Quote (Vismajor @ 27 Nov 2011 12:06)
Ez egyértelmű, nekünk sincs frank-alapú hitelünk, előrelátóan csak forint-alapú hitellel dolgoztunk. Az én kérdésem nem az megtörtént hülyeségeket kérdőjelezi meg, hanem az utána történt magatartás mivoltját. Úgy értve, hogy -saját szemmel- én felveszem a devizahitelt, merthogy majd kurva erős lesz a forint. Nem. Elbasztam, csórósodunk, az állás, főnök szivat, a feleségem beteg. Megvan a lehetőségem külföldre költözni a megérdemelt végrehajtás elől, DE nem teszem, mert a becsület, és kiszámított kockázat, számítani lehetett rá, etc. És ez így is van, de én még mindig fenntartom, hogy igen, elbasztam, az én döntésem volt, hülye voltam, most vállalom, felszegett állal, hogy tönkre megy a családom, vagy vállalom, hogy nem tudok a saját szemembe nézni a tükörben életem végéig, de az én hibáimat nem a gyerekeimen verik le? Most kicsit elkanyarodtam talán Smat szituációjától, de csak egy eszmefuttatás, amit próbálok végigvezetni.
nem tudom mit tennék az adott helyzetben, de eleve nem kerülnék ilyen szituációba. ha mégis, akkor inkább eladnám a cuccot, amire hitelt vettem fel, mintsemhogy lelépnék. nyilván ez csak feltételes mód, de ne várjátok már el, hogy hülyeséget csináljak, hogy bebizonyítsam, hogy gerinces vagyok.