d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Hölgyeim és Uraim > Politika
Prev17374757677129Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 0.92
Feb 8 2017 07:13am
szerintem enm fog összejönni a szavazat sem, aztán pár hónap és az egész mozgalmatok eltűnik a semmiben mint általában az összes ilyen
Member
Gold: 2,496.00
Feb 8 2017 07:20am
Quote (Cpt_Ghost @ Feb 8 2017 02:00pm)
hat, ha buncselekmenyt kovet el a kepviselo, akkor most is megszavazhatja az orszaggyules egyebkent a mandatum felfuggeszteset es az eljaras lefolytatasat
az egesz problema a tobbseg tulhatalmabol ered
erre az lehetne szerintem a megoldas, ha mondjuk legalabb a ketharmadot igenylo szavazasoknal szabaly szerint szukseg lenne ellenzeki szavazatokra is, vagy limitalni egy part mandatumainak szamat, hogy ne tudjon egyedul atvinni ketharmados szavazasokat
csak ennek meg nyilvan az lenne a feltetele, hogy valoban fek es egyensulykent mukodjon az ellenzek es hajlando legyen a mindenkori kormannyal egyuttmukodni, ne csak szabotalni akarja azt (vica versa)

Nyilvan ha nagyon nagyon muszaj most is elo lehet allitani oket. Mint atlagos sugaru allampolgar erre annyit tudok mondani, hogy ezeket az elojogokat az en szememben nem erdemeltek ki, es nem elnek hanem visszaelnek veluk.

es az miert jo, hogy partba meg frakcioba vannak szervezodve? miert jo, hogy mas mondja meg nekik mire szavazzanak? nem az lenne a rendszer lenyege hogy a feltett kerdeseket kulonallo emberekkent megvitassak es aztan kulon kulon eldontsek melyik gombot nyomjak meg?
Member
Gold: 80.00
Feb 8 2017 07:26am
Quote (TresholdOfUniverse @ 8 Feb 2017 15:20)
Nyilvan ha nagyon nagyon muszaj most is elo lehet allitani oket. Mint atlagos sugaru allampolgar erre annyit tudok mondani, hogy ezeket az elojogokat az en szememben nem erdemeltek ki, es nem elnek hanem visszaelnek veluk.

es az miert jo, hogy partba meg frakcioba vannak szervezodve? miert jo, hogy mas mondja meg nekik mire szavazzanak? nem az lenne a rendszer lenyege hogy a feltett kerdeseket kulonallo emberekkent megvitassak es aztan kulon kulon eldontsek melyik gombot nyomjak meg?

megszavazták őket, innentől kiérdemelték.
olvasd el a házszabályt és megtudod (nem mintha frakciók nélkül nem felülről mondanák meg a pártban, hogy mire kell szavazni)
Member
Gold: 0.00
Feb 8 2017 07:37am
Quote (rapiddani @ Feb 8 2017 03:13pm)
szerintem enm fog összejönni a szavazat sem, aztán pár hónap és az egész mozgalmatok eltűnik a semmiben mint általában az összes ilyen

egyelőre úgy néz ki, hogy meglesz
Member
Feb 8 2017 07:38am
Quote (Cpt_Ghost @ Feb 8 2017 02:26pm)
megszavazták őket, innentől kiérdemelték.
olvasd el a házszabályt és megtudod (nem mintha frakciók nélkül nem felülről mondanák meg a pártban, hogy mire kell szavazni)

es ha mar a kampanyolas alatt hazudott? jogtalansag nem teremt jogalapot

eleg buta valasz de ragugleztem es halistennek a vonatkozo resz az elejen van. formailag korbeirja hogy mirol van szo, de mierteket nem targyal

a doksi tobbi reszet csak atgorgettem es a cimsorokat neztem meg, de ezen meg az elejen megakadt a szemem:

"13. § (1) Az országgyűlési képviselők tevékenységüket a köz érdekébenvégzik. Képviselői tevékenységükre nézve nem utasíthatók" akkor a frakciofegyelem hazszabalyellenes?
Member
Feb 8 2017 08:20am
Quote (TresholdOfUniverse @ 8 Feb 2017 15:38)

eleg buta valasz de ragugleztem es halistennek a vonatkozo resz az elejen van. formailag korbeirja hogy mirol van szo, de mierteket nem targyal

a doksi tobbi reszet csak atgorgettem es a cimsorokat neztem meg, de ezen meg az elejen megakadt a szemem:

"13. § (1) Az országgyűlési képviselők tevékenységüket a köz érdekébenvégzik. Képviselői tevékenységükre nézve nem utasíthatók" akkor a frakciofegyelem hazszabalyellenes?

Amugy hivatalosan igen.
Member
Gold: 0.00
Feb 8 2017 08:38am
Quote (TresholdOfUniverse @ Feb 8 2017 03:38pm)

amugy nem kotelezik oket, hanem ez egy ilyen gentlemen's agreement, hogy aki melleszavaz az fizet penzt
Member
Feb 8 2017 08:48am
Quote (BOSCH_CEO @ 8 Feb 2017 16:38)
amugy nem kotelezik oket, hanem ez egy ilyen gentlemen's agreement, hogy aki melleszavaz az fizet penzt

???
majdnem minden szavazas titkos pont azert, hogy ne lehessen utasitani a kepviseloket.
NEM EN VOTAM NEM EN VOTAM
Member
Gold: 43.51
Feb 8 2017 08:51am
Quote (Cpt_Ghost @ 8 Feb 2017 15:48)
???
majdnem minden szavazas titkos pont azert, hogy ne lehessen utasitani a kepviseloket.

de fideszben pl. kezdetek óta úgy működik, hogy valaki felírja azt aki mellészavaz :D

meg amúgy a szabad mandátum a választó + a képviselő között értelmezendő
ezért is vita tárgya a téma az alkotmányjogászok között

This post was edited by NerfHydraDPS on Feb 8 2017 08:51am
Member
Feb 8 2017 08:57am
Quote (BOSCH_CEO @ Feb 8 2017 03:38pm)

megint a gugelhez fordultam, es amit talaltam nem egeszen erre utal

"Egyszerűen mindenki számára világos, hogy ha nem akarja veszélyeztetni egzisztenciáját, akkor hogyan kell szavaznia."

"A plenáris (és bizottsági) vitában a képviselőcsoportok általában politikailag egységesen lépnek fel. A törvényjavaslatok és más indítványok támogatásáról vagy elutasításáról a frakciók állást foglalnak és tagjaiktól többnyire ennek megfelelő szavazást várnak el."

Ez a gentlemans agreement egy idnexes cikkben is szerepel(ahonnan a felso idezet is szarmazik: http://index.hu/belfold/2015/01/20/szabad_mandatum/) de ott eleg nyakatekerten jutottak erre a kovetkeztetesre. Lehet hogy egy idealis vilagban/egeszsegesen mukodo frakcioban tenyleg az, de azert a conteos kisordog furja az oldalamat hogy ez nem igy van.

Quote (Cpt_Ghost @ Feb 8 2017 03:48pm)
???

"akkor most mindenki leterdal a sarokba es csondben varunk amig nem jelentkezik a tettes"

Quote (rapiddani @ Feb 8 2017 02:13pm)

amennyire emlekszem a Jobbik is hasonlokeppen indult, csak egy kicsit szelsosegesebben

This post was edited by TresholdOfUniverse on Feb 8 2017 09:11am
Go Back To Magyar Topic List
Prev17374757677129Next
Add Reply New Topic New Poll