d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Gitáros Topic
Prev17071727374117Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 124.45
Feb 22 2010 02:23pm
Quote (xGurke @ 22 Feb 2010 21:16)
Mindennap skálázok és imprózgatok különböző alap témákra, amiket csináltunk :D most pont az a cél, hogy konkrét számot tanuljak
Köszi!

Ja, az más. Nekem is az a gond a játékommal, hogy nagyon beszűkült, mivel soha senki nem tanított bézelni. Kurvára el kéne mennem tanárhoz, egyrészt helyes technikák, másrészt más szemlélet miatt. :/

http://www.youtube.com/watch?v=9x6YclsLHN0

http://www.youtube.com/watch?v=KCe5yiMWPbA

/a blur könnyed lájtolás, az opeth meg kurvára inspiráló szerintem.

This post was edited by Oberon_os on Feb 22 2010 02:24pm
Member
Gold: 0.00
Feb 22 2010 02:34pm
Quote (Oberon_os @ Feb 22 2010 08:23pm)
Ja, az más. Nekem is az a gond a játékommal, hogy nagyon beszűkült, mivel soha senki nem tanított bézelni. Kurvára el kéne mennem tanárhoz, egyrészt helyes technikák, másrészt más szemlélet miatt. :/

Az biztos =/ tanárral azért teljesen más
Member
Gold: 10.66
Feb 22 2010 02:52pm
hosszú percek óta gondolkodom és rájöttem, hogy a nirvanan kívül nincs / nem ismerek olyan olyan zenekart, ahol 1 gitáros lenne csak és lenne a dalban szóló.
na nem mintha a nirvanaban túl sok lenne, de egyedül rájuk igaz a követelményed
ha szólót akarsz gyakorolni, akkor kénytelen leszel metallica, ac/dc, velvetrevolver-guns&rosest tanulni v. amit jól esik.

visszavonom. faszt. Led Zeppelin, de ahhoz úgy is kell játszani, mint Page :D

This post was edited by Aston on Feb 22 2010 02:53pm
Member
Gold: 2.84
Warn: 10%
Feb 22 2010 02:54pm
Quote (xGurke @ 22 Feb 2010 21:58)
Tippeket szeretnék, hogy milyen számot tanuljak meg gitáron :) Valami olyan kéne, ami 6 húros gitáron van és lehetőleg csak 1 gitár van
Valami "új" számot szeretnék, szóval nn ilyen metalica meg etc... Ja és olyan kéne amit meg lehet tanulni ^^ Nem ilyen 64-edes agyszétbaszó darálás

pink floyd, led zeppelin, beatles, bob dylan

Quote (Aston @ 22 Feb 2010 22:52)
hosszú percek óta gondolkodom és rájöttem, hogy a nirvanan kívül nincs / nem ismerek olyan olyan zenekart, ahol 1 gitáros lenne csak és lenne a dalban szóló.
ha szólót akarsz gyakorolni, akkor kénytelen leszel metallica, ac/dc, velvetrevolver-guns&rosest tanulni v. amit jól esik.

easy mode, mellesleg van halent gitározz, ajánlom az eruption c. számot : ))))

This post was edited by RRC on Feb 22 2010 02:57pm
Member
Gold: 5,740.00
Feb 22 2010 03:14pm
Jelenleg 2 felhasználó olvassa ezt a témát (0 vendég és 0 ismeretlen): szabika, Imdeth
nappa :C
Member
Gold: 25.00
Warn: 40%
Feb 22 2010 03:23pm
de az a baj, hogy írta, hogy új legyen

különben pink floyd, zep, akármi, még mondtam volna hendrixet is de a geci Eb-be hangol amit nekem tremolós hiddal nn behangolni.

ha új akkor, hmm,

RATM - Freedom (bestest riff, ízi szóló, drop D)
RATM - Killing In The Name Of (epik, drop D)
Muse - The Groove (hendrixes riff, szóló, e standard)
Muse - Knights Of Cydonia (epik spagetti western, trem picking, clean akkordok, powerchordok, geci jo arpeggiók, epik záró riff, e standard)
Muse - Newborn (epik riff, spéci akkordok, Drop D)
Radiohead - Street Spirit (Fade out...) kedvenc clean arpeggióm, single coil hangszedővel+ chorus effekttel best, e standard)
Smashing Pumpkins - Cherub Rock, Soma (fasza számok mindennel, clean, arpeggió, baszom nagy big muff pi torzulás, epik szóló, e standard)
Led Zeppelin - Stairway To Heaven - ez obvious, akkor is ha nem új, szerintem a szám összefoglalja a gitározás lényegének jó nagy részét, a maradék az pár extra dolog ami a növekvő gainnel együtt jelent meg.

Na még valami: ha jól meg akarsz tanulni feelinggel bendelni akkor tanuld meg a Pink Floyd - The Wall szólóját, clean szóló bazi nagy kompresszióval, eléggé kell figyelni. Ezt mindennap el játszom párszor és mindig van valami amit csiszolhatnék rajta. (ilyen 5 fretnyi bend, etc.) de ezt tényleg nem lehet elég jól játszani, nem is láttam embert youtubeon tökéletes feelinggel játszani. Pedig ez nem gyors szóló csak az időzítés, vibrato, bend etc.

