d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Diablo Ii Remastered
Prev17273747576473Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 5,390.00
Sep 2 2021 01:46am
Quote (-joey- @ Sep 2 2021 09:32am)
DClone spawn method biztosan változni fog, ami teljesen érthető, mert egyrészt SP-ben is bevezetik, másrészt nulláról indul minden, és már az utóbbi években is láttuk ladderen, hogy nem igazán van kedvük az embereknek selffound SoJ-t eladogatni. Ha marad a SoJ system, az csak a dupereket biztatná.
Én a Llama survey-ben azt javasoltam, hogy lehetne egy counter, ami a szerveren eladott tárgyakat számolja, persze quality és rarity szerinti súlyozással, és egy bizonyos threshold után indítja el az eventet.

Amit a PvP-ről írsz, az teljesen érthető, már az alap játékba is terveztek arénát, csak végül valamilyen okból nem került bele. Azt mondjuk hozzátenném, hogy a jelenlegi hostile rendszer szerintem úgy jó, ahogy van. Én kifejezetten szeretem ezt az early 2000's non-PC "vadnyugati" rendszert, hogy bárki bármikor letámadhatja a másikat. HC pub játékoknak is ad egy izgalmat.
Viszont a szervezett PvP-t jobban is lehetne támogatni. Bár a community általában megoldja, de azért igényesebb lenne erre egy hivatalos rendszer.

A balance változásokkal szerintem nagyon vigyázni kell, nem véletlenül nem nyúltak hozzá érdemben 1.10 óta. Én a D2 modok többségénél azt látom, hogy inkább buffolnak, mint nerfelnek, plusz valamiért a mai játékok nagyon abba az irányba mennek el, hogy minden karakter ugyanolyan erős legyen, és minden skill end game skill legyen. Ezzel gyakorlatilag azt éred el, hogy kiveszed a nehézségi fokozatokat a játékból. A D2-ben, kihívás, ha pl. casterről melee karakterre váltasz, mert egy caster cucc nélkül is végig tolja a játékot, egy melee karakternél viszont baromi sokat számít az, hogy mit tudsz összeszedni, és akkor még ott az attack - defense rate, meg a level difference, ami a talált esélyét befolyásolja. Ha erre a rendszerre pl. ráteszed a default splash damage-t azzal eléggé lecsökkented a kihívást. Mondjuk nem rossz ötlet a splash, de lehetne scalezni, mondjuk alacsony szinten max 2 mobot tudsz egyszerre ütni, high levelen meg már te vagy a kibaszott Sauron. Vagy lehetne erre egy passzív skill, és akkor a player dönti el, hogy könnyíteni vagy nehezíteni akarja a játékát. Vagy lehetne ez egy speciális feature unique és set fegyverekre limitálva - mondjuk olyan fegyveren, ami nem sebez nagyot, de helyette splashel.

Nyilván lehetne még ötletelni, de TBH, ha egyáltalán nem nyúlnak hozzá, akkor is szeretni fogják a játékot. És ezt a Blizz is tudja, ezért nem fog kockáztatni olyan változásokat, amelyek alapvetően tönkrebasszák a klasszikus D2 feelinget.

Valami globál PvP 🪜 kellene, ezt nem lehet community szinten orvosolni.

Ahhoz viszont kéne PvP balansz is, akkor meg már rakhatnak bele arénát.

Azzal nem értek egyet, hogy a melee buildek "ok" ha gyengébbek, ennek nagy skálán csak annyi eredménye van, hogy senki sem használja majd őket, nem lesz viable. ( Onkinzason kívül miért jatszanal barbbal pveben)
Member
Gold: 5,302.77
Sep 2 2021 01:55am
Quote (jarabekg @ Sep 2 2021 09:46am)

Azzal nem értek egyet, hogy a melee buildek "ok" ha gyengébbek, ennek nagy skálán csak annyi eredménye van, hogy senki sem használja majd őket, nem lesz viable. ( Onkinzason kívül miért jatszanal barbbal pveben)

Ezt úgy mondod, mintha az eddigi 20 év alatt senki nem játszott volna barbárral, zealerrel, smiterrel vagy kicksinnel.
Én speciel imádok whirlwindelni, és nem zavar különösebben, hogy orbsorchoz képest 3-4x annyi idő kipucolni a pályát.

D2-ben minden build viable (számtalan példa van rá, hogy bármivel végig lehet vinni a játékot, még pacifist builddel is), a clear speed viszont nem ugyanaz. Azt viszont nem értem, hogy mitől lenne jobb a játék, ha minden karakter és minden build ugyanolyan clear speedet produkálna.

Member
Gold: 4,747.73
Sep 2 2021 05:47am
Quote (-joey- @ Sep 2 2021 09:32am)
DClone spawn method biztosan változni fog, ami teljesen érthető, mert egyrészt SP-ben is bevezetik, másrészt nulláról indul minden, és már az utóbbi években is láttuk ladderen, hogy nem igazán van kedvük az embereknek selffound SoJ-t eladogatni. Ha marad a SoJ system, az csak a dupereket biztatná.
Én a Llama survey-ben azt javasoltam, hogy lehetne egy counter, ami a szerveren eladott tárgyakat számolja, persze quality és rarity szerinti súlyozással, és egy bizonyos threshold után indítja el az eventet.

