Quote (Cpt_Ghost @ Feb 8 2017 12:56pm)
sztem igy a közgyűlés (március) után lesz amúgy publikus, de csak tipp, elég nagy az agyfasz most a gyűjtés közben
1. A frakciorendszer eltorlese ezt nem oldja meg, inkabb csak rontana a dolgokon
2. Egy kepviselotol ne lehessen elvenni a mandatumat, mert visszaelesekre ad lehetoseget es pont az elso pontban felhozott aggalyaidat erositi, ha egy leadott szavazat miatt felelossegre vonhatjak, holott az o lelkiismerete (igen ennek az eremnek van masik oldala is) azt diktalta
3. Ezt meg nem lehet megcsinalni, eotvos jozsefnek meg szechenyi istvannak volt errol egy vitaja, ahol szechenyi ugy gondolta, hogy mindenkinek valaszto meg mindenfele jogokat most azonnal minden feltetel nelkul, eotvos jozsef meg ugy gondolta, hogy ez hibas gondolatmenet, eloszor meg kell tanitani az embereket elni a jogaikkal, mert egyebkent zsarnokok fogjak oket felhasznalni a sajat celjaikra, es itt en is eotvossel ertek egyet, de utolag mar nem lehet elvenni senkinek a valasztojogat, ugyhogy marad a tanitas resz, iso normalis oktatas, de ez persze nem egy par eves folyamat lesz.
4. a mediaval szerintem is kellene valamit csinalni, az allami mediaval legalabbis, kemeny osszeferhetetlensegnek kellene lennie, sokan emlegetik is a mediat 4. hatalmi agkent, es ehhez merten kellene kezelni szerintem.
az elso ket pontra: nyilvan azt en nem tudom megszakerteni hogy ebbol hogyan legyen egy jo rendszer
de ami jelenleg van, az egeszen biztosan a satan muve. effektive a parlamentnek es az ott lefolytatott diskurzusnak nincs is ertelme, csak parasztvakitas meg content a medianak - nehany gazdasagi erdekszfera utkozteti hogy az altaluk tamogatott part hany szeket kapott es ennyi
az sem allapot, hogy "lopunk csalunk hazudunk". ha en rossz fat teszek a tuzre elvesztem az allasom/mehetek a birosagra/elvisznek a jewbotok. valamilyen formaban felelossegre vonhatonak es visszahivhatonak kell lenniuk.