d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Mekprogramozzuk Topic
Prev17374757677249Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1,630.69
Nov 27 2014 02:06am
Quote (Anarkin @ Nov 26 2014 11:33pm)
itt inkább ilyen koncepcióbeli eltérések vannak
(nekem) az nem programozás amit pl Karan linkelt weblapot, el se vállalnám mint taskot (most megnéztem PC-ről is, nehogy hülyeséget írjak)
de hogy pontosítsak, annál a pár magyar cégnél ahonnan ismerek embereket, eszük ágában nem lenne programozókkal ilyeneket csináltatni (többek között azért mert neked max 2 hónap lenne megtanulni tőlem ilyeneket csinálni, HA érdekel... és ez tény -- de inkább 1, csak akkor nyaggatnálak)
mással is párhuzamot vonva: egy összetettebb 200 soros excel macro nagyobb kihívás, ha csináltál ilyet (és gondolom csináltál, ha nem is merültél el benne)

ezzel egyáltalán nem akarom leszólni a dolgokat, mert nagyon is szükség van ilyenre (x trillicsilliárd autósiskola meg stb létezik, aminek egy portal+forum kombó ami max kellhet), csak próbálom szétválasztani A-t B-től

ezért van az hogy az IT szereti említeni a drupalt (meg nem tudom mi a másik 3 ilyen nagy), mert az a határa annak ameddig átlátja a dolognak ezt az oldalát (és ezért is mondta akit említettél szerintem, hogy nem ért hozzá)

de szerintem látszik a különbség egy ilyen között meg a Facebook között azért (ahol röpke 250 gomb van egyszerre a képernyőn, minden befolyásol+frissít mindent, ...) -> a harmadik komolyabb business requirement után azt mondanák, hogy "hát ilyet itt nem tudunk, nem a mi hibánk"

Egy reklamügynöksegnel dolgozok, ahol azert kell IT reszleg hogy fenntartsuk az infrastrukturat, meg neha kell Facebook vagy mobil app egy kampanyhoz. Mivel ez nem mindig van, ezert elsösorban weboldalakat keszitünk jobb hijan.

Drupal fejlesztesben meg szerintem az a legnagyobb kihivas, hogy a lehetö legtöbbet kihozzad a meglevö modulokkal. Kell ugyan biztositani a minöseget, pl. hogy zombi browsereken is fusson az oldal, de az idö a legfontosabb. Olyan, amit nem tudunk az nem nagyon van, de neha olyan sok idöbe tellene hogy inkabb egy alternativat javaslunk. Peldaul egyik oldalra olyat akartak hogy editelnek egy contentet, es az edit egy megszabott idönel jelenik meg.
Member
Gold: 6,440.13
Nov 27 2014 05:31am
Quote (Baleee @ Nov 27 2014 05:46am)
Ahhahahaha. De ez alapjan (ha a businessvdolgot ugy vesszuk befejlesztik a fb-ba, in progress van) mi lenne uj? A webshop felulet. Ez pedig nem gondolom, hogy elegseges extra lenne ahhoz, hogy megnyerje a kozosseget. Masik, hogy ugyan lehet ez egyszeruseget jelentene, mert a fb csoportok amik ilyen adas-vetelre nyiltak, ott keresni content kozott nem kenyelmes, de annyifele online ilyen aukcios honlap van mar, amit megint csak nem gondolo., hogy ki lehetne valtani.

Bar amugy nen tudom. Ertem mire gondolsz, azt is, hogy miert lehetne letjogosultsaga, de. Az a ceg aminek sajat domainnevvel fizetos tarhelyen nincs honlapja, azt komolytalannak veszik. Plane ha ez egy kozossegi oldalon valosul meg. Lehet az bizniszcentrikusabb, szerintem mindegy. Ha pedig van honlap, es webshopra van szuksege, az is ott lesz. A kozossegi oldalat ugy is reklamok szorasara fogja hasznalni.

Nem FB klónt akarok létrehozni. Konkrét céllal szerveződő közösség létrehozása a misszió. Például egy társkereső oldalra is mondhatod, hogy tök hülyeség működtetni, hiszen facebookon fent van mindenki és írogathatsz nekik, de érzed, hogy ez nem ugyanaz.