Amit a PvP-ről írsz, az teljesen érthető, már az alap játékba is terveztek arénát, csak végül valamilyen okból nem került bele. Azt mondjuk hozzátenném, hogy a jelenlegi hostile rendszer szerintem úgy jó, ahogy van. Én kifejezetten szeretem ezt az early 2000's non-PC "vadnyugati" rendszert, hogy bárki bármikor letámadhatja a másikat. HC pub játékoknak is ad egy izgalmat.
Viszont a szervezett PvP-t jobban is lehetne támogatni. Bár a community általában megoldja, de azért igényesebb lenne erre egy hivatalos rendszer.

A balance változásokkal szerintem nagyon vigyázni kell, nem véletlenül nem nyúltak hozzá érdemben 1.10 óta. Én a D2 modok többségénél azt látom, hogy inkább buffolnak, mint nerfelnek, plusz valamiért a mai játékok nagyon abba az irányba mennek el, hogy minden karakter ugyanolyan erős legyen, és minden skill end game skill legyen. Ezzel gyakorlatilag azt éred el, hogy kiveszed a nehézségi fokozatokat a játékból. A D2-ben kihívás, ha pl. casterről melee karakterre váltasz, mert egy caster cucc nélkül is végig tolja a játékot, egy melee karakternél viszont baromi sokat számít az, hogy mit tudsz összeszedni, és akkor még ott az attack - defense rate, meg a level difference, ami a találat esélyét befolyásolja. Ha erre a rendszerre pl. ráteszed a default splash damage-t azzal eléggé lecsökkented a kihívást. Mondjuk nem rossz ötlet a splash, de lehetne scalezni, mondjuk alacsony szinten max 2 mobot tudsz egyszerre ütni, high levelen meg már te vagy a kibaszott Sauron. Vagy lehetne erre egy passzív skill, és akkor a player dönti el, hogy könnyíteni vagy nehezíteni akarja a játékát. Vagy lehetne ez egy speciális feature unique és set fegyverekre limitálva - mondjuk olyan fegyveren, ami nem sebez nagyot, de helyette splashel.

Nyilván lehetne még ötletelni, de TBH, ha egyáltalán nem nyúlnak hozzá, akkor is szeretni fogják a játékot. És ezt a Blizz is tudja, ezért nem fog kockáztatni olyan változásokat, amelyek alapvetően tönkrebasszák a klasszikus D2 feelinget.

Én pl egyáltalán nem értem, hogy egyes emberek miként tudnak PK patkányok mellett érvelni, fel nem tudom fogni. Gyáva gecik akik nem mernek ki állni 1v1 ellen csak tpscripttel gyanútlan baalrunozókat mészárolnak, hát grat, ez aztán tényleg izgalmat hoz a játékba-igazából csak annyit h aki hcban nem pw gémben játszik az egy idióta a sok fasz miatt aki abban leli örömét h legyilkolja figyelmeztetés nélkül.
Member
Gold: 25,465.35
Sep 2 2021 08:02am
Quote (jarabekg @ 2 Sep 2021 09:46)

barb teljesen jatszato lett miota nem kap im-et az obli knightoktol
elotte a berzerkkel macerasabb volt, hogy 1 perc hell cs vele de csak 4 mob xpjet kapja.

Quote (Vismajor @ 2 Sep 2021 13:47)
Én pl egyáltalán nem értem, hogy egyes emberek miként tudnak PK patkányok mellett érvelni, fel nem tudom fogni. Gyáva gecik akik nem mernek ki állni 1v1 ellen csak tpscripttel gyanútlan baalrunozókat mészárolnak, hát grat, ez aztán tényleg izgalmat hoz a játékba-igazából csak annyit h aki hcban nem pw gémben játszik az egy idióta a sok fasz miatt aki abban leli örömét h legyilkolja figyelmeztetés nélkül.

szerintem tok vicces volt mikor encselt rc-vel egyszerre 3-4 embert pkztak le public tombrunban, vagy baalrun kozben az ondallal allo semmit se csinalokat valaki lepukkantotta

This post was edited by vtibor on Sep 2 2021 08:06am
Member
Gold: 5,390.00
Sep 2 2021 08:34am
Quote (-joey- @ Sep 2 2021 09:55am)
Ezt úgy mondod, mintha az eddigi 20 év alatt senki nem játszott volna barbárral, zealerrel, smiterrel vagy kicksinnel.
Én speciel imádok whirlwindelni, és nem zavar különösebben, hogy orbsorchoz képest 3-4x annyi idő kipucolni a pályát.

