d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Mekprogramozzuk Topic
Prev17273747576249Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 2,496.00
Nov 26 2014 02:20pm
Quote (beni @ Nov 26 2014 08:04pm)
:\

És mennyi lenne egy normális honlapot összedoni?

nem tudom

csak mondom hogy jo a joomla es tarsai, de ahhoz is szakember kell ha komoly honlapot akarsz

pl drupalhoz a drupalgardens egy ilyen garda, akik fejlesztik a motort, hozzaillesztik az addonokat etc(de nagyon dragak, ha customot akarsz)
Member
Gold: 6,440.13
Nov 26 2014 02:23pm
Quote (Karan2_Returned @ Nov 26 2014 08:09pm)
Mi az hogy kinövi a dolgot? A NASA az egesz intranetjet Drupalban csinalta (mivel nem volt eleg jo a szemelyreszabott CMS amit keszitettek), ennel komplexebb rendszer nem hiszem hogy sok oldalhoz kell.
Nyilvan kezdheti elöröl is az egeszet, de akkor jelentösen több munka van a dologban, webprojektekre meg pont az a jellemzö, hogy szorit a hataridö.

Ezt az oldalt fel eve kezdtük el öten (nyilvan mast is csinaltunk mellette), es meg mindig nincs kesz, ez alapjan beninek (nem vagyon kepben a tapasztalataval, de gondolom nincs 30+ ev tapasztalata), also hangon is egy ev lenne összeraknia egy epkezlab social media portalt, ha a semmiböl kezdi az egeszet.

http://www.gruner.ch/en/

be tudom kapcsolni a gépet

annyi a számítógépes ismeretem
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Nov 26 2014 03:04pm
Quote (xGurke @ 26 Nov 2014 19:42)
this
mert aztán ha ne adj isten elkezd nőni a dolog, akkor nagyobb szenvedés kiirtani az egész fos keretrendszert és sajátot csinálni
egyszerűbb nulláról kezdeni, de szerintem itt egy webprogos sincs

megírom gui nélkül ilyen konzolos programnak, mit szólsz beni?

amikor nem servicet irok akkor web+mvc+stb a kliens
eletben nem lattam meg drupal es tarsai rendszert
lassan mar kizarolag mobilra keszul business vastag kliens alkalmazas (uj)

Quote (beni @ 26 Nov 2014 19:58)
Nálunk az informatikus azt mondta, hogy a joomlanak van mindenféle add-onja és szerinte azzal is meg lehetne csinálni. De kicsit szkeptikus voltam.

az informatikusnak koze nincs a programozashoz
viccet felreteve

Quote (beni @ 26 Nov 2014 20:04)
:\

És mennyi lenne egy normális honlapot összedoni?

hat ha azt nezzuk hogy nalunk ilyen legkisebb "weblapon" dolgozik 2-5 ember akkor eleg draga
raadasul ahogy tudjuk, egy sw sosem keszul el
Member
Nov 26 2014 03:07pm
Quote (Karan2_Returned @ 26 Nov 2014 20:09)
Mi az hogy kinövi a dolgot? A NASA az egesz intranetjet Drupalban csinalta (mivel nem volt eleg jo a szemelyreszabott CMS amit keszitettek), ennel komplexebb rendszer nem hiszem hogy sok oldalhoz kell.
Nyilvan kezdheti elöröl is az egeszet, de akkor jelentösen több munka van a dologban, webprojektekre meg pont az a jellemzö, hogy szorit a hataridö.

Ezt az oldalt fel eve kezdtük el öten (nyilvan mast is csinaltunk mellette), es meg mindig nincs kesz, ez alapjan beninek (nem vagyon kepben a tapasztalataval, de gondolom nincs 30+ ev tapasztalata), also hangon is egy ev lenne összeraknia egy epkezlab social media portalt, ha a semmiböl kezdi az egeszet.

http://www.gruner.ch/en/

ezt csinalta fel ev alatt 5 ember?

telefonrol nezem de nekem ugy tunik h semmit nem interaktol

3 nap fejlesztes a tobbi meg full static content es style (??)

This post was edited by Anarkin on Nov 26 2014 03:11pm
Member
Nov 26 2014 03:08pm
Quote (Anarkin @ Nov 26 2014 10:04pm)

viccet felreteve

igazából ő is valami grafikus, de csomó weblapot csinált a cégnek (állítása szerint egyébként nem ért hozzá)
Quote (Anarkin @ Nov 26 2014 10:04pm)

hat ha azt nezzuk hogy nalunk ilyen legkisebb "weblapon" dolgozik 2-5 ember akkor eleg draga
raadasul ahogy tudjuk, egy sw sosem keszul el

Pedig lenyomhattuk volna a facebookot.
Member
Gold: 1.00
Nov 26 2014 03:17pm
Quote (Anarkin @ 26 Nov 2014 23:04)
viccet felreteve

Az emberek mindenkit informatikusnak hívnak, aki számítógéppel dolgozik és legalább 1 programot ő maga telepít fel.
Member
Nov 26 2014 03:31pm
Quote (CyberPunk666 @ Nov 26 2014 10:17pm)
Az emberek mindenkit informatikusnak hívnak, aki számítógéppel dolgozik és legalább 1 programot ő maga telepít fel.

