Quote (Anarkin @ Nov 26 2014 11:33pm)
itt inkább ilyen koncepcióbeli eltérések vannak
(nekem) az nem programozás amit pl Karan linkelt weblapot, el se vállalnám mint taskot (most megnéztem PC-ről is, nehogy hülyeséget írjak)
de hogy pontosítsak, annál a pár magyar cégnél ahonnan ismerek embereket, eszük ágában nem lenne programozókkal ilyeneket csináltatni (többek között azért mert neked max 2 hónap lenne megtanulni tőlem ilyeneket csinálni, HA érdekel... és ez tény -- de inkább 1, csak akkor nyaggatnálak)
mással is párhuzamot vonva: egy összetettebb 200 soros excel macro nagyobb kihívás, ha csináltál ilyet (és gondolom csináltál, ha nem is merültél el benne)
ezzel egyáltalán nem akarom leszólni a dolgokat, mert nagyon is szükség van ilyenre (x trillicsilliárd autósiskola meg stb létezik, aminek egy portal+forum kombó ami max kellhet), csak próbálom szétválasztani A-t B-től
ezért van az hogy az IT szereti említeni a drupalt (meg nem tudom mi a másik 3 ilyen nagy), mert az a határa annak ameddig átlátja a dolognak ezt az oldalát (és ezért is mondta akit említettél szerintem, hogy nem ért hozzá)
de szerintem látszik a különbség egy ilyen között meg a Facebook között azért (ahol röpke 250 gomb van egyszerre a képernyőn, minden befolyásol+frissít mindent, ...) -> a harmadik komolyabb business requirement után azt mondanák, hogy "hát ilyet itt nem tudunk, nem a mi hibánk"
Egy reklamügynöksegnel dolgozok, ahol azert kell IT reszleg hogy fenntartsuk az infrastrukturat, meg neha kell Facebook vagy mobil app egy kampanyhoz. Mivel ez nem mindig van, ezert elsösorban weboldalakat keszitünk jobb hijan.
Drupal fejlesztesben meg szerintem az a legnagyobb kihivas, hogy a lehetö legtöbbet kihozzad a meglevö modulokkal. Kell ugyan biztositani a minöseget, pl. hogy zombi browsereken is fusson az oldal, de az idö a legfontosabb. Olyan, amit nem tudunk az nem nagyon van, de neha olyan sok idöbe tellene hogy inkabb egy alternativat javaslunk. Peldaul egyik oldalra olyat akartak hogy editelnek egy contentet, es az edit egy megszabott idönel jelenik meg.