D2-ben minden build viable (számtalan példa van rá, hogy bármivel végig lehet vinni a játékot, még pacifist builddel is), a clear speed viszont nem ugyanaz. Azt viszont nem értem, hogy mitől lenne jobb a játék, ha minden karakter és minden build ugyanolyan clear speedet produkálna.

Azt nevezném balansznak, ha minden karakternek lenne jól értékelhető use case-e pvmre.

A melee buildeknek perpillanat szerintem nincs. Pd2-ben pl tök jó, hogy a caster buildeknek alacsonyabb a power capje, mint a meleenek, de gyorsabban elered cserébe.

Simaban meg gyengébbek is, és lassabban is éred el ezt a capet.

Tehát csak azért jatszod mert szereted a stílust, de sok értelme nincs szerintem.

Az egyedüli érvelés amit a barb mellett elfogadok, az az, hogy az itemfind annyira op, hogy minden másnak foslownak kell lennie
Member
Sep 2 2021 10:26am
Quote (jarabekg @ Sep 2 2021 04:34pm)
Azt nevezném balansznak, ha minden karakternek lenne jól értékelhető use case-e pvmre.

A melee buildeknek perpillanat szerintem nincs. Pd2-ben pl tök jó, hogy a caster buildeknek alacsonyabb a power capje, mint a meleenek, de gyorsabban elered cserébe.

Simaban meg gyengébbek is, és lassabban is éred el ezt a capet.

Tehát csak azért jatszod mert szereted a stílust, de sok értelme nincs szerintem.

Az egyedüli érvelés amit a barb mellett elfogadok, az az, hogy az itemfind annyira op, hogy minden másnak foslownak kell lennie

Nem tudom, hány órát invesztáltál eddig barbárba, de a zerk barb kb. a leggyorsabb MF-build amúgy. 3 perc alatt letolod Pitet és CS-t.

És amúgy az is egy teljesen valid érv, hogy azért játszok WW-barbot, mert szeretem a stílust.

Nem szeretném, ha arról szólna a D2, hogy mind a 7 classnak van egy 15k dam AoE buildje, és csak azért választod az egyik classt a másik helyett, mert az a class jobban néz ki.
Member
Sep 2 2021 10:31am
Quote (-joey- @ Sep 2 2021 06:26pm)
Nem tudom, hány órát invesztáltál eddig barbárba, de a zerk barb kb. a leggyorsabb MF-build amúgy. 3 perc alatt letolod Pitet és CS-t.

És amúgy az is egy teljesen valid érv, hogy azért játszok WW-barbot, mert szeretem a stílust.

Nem szeretném, ha arról szólna a D2, hogy mind a 7 classnak van egy 15k dam AoE buildje, és csak azért választod az egyik classt a másik helyett, mert az a class jobban néz ki.

Vagy pitet runolod vagy cst, a ketto egyutt nem megy
Member
Sep 2 2021 10:32am
Quote (Vismajor @ Sep 2 2021 06:31pm)
Vagy pitet runolod vagy cst, a ketto egyutt nem megy

Miért?
Member
Sep 2 2021 10:35am
Quote (-joey- @ Sep 2 2021 06:32pm)
Miért?

Mert pitbe eleg az ias akit grief ad (min 37ias) es lehet vinni a2 might mercet, de csbe kell a faith merc mert bedecreppelnek es olyan leszel mint a kepregeny es 0 deffel altalaban vagy te vered oket agyon vagy ok teged es ha mozaik vagy akkor megbsznak. De meg ha nem is, akkor is lassu vagy mint a bun.

Najo persze lehet faith merccel nyomulni pitben is es akkor tudod a kettot, de en mercemen van meg 150mf es gyakran o fejezi be mert pl1 pit eleg jk
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Sep 2 2021 10:55am
normal attack-al is végig lehet vinni, nem zavar h ezerszer annyi idő kipucolni
ja de

amúgy game design: azzal nyílván nincs baj ha egy konkrét BUILD nem jó arra hogy kifarmolja magát, vagy hogy általánosságban pvmezzen
azzal van inkább baj ha egy egész karakter fos pvmezni, akármit is csinálunk vele
márpedig ha van ami 4x gyorsabban megcsinálja (vagy inkább 20x), akkor a másik egy fos
pvp meg ugye nincs d2ben, csak adhoc community marhulás
tehát marad a pvm, a pvm meg imba ahogy van
ergó nagyon is ráférne a d2re tonnányi update
csak ugye ez egy remaster, szóval nope

(ez a vakon ragaszkodás ahhoz az állapothoz, ahogy egy profit-orientált cég éppen-véletlenül abbahagyta a fejőstehenét, mert vége lett a projektnek, és minden féle dolgot lásson mögé az ember -- meh, kicsit ősi tekercs olvasás / vallás szaga van, keressük benne azt ami nincs és mindenáron megmagyarázni)

This post was edited by Anarkin on Sep 2 2021 11:04am
Go Back To Magyar Topic List
Prev17273747576473Next
Add Reply New Topic New Poll