A webshop felület egyetlen embert se nyerne meg magának. Ráadásul az egy mellékzönge. Csak távlati tervek között az is szerepel.
Member
Gold: 69.85
Nov 27 2014 04:04pm
Quote (beni @ 27 Nov 2014 13:31)
Nem FB klónt akarok létrehozni. Konkrét céllal szerveződő közösség létrehozása a misszió. Például egy társkereső oldalra is mondhatod, hogy tök hülyeség működtetni, hiszen facebookon fent van mindenki és írogathatsz nekik, de érzed, hogy ez nem ugyanaz.

A webshop felület egyetlen embert se nyerne meg magának. Ráadásul az egy mellékzönge. Csak távlati tervek között az is szerepel.

Ha nem fb klon, akkor wow copy lesz. Enyikeh.
Member
Gold: 15.00
Nov 28 2014 04:00am
Quote (xGurke @ Nov 26 2014 06:42pm)
this
mert aztán ha ne adj isten elkezd nőni a dolog, akkor nagyobb szenvedés kiirtani az egész fos keretrendszert és sajátot csinálni
egyszerűbb nulláról kezdeni, de szerintem itt egy webprogos sincs

megírom gui nélkül ilyen konzolos programnak, mit szólsz beni?

írtam egy tldr-t, de inkább kitöröltem.
mondd csak, készítettél már VALAHA webportált?

@beni: ha jól akarsz létrehozni egy ilyen oldalt, az tényleg nem 2 forint. nem csak az elkészítése, de a fenntartása is jócskán túlmutat a szokásos "regelek egy tárhelyet" jellegű kiszolgálóknál.
nem ezen a fórumon fogod megtalálni az embered :P
sajnos nem tudok ajánlani senkit. ha komoly terved van, szerintem menj el valami tanácsadóhoz, az mond neked konkrétabbat is, fejlesztőgárdát is biztos tud rá

This post was edited by kuzdithom on Nov 28 2014 04:04am
Member
Gold: 0.00
Nov 28 2014 04:04am
Quote (kuzdithom @ Nov 28 2014 10:00am)

Szerintem a joonla nem szamit annak, ugyhogy nem
Member
Gold: 15.00
Nov 28 2014 04:06am
Quote (xGurke @ Nov 28 2014 10:04am)
Szerintem a joonla nem szamit annak, ugyhogy nem

nem, a joomla nem számít webportálnak, a joomla egy CMS
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Nov 28 2014 04:30am
Quote (kuzdithom @ 28 Nov 2014 11:00)

@beni: ha jól akarsz létrehozni egy ilyen oldalt, az tényleg nem 2 forint. nem csak az elkészítése, de a fenntartása is jócskán túlmutat a szokásos "regelek egy tárhelyet" jellegű kiszolgálóknál.
nem ezen a fórumon fogod megtalálni az embered :P
sajnos nem tudok ajánlani senkit. ha komoly terved van, szerintem menj el valami tanácsadóhoz, az mond neked konkrétabbat is, fejlesztőgárdát is biztos tud rá

kell egy befektető és bármikor beleugrok az ilyenekbe, most is egy EU-s project lóg a levegőben
plusz 2 jól megválasztott embert is hozok
Member
Gold: 1.00
Nov 28 2014 10:48am
Kitaláltam a nagy ötletet, összeállunk a haverokkal és csinálunk ilyen eseményszervezős cuccot. Ezerszer jobb lesz, mint az fb-s szar.
Már van 2 gyerek aki betársul és megcsináljuk.

This post was edited by CyberPunk666 on Nov 28 2014 10:48am
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Nov 28 2014 10:54am
éppen hackaton van a cégnél, most mentem oda a többiekhez megnézni mizu

2d-s doom programot kell scriptelniük és gyilkolniuk egymást 24 órán keresztül

én meg nem találtam csapatot le sadface
Member
Gold: 1,630.69
Nov 28 2014 01:07pm
Quote (Anarkin @ Nov 28 2014 05:54pm)