Quote (-joey- @ Sep 2 2021 09:32am)
DClone spawn method biztosan változni fog, ami teljesen érthető, mert egyrészt SP-ben is bevezetik, másrészt nulláról indul minden, és már az utóbbi években is láttuk ladderen, hogy nem igazán van kedvük az embereknek selffound SoJ-t eladogatni. Ha marad a SoJ system, az csak a dupereket biztatná.
Én a Llama survey-ben azt javasoltam, hogy lehetne egy counter, ami a szerveren eladott tárgyakat számolja, persze quality és rarity szerinti súlyozással, és egy bizonyos threshold után indítja el az eventet.
Amit a PvP-ről írsz, az teljesen érthető, már az alap játékba is terveztek arénát, csak végül valamilyen okból nem került bele. Azt mondjuk hozzátenném, hogy a jelenlegi hostile rendszer szerintem úgy jó, ahogy van. Én kifejezetten szeretem ezt az early 2000's non-PC "vadnyugati" rendszert, hogy bárki bármikor letámadhatja a másikat. HC pub játékoknak is ad egy izgalmat.
Viszont a szervezett PvP-t jobban is lehetne támogatni. Bár a community általában megoldja, de azért igényesebb lenne erre egy hivatalos rendszer.
A balance változásokkal szerintem nagyon vigyázni kell, nem véletlenül nem nyúltak hozzá érdemben 1.10 óta. Én a D2 modok többségénél azt látom, hogy inkább buffolnak, mint nerfelnek, plusz valamiért a mai játékok nagyon abba az irányba mennek el, hogy minden karakter ugyanolyan erős legyen, és minden skill end game skill legyen. Ezzel gyakorlatilag azt éred el, hogy kiveszed a nehézségi fokozatokat a játékból. A D2-ben, kihívás, ha pl. casterről melee karakterre váltasz, mert egy caster cucc nélkül is végig tolja a játékot, egy melee karakternél viszont baromi sokat számít az, hogy mit tudsz összeszedni, és akkor még ott az attack - defense rate, meg a level difference, ami a talált esélyét befolyásolja. Ha erre a rendszerre pl. ráteszed a default splash damage-t azzal eléggé lecsökkented a kihívást. Mondjuk nem rossz ötlet a splash, de lehetne scalezni, mondjuk alacsony szinten max 2 mobot tudsz egyszerre ütni, high levelen meg már te vagy a kibaszott Sauron. Vagy lehetne erre egy passzív skill, és akkor a player dönti el, hogy könnyíteni vagy nehezíteni akarja a játékát. Vagy lehetne ez egy speciális feature unique és set fegyverekre limitálva - mondjuk olyan fegyveren, ami nem sebez nagyot, de helyette splashel.
Nyilván lehetne még ötletelni, de TBH, ha egyáltalán nem nyúlnak hozzá, akkor is szeretni fogják a játékot. És ezt a Blizz is tudja, ezért nem fog kockáztatni olyan változásokat, amelyek alapvetően tönkrebasszák a klasszikus D2 feelinget.
Valami globál PvP 🪜 kellene, ezt nem lehet community szinten orvosolni.
Ahhoz viszont kéne PvP balansz is, akkor meg már rakhatnak bele arénát.
Azzal nem értek egyet, hogy a melee buildek "ok" ha gyengébbek, ennek nagy skálán csak annyi eredménye van, hogy senki sem használja majd őket, nem lesz viable. ( Onkinzason kívül miért jatszanal barbbal pveben)