d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Gitáros Topic
Prev17172737475117Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Feb 22 2010 05:15pm
Quote (Imdeth @ Feb 22 2010 09:23pm)
de az a baj, hogy írta, hogy új legyen

különben pink floyd, zep, akármi, még mondtam volna hendrixet is de a geci Eb-be hangol amit nekem tremolós hiddal nn behangolni.

ha új akkor, hmm,

RATM - Freedom (bestest riff, ízi szóló, drop D)
RATM - Killing In The Name Of (epik, drop D)
Muse - The Groove (hendrixes riff, szóló, e standard)
Muse - Knights Of Cydonia (epik spagetti western, trem picking, clean akkordok, powerchordok, geci jo arpeggiók, epik záró riff, e standard)
Muse - Newborn (epik riff, spéci akkordok, Drop D)
Radiohead - Street Spirit (Fade out...) kedvenc clean arpeggióm, single coil hangszedővel+ chorus effekttel best, e standard)
Smashing Pumpkins - Cherub Rock, Soma (fasza számok mindennel, clean, arpeggió, baszom nagy big muff pi torzulás, epik szóló, e standard)
Led Zeppelin - Stairway To Heaven - ez obvious, akkor is ha nem új, szerintem a szám összefoglalja a gitározás lényegének jó nagy részét, a maradék az pár extra dolog ami a növekvő gainnel együtt jelent meg.

Na még valami: ha jól meg akarsz tanulni feelinggel bendelni akkor tanuld meg a Pink Floyd - The Wall szólóját, clean szóló bazi nagy kompresszióval, eléggé kell figyelni. Ezt mindennap el játszom párszor és mindig van valami amit csiszolhatnék rajta. (ilyen 5 fretnyi bend, etc.) de ezt tényleg nem lehet elég jól játszani, nem is láttam embert youtubeon tökéletes feelinggel játszani. Pedig ez nem gyors szóló csak az időzítés, vibrato, bend etc.

óóó, köszönöm szépen
eddig az első kettőt hallgattam meg és mind2 kurvajó ^^ szerintem killing in the name of lesz első körben

This post was edited by xGurke on Feb 22 2010 05:26pm
Member
Gold: 5,740.00
Feb 23 2010 01:54am
Quote (Imdeth @ Feb 22 2010 10:23pm)
de az a baj, hogy írta, hogy új legyen

különben pink floyd, zep, akármi, még mondtam volna hendrixet is de a geci Eb-be hangol amit nekem tremolós hiddal nn behangolni.

ha új akkor, hmm,

RATM - Freedom (bestest riff, ízi szóló, drop D)
RATM - Killing In The Name Of (epik, drop D)
Muse - The Groove (hendrixes riff, szóló, e standard)
Muse - Knights Of Cydonia (epik spagetti western, trem picking, clean akkordok, powerchordok, geci jo arpeggiók, epik záró riff, e standard)
Muse - Newborn (epik riff, spéci akkordok, Drop D)
Radiohead - Street Spirit (Fade out...) kedvenc clean arpeggióm, single coil hangszedővel+ chorus effekttel best, e standard)
Smashing Pumpkins - Cherub Rock, Soma (fasza számok mindennel, clean, arpeggió, baszom nagy big muff pi torzulás, epik szóló, e standard)
Led Zeppelin - Stairway To Heaven - ez obvious, akkor is ha nem új, szerintem a szám összefoglalja a gitározás lényegének jó nagy részét, a maradék az pár extra dolog ami a növekvő gainnel együtt jelent meg.

Na még valami: ha jól meg akarsz tanulni feelinggel bendelni akkor tanuld meg a Pink Floyd - The Wall szólóját, clean szóló bazi nagy kompresszióval, eléggé kell figyelni. Ezt mindennap el játszom párszor és mindig van valami amit csiszolhatnék rajta. (ilyen 5 fretnyi bend, etc.) de ezt tényleg nem lehet elég jól játszani, nem is láttam embert youtubeon tökéletes feelinggel játszani. Pedig ez nem gyors szóló csak az időzítés, vibrato, bend etc.

kiadod itt a tracklistunket megjelenes elott??
SON.... :angry:
Member
Gold: 25.00
Warn: 40%
Feb 23 2010 04:35am
Quote (szabika @ 23 Feb 2010 09:54)
kiadod itt a tracklistunket megjelenes elott??
SON.... :angry:

valami közöst kidolgozhatnánk imo, így egy számnál több legyen mint amit mindketten tudunk :lol:
Member
Gold: 124.45
Feb 23 2010 05:42am
Quote (Imdeth @ 23 Feb 2010 11:35)
valami közöst kidolgozhatnánk imo, így egy számnál több legyen mint amit mindketten tudunk :lol:

