozik, de az abszolut nem vált be nekem 0 növekedés volt. amikor váltottam meg ilyen 3 hónap alatt nőtt 4-5 centit a karom, pedig azthittem hogy örökre csofat marad a karom. most ilyen 35ös nekem egész jól néz ki sztem

ezen én is gondolkodtam anno, hogy toló/húzó izmot bedobom mell/hát napokra, de olyan fáradt volt, hogy nem működött
azzal is kísérleteztem, hogy mell után vállat, mondván, hogy bemelegedett, de összeroskadtam 40 kilós vállból nyomás alatt, pedig szokott menni 50 fölött 6 ismétléssel
van benne valami, hogy így két nap is dolgozik a két izom, lehet ki fogom próbálni, de vállat mikor edzel akkor? külön napod van neki?
nekem múltkor edzés után "bedagadva" volt 38-39 között, 40 fölé szeretném vinni

tolódzkodást én nem nyomnék tricepszre, inkább valami olyan gyakorlatot ami jobba izolálja, csigán lehúzás vagy skull crusher vagy ilyesmi. az a fontos sztem hogy inkább kisebb súllyal csináld de csak a célizommal nagyon odafigyelve nem arra hajtva hogy kitudd nyomni a súlyt, hanem arra hogy az izommal mozgasd.

legalábbis nekem ezek váltak be, aztán másnak meg lehet máshogy van, mindenesetre érdemes kipróbálni sztem 1-2 hónapig aztán úgyis látod hogy fasza-e.

jah, általában lassan engedem vissza, amikor meg kitolom (pl. tricepsz letolásnál) akkor befeszítem ~1 másodpercre az izmot és onnan megint lassan vissza, ...

lean bulkról meg annyit hogy számold ki a maintenance kalóriád http://www.1percentedge.com/ifcalc/ (átlehet állítani alul metric-be elején), és akkor afölött egyél 300-al minden nap (vagy csak minden edzésnap, pihenőnapon meg maintenance). meg 75 kilóval én ilyen napi 130-140 gram fehérjére lőném be azt amit megkéne enned. mondjuk a mi szintünkön (mer ugye itt senki se profi testépítő) sztem az se számít ha kevesebb, több sokkal meg fölösleges szerintem. jövő nyárra így a 80-82 reálisnak tűnik teljesen, havi fél kiló izmot fellehet szedni naturálba ilyen fiatal korban még amikor dúl a tesztoszteron.

ha meg tricepszre mindenképp akarsz tolódzkodást, akkor sztem súllyal csináld hogy 12-6 közt menjen az ismétlés, mert nekem súly nélkül pl megy ilyen 25-30, annak sok értelme meg nembiztos hogy van elvileg a gyúrós science szerint. meg ottis arra figyelnék akkor hogy csak a tricepsszel próbáld csinálni az egészet.

aztán persze nemkell szentírásnak venni amit leírtam, ezek csak az én tapasztalataim/véleményeim, meg amit fiten olvastam. kísérletezni kell aztán meglátni hogy neked mi válik be

jaértemén, köszönöm szépen, hogy rászántál egy kisregényt, azt a felosztást lehet ki fogom próbálni valahogy

ja meg még annyi hogy heti 2 nap hasat beraknék valahova, én pl lábemelni szoktam meg ferde padon felülni az kb elég is, mert az broscience hogy magától lesz kockás hasad, arra is edzeni kell

has heti 4 nap van, hétfő-kedd és csütörtök-péntek is, edzés után mindig hasazok is
általában egyik nap lábemelés/hasprés/oldalra lábemelés, másik nap pedig hasgéppel nagy súllyal (mintha harangozna az ember igazából) tolom, így van állóképesség is meg erő

quoteba dobáltam bele félkövéren az egyszerűség kedvéért

Quote (RiNGiSpiLeR @ 10 Jul 2014 17:41)
A xh, az szénhidrát, igen. :)

Az alkohol... hogy miért nem, annak rengeteg oka van. Az alkohol az emberi test számára méreg. 1 g alkoholnak közel annyi a tápértéke mint a zsírnak! Tehát 2 doboz sör az 50 g zsírnak felel meg. Ha ez nem lenne elég, akkor még azt hozzátenném, hogy az alkohol blokkolja a szervezet azon képességét, hogy az elraktározott szírt energiaforrásként tudja felhasználni (gátolja a zsírégetést). Ráadásul növeli az éhségérzetet és dehidratál (sokan keverik az éhségérzetet a szomjúsággal - inkább eszel, ahelyett, hogy innál).

