Quote (Imdeth @ Feb 22 2010 09:23pm)
de az a baj, hogy írta, hogy új legyen
különben pink floyd, zep, akármi, még mondtam volna hendrixet is de a geci Eb-be hangol amit nekem tremolós hiddal nn behangolni.
ha új akkor, hmm,
RATM - Freedom (bestest riff, ízi szóló, drop D)
RATM - Killing In The Name Of (epik, drop D)
Muse - The Groove (hendrixes riff, szóló, e standard)
Muse - Knights Of Cydonia (epik spagetti western, trem picking, clean akkordok, powerchordok, geci jo arpeggiók, epik záró riff, e standard)
Muse - Newborn (epik riff, spéci akkordok, Drop D)
Radiohead - Street Spirit (Fade out...) kedvenc clean arpeggióm, single coil hangszedővel+ chorus effekttel best, e standard)
Smashing Pumpkins - Cherub Rock, Soma (fasza számok mindennel, clean, arpeggió, baszom nagy big muff pi torzulás, epik szóló, e standard)
Led Zeppelin - Stairway To Heaven - ez obvious, akkor is ha nem új, szerintem a szám összefoglalja a gitározás lényegének jó nagy részét, a maradék az pár extra dolog ami a növekvő gainnel együtt jelent meg.
Na még valami: ha jól meg akarsz tanulni feelinggel bendelni akkor tanuld meg a Pink Floyd - The Wall szólóját, clean szóló bazi nagy kompresszióval, eléggé kell figyelni. Ezt mindennap el játszom párszor és mindig van valami amit csiszolhatnék rajta. (ilyen 5 fretnyi bend, etc.) de ezt tényleg nem lehet elég jól játszani, nem is láttam embert youtubeon tökéletes feelinggel játszani. Pedig ez nem gyors szóló csak az időzítés, vibrato, bend etc.
óóó, köszönöm szépen
eddig az első kettőt hallgattam meg és mind2 kurvajó ^^ szerintem killing in the name of lesz első körben
This post was edited by xGurke on Feb 22 2010 05:26pm