This post was edited by Imdeth on Feb 22 2010 03:29pm
Member
Gold: 15.00
Feb 22 2010 04:08pm
Quote (Aston @ Feb 22 2010 08:52pm)

Hülyeséget beszélsz, már bocsi...
RENGETEG számban lehet hallani gitárszólót csak dobra + basszusra. Így hirtelen pl. ahol stúdióban sincs (!) feljátszva alá gitár riff --> RHCP - Dani California.
+Attól még, hogy a stúdiófelvételen a szóló alá van gitározva egy riff (lásd Nirvana - Smells like teen spirit), élőben azt csak basszus mellett adják elő, bőven elég az úgy.

Quote (Oberon_os @ Feb 22 2010 08:23pm)

Én csak gitárral jártam tanárhoz, össz 3 évet (2 év akuszt 2 év elektromos --> először csak akuszt, 2. évben mind2, aztán csak elektromos...asszem :D)
Bézelni nem tanultam, azt teljesen autodidakta módon nyomom, de nekem a szólótudásom rengeteget segített. Ja mög az, hogy én a tolóstól a jazzig mindent hallgatok, ez szerintem nagyon fontos. Nemkeveset jelent, ha többféle zenét, dallamvilágot ismersz.

This post was edited by TheStriker on Feb 22 2010 04:10pm
Member
Feb 22 2010 04:26pm
Quote (TheStriker @ 22 Feb 2010 23:08)
Hülyeséget beszélsz, már bocsi...
RENGETEG számban lehet hallani gitárszólót csak dobra + basszusra. Így hirtelen pl. ahol stúdióban sincs (!) feljátszva alá gitár riff --> RHCP - Dani California.
+Attól még, hogy a stúdiófelvételen a szóló alá van gitározva egy riff (lásd Nirvana - Smells like teen spirit), élőben azt csak basszus mellett adják elő, bőven elég az úgy.

Én csak gitárral jártam tanárhoz, össz 3 évet (2 év akuszt 2 év elektromos --> először csak akuszt, 2. évben mind2, aztán csak elektromos...asszem :D)
Bézelni nem tanultam, azt teljesen autodidakta módon nyomom, de nekem a szólótudásom rengeteget segített. Ja mög az, hogy én a tolóstól a jazzig mindent hallgatok, ez szerintem nagyon fontos. Nemkeveset jelent, ha többféle zenét, dallamvilágot ismersz.

én stúdiófelvételekből indultam ki, mert gondoltam úgyis azokat fogja hallgatni és úgy keresgéltem, hogy biztos a ritmus gityó zavarja v. a pöcs tudja, akkor keressünk neki naturt. az RHCP-hez nem tudok hozzászólni.Én ezt a zenekart rengetegszer kezdtem hallgatni, de nem tudom megemészteni őket és mentek a levesbe sokadjára is. Viszont ha elhagyjuk ezeket a követelményeit, akkor tulajdonképpen mondhatnánk azt is, hogy bármelyik hardrock szám, aztán tanulj, nemde?
Member
Gold: 15.00
Feb 22 2010 04:29pm
Quote (Aston @ Feb 22 2010 10:26pm)
én stúdiófelvételekből indultam ki, mert gondoltam úgyis azokat fogja hallgatni és úgy keresgéltem, hogy biztos a ritmus gityó zavarja v. a pöcs tudja, akkor keressünk neki naturt. az RHCP-hez nem tudok hozzászólni.Én ezt a zenekart rengetegszer kezdtem hallgatni, de nem tudom megemészteni őket és mentek a levesbe sokadjára is. Viszont ha elhagyjuk ezeket a követelményeit, akkor tulajdonképpen mondhatnánk azt is, hogy bármelyik hardrock szám, aztán tanulj, nemde?

Ja, hogyha így gyakorlás téren vetted, akkor bocsi, teljesen félreértettelek, azthittem hogy ez egy ilyen Nirvana-istenítő post volt, hogy ők milyen kurvajók már, hogy másik gitár nélkül szólóznak. Az RHCP meg csak egy példa volt, én pl nagyon szeretem őket, nem egy közömbös zenekar az viszont tény, az általad említett, meg az én végletem van :D
Member
Feb 22 2010 04:38pm
Quote (TheStriker @ 22 Feb 2010 23:29)
Ja, hogyha így gyakorlás téren vetted, akkor bocsi, teljesen félreértettelek, azthittem hogy ez egy ilyen Nirvana-istenítő post volt, hogy ők milyen kurvajók már, hogy másik gitár nélkül szólóznak. Az RHCP meg csak egy példa volt, én pl nagyon szeretem őket, nem egy közömbös zenekar az viszont tény, az általad említett, meg az én végletem van :D

á, lófaszt. imádom a nirvanat, de nem akarom senkire ráerőltetni, mert csak. az egy külön világ.
btw a nirvana is csak a kezdetekben volt egy gitáros, '93 körül csatlakozott hozzájuk egy pat smear nevü gyerek a ritmus szekcióba Kurt nagy örömére, mert nem kellett végre annyira koncentrálnia egyszerre több dologra ^^ + valamilyen szinten logikus, h a nirvana ugrik be elsőre, ha last-fm szerint lassan 20K számot hallgattam tőlük :wacko:
később jutott eszembe a zeppelin, ahol még 1 gitáros volt. a többi zenekarban, ami megfordult a fejemben mindig volt 1 ritmusos is ő meg írta, h 1 gityósat akar, szóval érted.. :D
Go Back To Magyar Topic List
Prev17071727374117Next
Add Reply New Topic New Poll