Sajnos ilyen bemelegítős oldalt nem tudok. :/

persze, káros meg minden, de pár sör simán belefér néha, én hetente eljárok legalább egyszer, eddig problémám nem volt vele semmi ilyen téren
bár nem is szoktam felesezni csak nagyon ritkán

de tény, hogy ha valaki komoly eredményeket akar elérni, az ne igyon, meg ne egyen szemetet (ezalatt is inkább ilyen mcdonaldsos kaját értek, mint gyümölcsöket/kenyeret)

Quote (ecneB @ 10 Jul 2014 18:30)
en futnek a helyedben, kb minden amit irtal pont raillik. raadasul egy cipon gatyan polon kivul semmi nem kell hozza

ezt vouch, vagy úszni lehet még eljárni, csak az drágább + lehet stresszelne téged a többi úszó (?)
Member
Gold: 1.00
Jul 10 2014 12:19pm
Quote (Klontar @ 10 Jul 2014 18:44)
ezt vouch, vagy úszni lehet még eljárni, csak az drágább + lehet stresszelne téged a többi úszó (?)

Meg kéne tanulni szakszerűen úszni, az jó lenne. Simán el tudok járni olyankor és olyan helyre, hogy legyen egyedül saját sávom.

Csak ugye az úszás veszélyes, mert ha szarul csinálod, akkor többet árt, mint használ. Amúgy jól úszok, kb óvodás korom óta tudok, csak szerintem rendbe kéne tenni, hogy sportügyileg egészséges és hatásos legyen.
Szerintem a futást mindenképp elkezdem, az jó bemelegítésnek is, de azért erősíteni is akarok. Nem cél a szép izom, de azért jó lenne rendesen megmozgatni magam. Fekvőt meg húzódzkodás tudom szabályosan.

Nyújtásokat kéne megtanulni helyesen, az minden sporthoz kötelező.
Retired Moderator
Gold: 10,494.00
Trader: Trusted
Jul 10 2014 12:43pm
Quote (CyberPunk666 @ 10 Jul 2014 20:19)
Meg kéne tanulni szakszerűen úszni, az jó lenne. Simán el tudok járni olyankor és olyan helyre, hogy legyen egyedül saját sávom.

Csak ugye az úszás veszélyes, mert ha szarul csinálod, akkor többet árt, mint használ. Amúgy jól úszok, kb óvodás korom óta tudok, csak szerintem rendbe kéne tenni, hogy sportügyileg egészséges és hatásos legyen.
Szerintem a futást mindenképp elkezdem, az jó bemelegítésnek is, de azért erősíteni is akarok. Nem cél a szép izom, de azért jó lenne rendesen megmozgatni magam. Fekvőt meg húzódzkodás tudom szabályosan.

szerintem ha jól úszol, akkor mellúszás/gyorsúszás/hátúszás simán formába hoz
ha nincs rajtad sok izom, akkor - ha eszel eleget - azért azt is tesz rád, és iszonyat sok energiát eléget

a futás jó ötlet, mellé ezek jutottak eszembe otthonra:
fekvőtámasz (mell-tricepsz, meg váll - minél magasabbra teszed a lábad annál inkább váll, mint mell),
tricepszre lehet még ágy szélén tolódzkodni (mögötted az ágy, te ülsz előtte nyújtott lábbal, és fel-le tolod magad)
hasprés/lábemelés/oldallábemelés/stb (has/oldal),
húzódzkodás (hát/bicepsz) vagy hiperhajlítás (földön fekve felsőtestedet emelgetni - hát),
guggolás szabályosan & lassan saját testsúllyal, vagy valami random dolgot magadra raksz

de konditerem párti vagyok, engem csak az zavar, ha várni kell valamire amit pont használnék, az embereket leszarom

e:/ nyújtásokról 1000 videó van fenn neten

This post was edited by Klontar on Jul 10 2014 12:44pm
Member
Gold: 26.00
Jul 10 2014 12:47pm
Quote (CyberPunk666 @ 10 Jul 2014 19:19)

Megfulladsz? Vagy mire gondolsz?
Member
Gold: 343.00
Jul 10 2014 12:50pm
Quote (ace07 @ Jul 10 2014 06:47pm)

:DDd
Member
Gold: 5,390.00
Jul 10 2014 01:10pm
Quote (ace07 @ Jul 10 2014 07:47pm)