Quote (ToldiSenior @ 26 Jan 2014 15:17)
nyereséget lehet nem hozna de fejlődést, munkahelyeket igen, meg a sok felépített cuccos is ittmaradna nekünk (pestieknek LoL)
igen, és a sok megépített cuccossal mit kezdenénk? így is üresek a stadionok, amiből amúgy épp elég épül.
nem tudom troll vagy, de megpróbálok rád "keresztény érvekkel" hatni: ugyebár az elesettek, kiszolgáltatottak védelmezése, segítése elég alap, ennek kapcsán valami nem furdalja a keresztény nézeteidet a fidesz kormányzása? mert amúgy szerintem ez az egyik legundorítóbb része a fidesz kormányzásának.
pl.:
hajléktalan lét betiltása
egykulcsos adó egyértelműen a gazdagoknak kedvez
kitörés helyett a felsőoktatás csak szilárdabbá teszi a társadalmi rétegek jelenlegi struktúráját (amin nem segít a tandíj ésszerűtlen bevezetése bizonyos szakoknál, rendes hitel és ösztöndíjprogramok nélkül)
amit pozitívumnak írtál: a nagycsaládosok adókedvezménye szerintem az elgondolás alapjaitól fogva helytelen koncepió: a gyerekvállalás több felmérés szerint nem elsősorban pénzügyi kérdés, illetve ha még részben befolyásolja is, én ezt csak felületi problémakezelésnek tekintem (olyan állapotot kéne megteremteni magyarországon, hogy ne csak adókedvezménnyel "érje meg" gyereket vállalni, bár ez persze elég idealista). a fegyelmezett költségvetéses részt nem tudom komolyan venni, sértés nélkül ez csak a te gazdasági tájékozatlanságodról szól (többször ki volt fejtve a topicban is ráadásul), paks úgyszintén.
igazából az zavar a legjobban, hogy ha tényleg azért szavazol a fideszre, mert keresztény értékeket képviselnek, miközben már gondolom 40 felé járhatsz, nem igaz, hogy nem tűnt fel eddig, hogy a fidesz egy opportunista, demagóg, populista párt, ami nagyon ügyesen veszi észre a társadalmi igényeket (hogy klasszikust idézzek: "csuhások térdre!"). például ez a nagycsaládosok támogatása is nagyon szépen eladható intézkedés, de igazából csak a nagyrészben fideszes szavazó nagycsaládosok megtartására tett próbálkozás, legalábbis szerintem.