...valaki más gépére (az lesz a vízválasztó)
Member
Nov 26 2014 04:33pm
Quote (beni @ 26 Nov 2014 22:08)
igazából ő is valami grafikus, de csomó weblapot csinált a cégnek (állítása szerint egyébként nem ért hozzá)

Pedig lenyomhattuk volna a facebookot.

itt inkább ilyen koncepcióbeli eltérések vannak
(nekem) az nem programozás amit pl Karan linkelt weblapot, el se vállalnám mint taskot (most megnéztem PC-ről is, nehogy hülyeséget írjak)
de hogy pontosítsak, annál a pár magyar cégnél ahonnan ismerek embereket, eszük ágában nem lenne programozókkal ilyeneket csináltatni (többek között azért mert neked max 2 hónap lenne megtanulni tőlem ilyeneket csinálni, HA érdekel... és ez tény -- de inkább 1, csak akkor nyaggatnálak)
mással is párhuzamot vonva: egy összetettebb 200 soros excel macro nagyobb kihívás, ha csináltál ilyet (és gondolom csináltál, ha nem is merültél el benne)

ezzel egyáltalán nem akarom leszólni a dolgokat, mert nagyon is szükség van ilyenre (x trillicsilliárd autósiskola meg stb létezik, aminek egy portal+forum kombó ami max kellhet), csak próbálom szétválasztani A-t B-től

ezért van az hogy az IT szereti említeni a drupalt (meg nem tudom mi a másik 3 ilyen nagy), mert az a határa annak ameddig átlátja a dolognak ezt az oldalát (és ezért is mondta akit említettél szerintem, hogy nem ért hozzá)

de szerintem látszik a különbség egy ilyen között meg a Facebook között azért (ahol röpke 250 gomb van egyszerre a képernyőn, minden befolyásol+frissít mindent, ...) -> a harmadik komolyabb business requirement után azt mondanák, hogy "hát ilyet itt nem tudunk, nem a mi hibánk"
Member
Nov 26 2014 04:45pm
Quote (Anarkin @ Nov 26 2014 11:33pm)
itt inkább ilyen koncepcióbeli eltérések vannak
(nekem) az nem programozás amit pl Karan linkelt weblapot, el se vállalnám mint taskot (most megnéztem PC-ről is, nehogy hülyeséget írjak)
de hogy pontosítsak, annál a pár magyar cégnél ahonnan ismerek embereket, eszük ágában nem lenne programozókkal ilyeneket csináltatni (többek között azért mert neked max 2 hónap lenne megtanulni tőlem ilyeneket csinálni, HA érdekel... és ez tény -- de inkább 1, csak akkor nyaggatnálak)
mással is párhuzamot vonva: egy összetettebb 200 soros excel macro nagyobb kihívás, ha csináltál ilyet (és gondolom csináltál, ha nem is merültél el benne)

ezzel egyáltalán nem akarom leszólni a dolgokat, mert nagyon is szükség van ilyenre (x trillicsilliárd autósiskola meg stb létezik, aminek egy portal+forum kombó ami max kellhet), csak próbálom szétválasztani A-t B-től

ezért van az hogy az IT szereti említeni a drupalt (meg nem tudom mi a másik 3 ilyen nagy), mert az a határa annak ameddig átlátja a dolognak ezt az oldalát (és ezért is mondta akit említettél szerintem, hogy nem ért hozzá)

de szerintem látszik a különbség egy ilyen között meg a Facebook között azért (ahol röpke 250 gomb van egyszerre a képernyőn, minden befolyásol+frissít mindent, ...) -> a harmadik komolyabb business requirement után azt mondanák, hogy "hát ilyet itt nem tudunk, nem a mi hibánk"

Annyira nem is kéne, hogy dinamikusan változó legyen az oldal. Kéne mindeninek profil (külön magán, meg céges) üzenet küldési lehetőség, esemény (event) létrehozási lehetőség, meg csatlakozási lehetőség. Az egyes eventekhez lehessen képet felölteni. Meg lenne valami fiktív bonusz rendszer aszerint, hogy ki hány eseményhez csatlakozott (vagyis vett rajta részt). Plusz kéne majd egy webshop is ^^
Member
Gold: 69.85
Nov 26 2014 10:46pm
Quote (beni @ 27 Nov 2014 00:45)
Annyira nem is kéne, hogy dinamikusan változó legyen az oldal. Kéne mindeninek profil (külön magán, meg céges) üzenet küldési lehetőség, esemény (event) létrehozási lehetőség, meg csatlakozási lehetőség. Az egyes eventekhez lehessen képet felölteni. Meg lenne valami fiktív bonusz rendszer aszerint, hogy ki hány eseményhez csatlakozott (vagyis vett rajta részt). Plusz kéne majd egy webshop is ^^

Ahhahahaha. De ez alapjan (ha a businessvdolgot ugy vesszuk befejlesztik a fb-ba, in progress van) mi lenne uj? A webshop felulet. Ez pedig nem gondolom, hogy elegseges extra lenne ahhoz, hogy megnyerje a kozosseget. Masik, hogy ugyan lehet ez egyszeruseget jelentene, mert a fb csoportok amik ilyen adas-vetelre nyiltak, ott keresni content kozott nem kenyelmes, de annyifele online ilyen aukcios honlap van mar, amit megint csak nem gondolo., hogy ki lehetne valtani.

Bar amugy nen tudom. Ertem mire gondolsz, azt is, hogy miert lehetne letjogosultsaga, de. Az a ceg aminek sajat domainnevvel fizetos tarhelyen nincs honlapja, azt komolytalannak veszik. Plane ha ez egy kozossegi oldalon valosul meg. Lehet az bizniszcentrikusabb, szerintem mindegy. Ha pedig van honlap, es webshopra van szuksege, az is ott lesz. A kozossegi oldalat ugy is reklamok szorasara fogja hasznalni.
Go Back To Magyar Topic List
Prev17273747576249Next
Add Reply New Topic New Poll