Quote (CyberPunk666 @ 10 Jul 2014 16:10)
Van itt valami szakértő, aki elkalauzolna egy kezdőt?
Sajnos az egyetem mellett egy kicsit megszaladtam, tegnap mértem magam és 95 kg-t mutatott a mérleg (188-190 cm-eres vagyok), de mivel ez egy tendencia (fél éve még csak 90 voltam, előtte meg még kevesebb), ezért úgy döntöttem, hogy itt az ideje ennek véget vetni.
Sok pénzem nincs, meg nem is vagyok túl emberbarát, tökre stresszes lennék egy edzőteremben, inkább itthon csinálnám.
Kéne valami útmutató, hogy milyeneket kellene ennem, azzal a megkötéssel, hogy a K-vitamin bevitelt kordában kell tartanom, tehát mondjuk májat, káposztát, sok tojást nem ehetek.
Meg kellene valami edzésterv. Ott a hirtelen nagy erőkifejtések tilosak nekem, szóval ilyen nagy súlyok rángatása kiesik. Testsúllyal és nem hirtelen megfeszítéssel járóak mehetnek.
Cél: fogyni vagy 10-15 kg-t, jobb állóképesség. Kigyúrás nem cél egyáltalán, de ha mellékhatásként lesz valami formám is, az nem baj. Kb ez a fontossági sorrend is.
Tök kezdő vagyok szóval ilyen, hogy melegítsünk be jól, meg hogyan nyújtsunk szabályosan 101 sem árt.
Én abszolút nem vagyok profi, de kaják közül ezeket tudnám javasolni: csirkemell, pulyka, hal, kefír, mindenféle zöldség és saláta és puffasztott kenyerek/gabonák (Abonet gyárt egész jó dolgokat). A lényeg, hogy rendszeresen étkezz, napi 4x illene minimum és, amit eszel, annak alacsony legyen a zsír és ch tartalma. Az sem árt, hogyha a cukor, amit elfogyasztasz lassú felszívódású.
Saját testsúlyos edzések közül meg a fekvőtmászt (szűk és széles), felülést, hasprést, lábemelést ajánlanám. Ha van lehetőséget, akkor húzóckodj is.
De ha mindenképp fogyni akarsz, akkor aerob és/vagy kardió edzéseket végezz. Bringa, futás, gyors gyaloglás, úszás, ilyesmik.
A fogyás 5 legfontosabb eleme (tekintheted aranyszabálynak, ha valaki nem ért egyet kifejtem):
1, Minden nap minimum 6 óra alvás.
2, Megfelelő táplálkozás.
3, Rendszeres sport.
4, Nincs alkohol.
5, Megfelelő vitamin és ásványanyag bevitel.
De majd úgy is jönnek az okosabbak és kioktatnak, hogy megint nub vagyok...