Lol mekkora poén lenne ha lenne dobos subon, pest környékén... Mindenki megtanulna 3-4 számot, majd becsekkolnánk egy próbatermet, és pár sör mellett funolganánk. :D
Member
Feb 23 2010 07:10am
Quote (Oberon_os @ 23 Feb 2010 13:42)
Lol mekkora poén lenne ha lenne dobos subon, pest környékén... Mindenki megtanulna 3-4 számot, majd becsekkolnánk egy próbatermet, és pár sör mellett funolganánk. :D

atom gecijó próbatermet (magyar viszonylatban) láttam valahol neten, ráadásul saját cucc is van ott (én pl. a pár wattos csövesemmel nem tudnék cleanben hangosabb lenni egy dobosnál imo) és ha jól emlékszem nem olyan durva, ilyen 1-2k/óra

edit: megvan, sztm tiszta jó http://www.probazona.hu/index.php

edit: van hangszóró meg keverő is, így kikötjük guitar pro-t hangszóróra azt dobos sem kell :D :D

This post was edited by Imdeth on Feb 23 2010 07:17am
Member
Gold: 10.66
Feb 23 2010 07:23am
Quote (Imdeth @ 23 Feb 2010 14:10)
atom gecijó próbatermet (magyar viszonylatban) láttam valahol neten, ráadásul saját cucc is van ott (én pl. a pár wattos csövesemmel nem tudnék cleanben hangosabb lenni egy dobosnál imo) és ha jól emlékszem nem olyan durva, ilyen 1-2k/óra

ez kuuurva jó. elmorzsoltam egy könnycseppet, amikor megláttam a mesa boogie cuccokat :cry:

Quote (Oberon_os @ 23 Feb 2010 12:42)

lól
úgyis tervezem, hogy dobolni is szeretnék.
Member
Feb 23 2010 07:27am
Quote (Aston @ 23 Feb 2010 14:23)
ez kuuurva jó. elmorzsoltam egy könnycseppet, amikor megláttam a mesa boogie cuccokat :cry:

lól
úgyis tervezem, hogy dobolni is szeretnék.

látom még nem voltál ilyen próbateremben. Akkor azért morzsolnád a könnycseppeket, hogy mennyire leharcolt cuccok azok. :D

/e
Quote (Imdeth @ 23 Feb 2010 14:10)

edit: van hangszóró  meg keverő is, így kikötjük guitar pro-t hangszóróra azt dobos sem kell :D :D

Műdob nn, akkor már inkább lehívunk valami totál nubot, hogy láb-pergővel adja az ütemet, vagy csal gityó.

o, ki van benne btw? Ehhez meg is kéne tanulni 3-4 számot. Bézes van. Iso +1-2 gitáros, +1 dobos, meg valaki énekelhet is.

This post was edited by Oberon_os on Feb 23 2010 07:30am
Member
Gold: 10.66
Feb 23 2010 07:29am
Quote (Oberon_os @ 23 Feb 2010 14:27)
látom még nem voltál ilyen próbateremben. Akkor azért morzsolnád a könnycseppeket, hogy mennyire leharcolt cuccok azok. :D

voltam már próbateremben, de ott nem volt mesa cucc csak marshall meg vox csodák, de én vmiért imádom a mesa termékeket :huh:
amúgy ezek egész korrektnek tűnnnek. kűlsőleg :D
Member
Feb 23 2010 07:32am
Amúgy egy ilyen helyen mi etikus? Kész bandnek kell menni vagy akár azért sem basznak le ha egy órán keresztül feedbackel a gitár magában és mindenki kipróbálja milyen dobolni? :lol:
Member
Feb 23 2010 07:32am
Quote (Aston @ 23 Feb 2010 14:29)
voltam már próbateremben, de ott nem volt mesa cucc csak marshall meg vox csodák, de én vmiért imádom a mesa termékeket :huh:
amúgy ezek egész korrektnek tűnnnek. kűlsőleg :D

Ja, mikor mentünk hasonló helyre, 4x10+tweeter marshall béz cucc, húha ez már csak tudhat valamit... ÉS őszintén szólva, a 80as évekbeli 100as 1x15ös crate kombómat jobban szeretem, mint az összes próbatermi bézt amit eddig próbáltam.
Egy kivétel: 22es villamos vonalán metal factoura vagy mi. Az kikúrt jó volt, béz és gitár szempontjából is. Olyan ampeggel, aminek ampeg hangja volt.
Go Back To Magyar Topic List
Prev17172737475117Next
Add Reply New Topic New Poll